Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #8966    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrar*** ingen rubrik ***...

*** ingen rubrik ***  (15 svar)   6 Okt 2012 - 22:34  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Tragiskt
Att vara så naiv och tro att de här är bra för fotbollen i Jämtland är ju skrämmande. Tror ni de finns resurser att för 5 år bekosta en trupp som denna utan återväxt Från egna produkter. Kolla på åtvidaberg umeå, väsby, brommapojkarna, gefle, halmstad några få exempel av lag som lyckats avancera med spelare från närområdet. Men ok tyck vad ni vill gå bara in på fotbollz.se om nått år Och läs era som ni själva tycker kloka åsikter och inse att ni hade fel
 
Svar av:
  Gäst: Sten Sture den äldre
7 Okt 2012 - 00:07
Intressanta kommentarer tragiskt. Har aldrig hört ett sådant genomtänkt resonemang tidigare;)

 
 
  Gäst: Ola
7 Okt 2012 - 08:23
Man får ju också vara realistiskt och se hur mycket fotbollsspelare som finns i närområdet. Det går ju inte att jämföra BP och Väsby med ÖFK, det är ju viss skillnad att ha en miljon människor i närområdet jämfört med 60 000.

För Jämtlands finns två sätt att se på det. Antingen är vi råpatriotiska och spelar bara med folk härifrån, då kommer vi att ha ett division 2 lag och 500 per på läktarn. Eller så fortsätter vi som nu och gör (mestadels) smarta och billiga värvningar och kanske når SuperEttan. Då kommer dessutom en och annan jämte att få lira boll på elitnivå utan att lämna stan vilket på sikt gynnar återväxten. Lyckas men med en affär om året som är i närheten av Accam affären är det ingen dålig affärside att värva mycket utifrån.

Så friskt vågat, hälften vunnet! Släpp hörnflaggan alla pessimister och stötta ÖFK i deras rejäla försök att nå eliten, kul att vi äntligen är i närheten av den gamla Ope nivån igen (och minns hur många lokala spelare det var i det laget, det vär hopvärvat det med även om det var med svenska spelare, men det spelar väl ingen roll hoppas jag var spelarna kommer ifrån).
 
 
  Gäst: Challe
7 Okt 2012 - 09:40
Ola, du måste nog ta hjälp av nån o räkna ut hur många som var från JH i Opes lag -93, som var senast det begav sig. Kan tippa att 2-3 st var från andra län och kanske 10st bara var¨ope-fostrade.
 
 
  Gäst: Ola
7 Okt 2012 - 10:55
@Challe,minns faktiskt inte vilken division det var då, var det div 1? Jävligt bra gjort i så fall, men samtidigt kan vi ju se var Ope är nu, så kanke är kraven lita annorlunda. Eller så har klubbarna i länet blivit mycket sämre att fostra spelare. Tror i alla fall att vi kan vara överens om att det just nu inte går att koka ihop ett SuperEttan lag av Ope (div 4), Frösön (div 4), IFK (div 4, div 3 nästa år), Brunflo (div 3). Det hade varit bäst om det hade gått, det håller jag ABSOLUT med om, tror dock inte att det är realistiskt och jag tror att vi behöver få till ett elitlag som på riktigt kan dra med sig de övriga klubbarna till en högre nivå.
 
 
  Gäst: Svensa
7 Okt 2012 - 13:22
När ÖFK kvalade mot Gefle var väl nästan alla från området? Eller minns jag fel? Och var inte det till superettan då?
 
 
  Gäst: Ola
7 Okt 2012 - 13:32
@Svensa, du minns säkert rätt. Men tror du att vi kan få ihop ett lag som kvalar till Superettan just nu med det material som finns att tillgål i Ope, IFK och Frösön. Alla verkar falla tillbaka till något vi klarat förut men man måste ju se till vad vi kan just nu. Och jag kan inte se att vi inom närmsta 5-10 åren i alla fall kan fostra ett Superettan lag med egna produkter, vet inte riktigt vad för magi våra lokala klubbar skall utföra för att det skall hända. Har gärna fel om det dock...
 
 
  Gäst: Maria*
7 Okt 2012 - 20:15
Nä jag håller med inläggsskribenten att det är tragiskt att det finns nån form av framtidstro på att få upp ett lag i högre divisioner. Jag tycker absolut vi ska återgå det det som vi alltid har gjort här i Jämtland, håller oss till det gamla, beprövade, och så harvar vi på i division två-tre i några decennier till. Har vi tur kan vi banka igång den gamla rivaliteten mellan IFK och OPE på allvar också så blir allt som det alltid har varit.
 
 
  Gäst: Karl
7 Okt 2012 - 20:58
Det jag tycker är tråkigt är att efter det kvalet fanns inget samarbete mellan ÖFK och andra klubbar i länet, ingen plan för framtiden. När IFK, Ope, Frösön etc var dränerade på spelare (till ÖFK) så vände ÖFK blicken utåt, istället för att hjälpa de föreningar som levererat spelare i 10år.
All skugga ska inte falla på ÖFK för samarbetsklubbarna var i det närmsta kraftlösa och visionslösa.
Nu verkar det som att IFK och Ope vaknat till liv igen vilket jag ser som oerhört positivt (även för ÖFK) för utan lokal produktion av spelare kommer aldrig ÖFK eller något annat lag för den delen nå någon bestående framgång.
ÖFK kan som den här säsongen sprattla till och avancera till superettan men något bestående i den framgången finns inte.
Tänk om IFK alt. Ope hade ett lag i trean med ett U-19 lag och IFK alt. Ope hade ett lag i div 2 med ett U-23 lag under samarbete med Öfk DÅ skulle ÖFK kunna nå en bestående framgång. Det är såklart bara en dröm innan öfk's resultatlösa "satsningar" på ungdomar måste antingen sluta eller börja få sportslig inriktning.
 
 
  Gäst: Peman
7 Okt 2012 - 23:30
Undrar om ni som diskuterar har sovit eller varit utomlands under senaste åren. Det är ju precis det som är på gång - ungefär. Smart Karl, men några andra har redan kommit på det här för ett bra tag sedan och håller på att realisera det.
 
 
  Gäst: Kalle
7 Okt 2012 - 23:36
Du menar IFK lag 1? ja KAN bli bra om IFK sköter om det.
 
 
  Gäst: Peman
7 Okt 2012 - 23:55
Precis. Tror Claes var bland de första som var inne på idén. Kan ta några år, men som sagt, det är på gång och det är bra. Skulle dock inte förvåna mig alls om man har så pass bråttom så att redan nästa säsong ytterligare några från ÖFK kommer dit som förstärkning för att klara uppflyttning till div. 2 på en gång.
 
 
  Gäst: Kalle
8 Okt 2012 - 00:08
Ja det vore bra, men bäst vore om Ifk's "egna" spelare klarade av att gå upp så skulle leveransen av inhemska spelare till öfk kunna starta omgående. Det skulle bli lite av "ÖFK light" om en massa importer vann serien åt IFK och syftet kanske missas.
 
 
  Gäst: Peman
8 Okt 2012 - 07:35
Har inte tänkt på en "massa" importer i första hand, fast kanske en och annan som passar bättre på div.2-nivå för stabilitetens skull. I huvudsak kan jag nog tänka mig en bättre bana för avancemang av ungdomar som nu spelar i div.4 via div.3 och div.2.
Har svårt att tänka mig steget från ÖFK U i div.4 direkt till bänken i A-laget som förhoppningsvis når SE-nivå relativt snart.
 
 
  Gäst: Carl
8 Okt 2012 - 08:50
Att ta steget från Div.4 till SE går inte, vägen för en ung spelare med ambition kan stakas ut på många sätt.
Jag tycker ÖFK var något bra på spåren med Team 99? men när inte ÖFK orkade dra det längre skulle det lagts ut till identitetslösa samarbetsföreningar istället för att inleda ett oändligt fruktlöst förvaltande av unga spelare under rubriken "satsning". Går ÖFK upp i SE kommer två intressen stå mot varandra
1. så snabbt som möjligt skapa bästa möjliga miljö för bänkspelarna i ÖFK (Div 1-2) läs importer som hjälper IFK/ÖFK avancera i seriesystemet.
2. Skapa en livsnerv för ÖFK med unga inhemska spelare i div. 1?-2?-3?-4?, läs tålamod!

Lägg ner ungdoms"satsningarna" som ändå bara kostar och görs med vänsterhanden, visst, tapp i marknad men vinsten blir större totalt sett om IFK, Ope etc. gör det, med brinnande iver. Läs samarbetsföreningar med tydlig identitet!
Jag tror att vi då skulle närma oss ett ÖFK som tanken en gång var.

 
 
  Gäst: Peman
8 Okt 2012 - 13:05
Carl, det är ju precis det jag har skrivit att steget direkt från div.4 till A-laget är för stort, i varje fall för de flesta.

I övrigt tycker jag inte alls att ungdomssatsningen bör läggas ned. Tvärtom verkar ÖFK's fotbollsakademi vara ett bra initiativ för fotbollsutveckling av både tjejer och killar.. Själv är jag inte så insatt, men vad är det som görs med "vänsterhanden"? Vad vore ett vettigt alternativ, förresten?

Kan alla lägga den helt onödiga prestigen åt sidan och samarbeta och se på möjligheterna kommer det gå bra. Sluta med att gräva i vad som har varit och bara se framåt. Vi får hoppas att finansieringen av denna verksamheten kan säkras hela tiden. Dessutom ger det ju möjlighet för fler i ledarstaben (och även spelare) att delta, komplettera upp till heltidsjobb och framför allt dela med sig av sina färdigheter.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook