FÖRSTA SEGERN PÅ BORTAPLAN I ÅR - OCH PÅ GRÄS
Publicerad 26 Maj 2024 - 15:53 Uppdaterad 27 Maj 2024 - 13:36

Oddevold - Östersund 1-2 (1-2) Nu med referat av Anders Holgersson

Yannic Adjoumani gör 2-0

Viktig match idag, som alla matcher i matcher i en jämn Superettan.

Det är ett utmanande läge där ÖFK finns i bottenskiktet på tabellen 9 poäng efter 1/3 av säsongen. 1 poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket. Dagens motståndare Oddevold finns i mitten på tabellen men 4 poäng mer nykomlingen.

Senaste matchen var viktig. Seger om än med lite mer att önska. Utgången av matchen blev att ÖFK äntligen hade bra utfall på fasta situationer, domarbeslut och avslut. Det gav 3 viktiga poäng och en fördubblad målskörd.

Bortamachen på Rimnersvallen i Uddevalla ger bra förutsättningar med strålande sol och sommarvärme. Regn och åska hotar. Det ger förstås ÖFK lite utmaningar för deras sätt att spel med bollkontroll och högt bolltempo på hemmalagets naturgräs.

ÖFKs skadelista påverkar Powells möjliga startelva. T.ex. är Kroon och Hopcutt inte tillgängliga inför dagens match. Det gör att vi ser en förändring i startelvan jämfört med förra matchen. Hedenquist går in istället för Kroon.

Bägge lag börjar och försöker ta tag i taktpinnen och vara konstruktiva framåt. Matchen hinner inte få sin karaktär innan den Oddevold drabbas av en utvisning. Oddevolds lagkapten Mehovic försöker bryta N´sa och går in med sträckt ben i duellen och träffar ÖFK spelaren. Domaren tvekar inte utan visar ut den olycklige kaptenen med ett direkt rött kort. Publiken är tydlig med vad de tycker om domarens beslut.

Detta tvingar Oddevold förändra sitt presspel. Den tvingas bli mindre aggresiv och Oddevold backar hem och blir mer kompakta och ställer om och spelar 5-3-1. Det öppnar upp för ÖFK att få hålla i bollen bygga upp sitt spel.

Samtidigt försöker Oddevold vara konstruktiva när de väl har bollkontroll. Bygga upp sitt eget spel, vila med boll och gå vid de möjligheter de får till omställning.

Efter 13 minuter faller Krezic i kamp eller löpning bredvid Musolitin. På den andra kanten än där bollen är. Han får ont och håller sig för ansiktet och domaren varnar Musolitin. Han ser oförstående ut.

I 17.e matchminut varnas N´sa när han slår bort bollen direkt efter att han blivit avblåst i kamp mot sin motspelare i ett försök till djupledslöpning ner på högerkanten.

Efter det söker Oddevold omställning och är så när att lyckas med sitt raka omställningsspel med bollar in på djupet genom ÖFKs försvar men blåses av för offside.

ÖFK tillåts hålla bollen och försöker med inlägg från högerkanten in boxen. Oddevold har backat hem, krymper ytor och gör det trångt och försvarar sig bra.

Efter 23 minuter kommer Marklund igenom på högerkanten mot kortlinje. Inlägg till Musolitin i straffområdet med nick på mål.

24. e minuten gör Suljic 1-0 efter fortsatt tryck av ÖFK. Marklund spelar fram N´sa som skjuter, målvakten räddar med stöter ut bollen rakt på Suljic som fyllt på och enkelt kan placera bollen med en bredsida.

Matchen har efter nära 30 minuters spel fått karaktären att ÖFK är spelförande, stort bollinnehav. Många uppspel kommer igenom på högerkanten, med inlägg mot straffområde där man söker avslut på huvudet.

I 28.e minut kommer ett fint inlägg av Hedenquist från höger till Musolitin som nickar på mål och en placerad målvakt som får lite problem men räddar.

N´sa lever lite farligt när han kommer in med en sen glidtackling, når inte bollen. Frispark och en publik och motståndare kräver en andra varning.

32.a minuten gör Adjoumani 2-0. Efter inlägg av Hedenquist tar Adjoumani emot bollen till vänster i straffområdet. Skottfintar med vänster, flyttar över den till höger och skjuter en boll som tar på försvarande spelare, ändrar riktning och ställer målvakten.

I 33.e matchminut byts Nader in istället för N´sa. En försiktighetsåtgärd efter hans tidiga varning och de försök att få honom varnad en andra gång.

35.e matchminut kommer Oddevold igenom i straffområdet och försöker med att spela bollen snett inåt bakåt mot straffpunkten. Men Oddevold klarar inte att förvalta den möjligheten.

Därefter ställer ÖFK om. Musolitin fälls och motspelaren varnas. Frisparken slås av Marklund som så när ställer målvakten som inte är beredd att han skall slå den direkt mot sin högra stolpe. Bollen går strax utanför.

I matchminut 37 hittar Hedenquists inlägg Karlsson-Grach som centralt framför motståndarmålet.

Direkt efter slår Karlsson-Grach ett inlägg till Brendon som är omarkerad framför målet. En stark period av ÖFK.

I 39.e matchminut försöker Oddevold slå en cross djupt in till vänster. Mills går ut men missar i timing och bollen går förbi till Tornblad i Oddevold. Han går förbi Mills ner mot kortlinjen och försöker spela bollen in centralt. Ingen i Oddevold har fyllt på.

ÖFK för spelet. Oddevold har ett antal möjligheter till omställning men har inte kraften att riktigt nå sista tredjedelen skapa några farligheter.

41.e kommer ÖFK ignenom på höger kant nytt inlägg centralt för att söka avslut.

44.e nytt försök av ÖFK. Igenom på höger kant. Nytt inlägg. Nytt nick avslut. Målvakten bra placerad och kan rädda den.

Innan halvlekens 3 förlängningsminuter hinner påbörjas, blåser domaren av matchen. Skyfall följt av kraftig åska gör att han bryter matchen för att återuppta den när det inte bedöms vara någon fara. 25 minuter senare återupptas matchen för att spela klart första halvlek. Den skall sen följas av en kortare paus innan andra halvlek.

Oddvold verkar ha både fått samla kraft och prata ihop sig om att försöka lyfta sitt spel. ÖFK har anfall, men de följs av att Oddevold kliver på med anfall. Med mer anfallskraft nu. ÖFK försvarar sig och har ett par försök till omställning.

Oddevold fortsätter anfalla och kommer igenom djupt ned på vänsterkanten. Ett inlägg förbi Mills och mot hans bortre stolpe där Al Hamlawi fyller på, i kamp med Adjoumani sätter han dit pannan och nicken placeras nära stolpen otagbart. Oddevold reducerar till 1-2.

Detta är ytterligare ett exempel på att alla lag är bra. Att det är viktigt att vara fokuserad och noggrann i försvarsspelet. Även om man spelar med en man mer. Här står motståndarlaget för en stark prestation.

En bra halvlek av ÖFK. Man kommer igenom på kanten, har inlägg och flera avslut centralt framför mål. Bakåt sätts man inte på något riktigt prov förutom under de 3 förlängningsminuterna som gav reduceringen.

Andra halvleks inledning börjar som stora delar av första halvlek har sett ut. ÖFK kommer igenom på kanten med inlägg. Oddevold försvarar. När de vinner tillbaka boll försöker de hålla ibollen och bygga upp sitt spel, spara kraft och när de får läge, ställa om med fart.

I 50.e minut ställer Oddevold om. Lång boll på Al Hawlami som tar fast bollen djupt i straffområdet. Han spelar bollen snett inåt bakåt till medspelare som får en dålig träff och bollen går utanför. Ett riktigt farligt läge som kunde kostat ÖFK ledningen.

Efter att andra halvlek spelats i 10 minuter.känns det inte längre som att ÖFK är en man mer.

I 56.e minut kommer Oddevolds Tornblad igenom. Tunnel på Hedenquist, ner mot mål. Bollen slås förbi Mills mot bortre men ingen medspelar där.

Direkt efter går Oddevolds Krezic omkull i straffområdet och söker en straff. Domaren vinkar avvärjande. Gult kort för protester till Oddevolds tränare.

I 57.e minut byts Ordonez in och Marklund går ut. Direkt efter slår han en cross över mot Karlsson-Grach till vänster. Den bryts skickligt av Oddevold. Annars hade Karlsson-Grach varit helt fri.

I 63.e minut byter Oddevold 3 man för att föra in mer kraft och klara de sista 30 minuterna med en man mindre.

Det följs av en lång period där Oddevold spelar konstruktivt och alls upplevs vara 10 man. De är klart stärkta av sin lyckade reducering.

I 65.e minut tappar ÖFK boll centralt i mitten. Ny lång boll på djupet där Oddevoldspelare tar emot i straffområdet och går ikull. Söker straff igen.

I 71.a matchminut varnas Sporrong efter bolltapp centralt. Han tvingas rädda situationen genom att gå väldigt ovårdat in i en duell.

Allt eftersom halvleken går tar ÖFK mer intitiativ. De håller boll, försöker hålla bolltemp men kommer inte riktigt igenom till farligheter som i första.

I 77. minut tas ÖFKs första avslut mot mål in andra. Karlsson-Grach skarvnicka en frispark från Bredon som slår den från området vid mittlinjens högra kant.

I 80.e minu nickar Nader tätt utanför efter inlägg av Adjoumanis inlägg från sin vänsterkant.

I 85. minut byts Ghanoum in och Musolitin ut. Känns som ett försök att stärka defensiven med några minuter kvar och i ledning.

I 89.e matchminut försöker Oddevold ändra resultatet. Tilly tar tag i bollen kliver in i banan och skjuter ett lågt lite oroligt skott, som studsar men Mills är bra placerad.

I 90.e matchminut får Oddevold en hörna efter att trycks i rygg Ghanoum trycks i ryggen, tappar balansen, touchar bollen bollen går ut till hörna istället för frispark för ÖFK. Den blir resultatlös.

Under de 4 tilläggsminuterna har Oddevold en farlighet till. De försöker och kommer igenom på sin vänsterkant. Inlägget når Adjoumani som nickar resolut bakåt på Mills som är med på tillbakanicken som kändes som ett avslut.

Matchen slutar 2-1 till ÖFK. ÖFK med en man mer sedan 2.a matchminut vinner väl förtjänt. 15-3 i avslut och 7 av dessa på mål.

3 viktiga poäng. Det är bra att vinna borta vilket inte är lätt. Det lättar på trycket i kampen att inte halka efter i tabellen. ÖFK tappar intiativet efter första. Om man omedvetet går ned i intensitet pga att man är en man mer, att det är varmt och kvavt, eller om det är Oddevold som lyfter sig efter sitt reduceringsmål kan man fundera på. Det ser inte ut som man spelar med en man mer under andra halvlek. Men det är inte alltid enkelt att spela med en man mer.

/Anders Holgersson

Trissen:

3 poäng – Adjoumani

2 poäng – Marklund

1 poäng - Suljic

Sök på fotbollz.se

Hopcutt fick in straffen - utan att bli målskytt!
  av Text Lasse Granbacka | Idag - 19:00

ÖFK - Utsikten 1-0 (0-0)

Jamie Hopcutts straff som blev självmål. Foto Thors-Eric Nilsson

ÖFK ska tacka främst Mills, därefter de inbytta och till sist en slarvig Utsiktenback och en ryggstuds för segern.

21 Jun 2024 - 16:03 svenska cupen för kamraterna omg 1-2
21 Jun 2024 - 11:44 Rapport från träningen - Malcolm Stolt tränar nu
21 Jun 2024 - 11:40 Bilder ÖFK dam - Ope 0-7
20 Jun 2024 - 22:36 IFK Östersund-Kiruna 4-0 (3-0)
20 Jun 2024 - 22:03 vi ser att ÖFK arbetar sig hela tiden uppåt i form tabellen,
20 Jun 2024 - 19:12 Aly Keita tar time out från fotbollen på obestämd tid
20 Jun 2024 - 14:32 Resultat Tips div 3 mellersta Norrland- Vinst för Berg och O
20 Jun 2024 - 11:09 Sex spelare i farozonen för avstängning
19 Jun 2024 - 23:24 Resultat och Tips div 2 Norrland
19 Jun 2024 - 22:36 Hede IK - Järpens IF 4-0 (2-0)
19 Jun 2024 - 16:59 Omgångens prestation i div 4
19 Jun 2024 - 16:57 Framgång för IFK Östersund F14 och 15 i Aroscupen, Västerås
19 Jun 2024 - 00:02 Grattis Hede !
18 Jun 2024 - 14:21 Resultat Spelomgång 9 div.4 Jämtland- Härjedalen 2024
18 Jun 2024 - 11:26 Veckans matcher