REFERAT: TANDSBYNS FK - COSMOS FK 2-5 (1-0)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 13 Aug 2024 - 08:25 Uppdaterad 13 Aug 2024 - 09:57

På en blöt, tung och ganska svårspelad plan tog Cosmos med sig 3 poäng efter att varit bättre i andra halvlek.

Det känns att vi kommit in i höstsäsongen nu och det var ett kylslaget Tandbsbyn som tog emot Cosmos för returmöte. Regntunga moln och varierande nederbörd, både under dagen och under matchen gjorde gräsmattan blöt och planen tungsprungen. Det var kanske inte de bästa fotbollsförutsättningarna för två lag som ändå har en grundtanke om att vilja spela boll.

Vi kom ifrån en match mot Järpen där vi, trots att vi inte var missnöjda med vårt spel, fått se oss ganska klart överkörda i målprotokollet. Mycket på grund av lite enkla misstag som resulterade i bolltapp och där Järpens oerhört skickliga och framförallt snabba spelare var kvicka på att straffa oss för det. Så nu mot Cosmos skulle vi se till att inte bjuda på någonting.

Första halvlek gör vi också mycket rätt, vi sliter och kämpar för varandra. Även om spelet kanske böljar lite mycket mellan lagen är det inte så att Cosmos får komma till farliga lägen, istället är det vi som med nån smart djupledsboll spelar oss till en straff. Edvin är säkerheten själv och väntar ut William i Cosmos mål innan han placerar in 1-0.

Efter målet tycker jag inte att matchbilden förändras nämnvärt. Det är mestadels spel på mittplanen och lagen turas om att komma till halvchanser på offensiv planhalva. Cosmos har halvlekens näst bästa målchans på frispark, Edvin i Tandsbyns mål får tillräckligt på bollen för att styra den i ribban och returen kan inte Cosmos ta hand om.

1-0 i halvlek var ett resultat vi såklart kände medvind av, bara gå ut och fortsätta spela för varandra och se till att sätta lägena när de dyker upp. Andra halvlek skulle dock få en helt annan matchbild.

Redan från start är det som om Cosmos kommer ut med en ny energi samtidigt som vi blir lite mer försiktiga. Att spela på en 1-0-ledning är bland det svåraste man kan göra, och från bänken blev det snabbt ganska nervigt. 10 minuter in i andra halvlek har vi otur med ett bolltapp. Yafet Tekie Kidane får bollen på kanten, känns egentligen som han driver ur vinkel ner mot kortlinjen men lyckas ändå få in bollen mellan Edvin och stolpen.

Bara några minuter senare får samme Yafet bollen till sig från andra kanten och kan enkelt lägga in 1-2 i öppet mål. Vi replikerar ganska omedelbart med ett eget fint spel där Elias kan slå in 2-2 målet. Nu var vi med i matchen igen.

Glädjen blev dock ganska kortvarig, lite otur med en boll som studsar i straffområdet och Cosmos får ett skottläge ungefär från straffpunkten. 5 minuter senare kom också 2-4 och det började bli lite grinigare på planen. Tony, som redan hade ett gult i det här läget i matchen, drar sen på sig en straff med ungefär 5 minuter kvar. Jag ser inte riktigt situationen från bänken annat än att spelaren från cosmos och tony kommer ihop i yttre delen av straffområdet. Resultatet blir rött kort, straff och en snyggt slagen straff Wendel Coelho Gomes. Smolket i bägaren för Cosmos är att målskytten firar genom att slita av sig tröjan, och då han redan fått ett gult för att sparkat bort bollen efter signal fick han syna det andra gula och även han lämna planen.

10 mot 10 spelades matchen mer eller mindre av de sista minuterna och vi får efter signal konstatera att det var en match med två ganska olika halvlekar där den första mer välspelade halvleken följdes av en där det var desto mer misstag, framförallt från oss, och desto mer mål.

Nu har vi inlett andra delen av säsongen med två förluster, men det har också varit mot ettan och tvåan i tabellen. Ikväll möter vi Stugun hemma, det är en oerhört viktig match för oss för att skaffa oss lite avstånd ner till nedflyttningsplatser.

20 Aug 2024 - 13:31 ÖFK möter segermaskinen Karlbergs BK i Svenska Cuoen
20 Aug 2024 - 13:30 Före detta målvakten i ÖFK Lennart Sandahl, nu sportchef i K
20 Aug 2024 - 09:26 Seger med 2-0 mot Brunflo
19 Aug 2024 - 20:59 Trelleborgs målvakt Andreas Larsen bäst på plan, men ÖFK:s E
18 Aug 2024 - 21:50 Ope2 dam - Vemdalen dam 0-1 div3 - Bilder från matchen
18 Aug 2024 - 21:30 Om före detta detta mittbacken i ÖFK Thomas Isherwood
18 Aug 2024 - 19:16 Omgångens prestation div 3 mellersta Norrland
18 Aug 2024 - 19:11 Referat: Heffnersklubban BK 2 - Ope IF
18 Aug 2024 - 18:39 Sagt efter matchen Trelleborg - ÖFK
18 Aug 2024 - 11:19 Erick Brendon gjorde det mesta rätt - blev Trissvinnare mot
17 Aug 2024 - 22:08 Bittert slut på Vångavallen
17 Aug 2024 - 22:03 Obbola IK -Ope IF 1-2. Bilder från matchen