REFERAT: TANDSBYNS FK - FRÖSÖ BK IF 2-3 (1-0)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 5 Jun 2024 - 09:48

Hemmapremiär för Tandsbyn och dystra miner hos hemmalaget efter 90 minuter.

Nu är vi en bit in i den här säsongen och vi har inte alls fått de resultat vi velat hittills. Lite konstigt att ha hemmapremiären så sent, men samtidigt skönt att kunna få den på riktigt i det som ska vara vår hemmaborg. Det är här på vår arena som vi ska kriga och plocka poäng. Det ska vara svårt att komma hem till oss och ta med sig poäng. Det märktes inget av mot Frösön.

Frösön började matchen med hög press och intensivt. Redan efter nån minut fick jag ta ett inspel efter marken och det kändes som om Frösön var uppe i mitt straffområde hela tiden första 10 minuterna. Men efter den första pressen börjar vi jobba oss in i matchen och hitta lite av vårt eget spel. Speciellt lyckas vi rulla runt i försvar och mittfält, men när vi kommer upp mot sista tredjedelen blir det inte så mycket mer.

Så kommer dock ett förlösande 1-0 på ett fint läge och avslut vid sidan om Frösöns målvakt. Eller? Jag är för långt borta, så väldigt svårt för mig att uppfatta vad som händer. Baserat av reaktioner från folk runt planen och närmare mål studsar bollen på hjulet och ut. Domarna ser dock inte det och viftar avvärjande.

Vi fortsätter att spela och det känns som vi får lite energi av det bortdömda målet. Mac gör nåt oväntat och sätter hög press, vinner bollen och går mot mål. Avslutet är stenhårt och välplacerat. 1-0 går inte att vifta bort.

Resten av halvleken är det lite böljande spel, jag tycker att vi är det bättre laget men Frösön står för fina individuella prestationer i anfallet. Jag har några räddningar och vi går till halvtidsvila med en skör 1-0-ledning.

I andra halvlek fortsätter vi att spela vårt spel. Frösön är lite aggressivare i sitt spel och matchen blir lite grinigare. Efter ca 10 minuter kommer Frösöns Max Jonsson fri på kanten i straffområdet. Jag kommer ut, men han placerar den fint. Trots att jag får dobbarna på bollen rullar den in i bortre. 1-1.

Sen kommer också 1-2. Förutom 1-2 är jag nöjd med min match. Första halvlek är riktigt bra från min sida och i andra har jag lite långa perioder där jag inte har nåt att göra, men det mesta jag gör gör jag rätt. Förutom 1-2 då. Kommer ut på en djupledsboll som jag ska vara först på, jag tror också jag egentligen är först, men jag fegar i motläggssituationen och nämnde Max kan relativt enkelt spela förbi mig och rulla in bollen i öppet mål.

Nu blir det lite mer panik i hemmalaget. Flyttar upp, byter lite positioner och vill lite mer. 2-2 kommer också på nick. Måns får perfekt träff och vi har med oss en poäng. Matchen är dock inte slut och vi fortsätter att jaga vinsten. Det gör att det öppnar upp sig bakåt. Ytterligare ett friläge för frösön på att vi stöter och går bort oss, jag kommer ut, drar baksidan och Vilmer i Frösön kan rulla in 2-3 i matchens 90'e minut.

Här får jag halta av planen och vad som händer sista 40 sekunderna är lite oklart, men matchen slutar med vinst för Frösön och en trasig baksida för mig. Nu får Tandsbyn ladda om, vi måste fundera lite över positionsspelet, aggressiviteten och hur vi både ska försvara och anfalla. Det finns mycket att förbättra inför nästa match. En match som med all säkerhet blir utan mig. Jag börjar nog bli lite för gammal för det här...

Resultat Spelomgång 10 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
  av Lasse Granbacka | Igår - 22:49

Förra veckans största överraskning var nog att nykomlingarna Hede gick och vann över serieledarna Järpen med 4 – 0. Stugun tog också årets första seger då man vann mot Brunflo hemma. Blivit jämnare i toppen av tabellen och vinst för Offerdal mot Myssjö-Oviken i denna omgång gör att dem även finns med i toppstriden

Avgörande genom straffläggning.

Det fanns mycket att glädja sig åt i matchen ÖFK- Uppsikten.
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:16

Domaren Kaspar Sjöberg syns i bakgrunden. Foto. Thord-Eric Nilsson

24 Jun 2024 - 23:17 KLASSISKT DERBY, EFTER MÅNGA, MÅNGA ÅR!
24 Jun 2024 - 14:51 Målvakterna bäst i matchen mot Utsikten
24 Jun 2024 - 11:47 Ännu en storseger !
24 Jun 2024 - 11:46 Bilder ÖFK - Utsikten 1-0
23 Jun 2024 - 22:54 Omgångens prestation i div 3 mellersta Norrland
23 Jun 2024 - 19:00 Hopcutt fick in straffen - utan att bli målskytt!
21 Jun 2024 - 11:40 Bilder ÖFK dam - Ope 0-7
20 Jun 2024 - 22:36 IFK Östersund-Kiruna 4-0 (3-0)
20 Jun 2024 - 22:03 vi ser att ÖFK arbetar sig hela tiden uppåt i form tabellen,
20 Jun 2024 - 19:12 Aly Keita tar time out från fotbollen på obestämd tid
20 Jun 2024 - 14:32 Resultat Tips div 3 mellersta Norrland- Vinst för Berg och O
20 Jun 2024 - 11:09 Sex spelare i farozonen för avstängning