Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

ÖFK VÄGRAR ATT FÖRLORA NÄR MARGINALERNA ÄR PÅ RÄTT SIDA
av Agne Svärd
Publicerad 20 Sep 2020 - 23:06 Uppdaterad 20 Sep 2020 - 23:08

# ÖFK var nöjd med poängen. Men inte med prestationen.
# Djurgården var nöjd med prestationen. Men inte med poängen.
Det är väl den enkla sammanfattningen när ÖFK och Djurgården spelade oavgjort 1–1 i söndagseftermiddagens möte på Jämtkraft arena.
ÖFK vägrar att förlora just nu. Det här var sjunde raka sedan hemmaförlusten mot Elfsborg för väääääldigt länge sedan, efter fyra segrar i följd har vi nu tre raka kryss. Alla poäng har inte varit alldeles förtjänta, inte den här gången heller. Ett Djurgården kraftigt ansträngt av det tuffa spelprogrammet (den här resan till Östersund låg inklämd mellan två Europamatcher) och en lång skadelista fick matchen i ett tidigt skede dit man ville, man skaffade sig också en 1–0-ledning efter en drygt timme (Magnus Eriksson, hans första efter återkomsten till Djurgården och Allsvenskan) och såg ut att kunna flyga hem till Stockholm med en ytterst viktig och välförtjänt trepoängare i bagaget.
Men då hade man inte räknat in att ÖFK är en motståndare med många marginaler på sin sida för tillfället – och som dessutom strider ända in i det bittersta slutet. Varje gång!
En minut in på övertiden: Jerell Sellars och Simon Kroon (välkommen tillbaka!) lyckadess i samarbete ute vid den högra hörnflaggan hålla kvar bollen i offensiven, Kroon lyfte in den framför Djurgårdens mål där Francis Jno-Baptiste vann slaget i luften och 1–1 satt som en smäck bakom en chanslös Per Kristian Bråtveit i Djurgårdens mål.
Det här var en match där bolltrygga Djurgården såg ut som vanligt den här sommaren. Bra kontroll på spelet. Men utan riktigt spets. Så här har det sett ut.
Det var heller första gången som man tappade en ”säker” ledning i matchens slutskede, det har också hänt tidigare.
Det är därför fjolårsmästarna halkat en bit efter i guldstriden. Just nu är man nio poäng efter ledande Malmö FF med en match mindre spelad.
Djurgården spelar bra, trevlig och underhållande fotboll (ungefär som förra året). Men det händer alldeles för lite i och kring motståndarnas straffområde. 30 mål på 20 matcher så här långt, 53 på 30 matcher guldåret.
Det är skillnaden!
ÖFK hade svårt att etablera något spel på Djurgårdens planhalva, det mesta av energin gick åt till att jag sina passningssäkra motståndare. Och när man gick till anfall var det svårt att få med tillräckligt många i attackerna.
Inte ens i slutskedet, när Amir Azrafshan/Pero Kapsevic hade bytt in alla offensiva pjäser som fanns att tillgå, hände så mycket. Hemmaspelarna slarvade med detaljerna och då är det svårt att få till någon slagkraft i offensiven.
Förrän vi hade kommit en liten bit in på övertiden...
Men å andra sidan: Försvarsarbetet var lika imponerande som nästan alla gånger tidigare den här sommaren, 22 insläppta mål på 21 matcher är i sanning imponerande!
Här är några noteringar;
# Noah Sonko Sundberg är riktigt på hugget just nu. Bra hela förra säsongen, absolut, bra hela den här sommaren, absolut. Men just nu har sin bästa tid i ÖFK. Första halvleken var helt magnifik, han gav inte store och starke Emir Kujovic en chans ens i luftduellerna, lite besvärligare efter paus när Djurgården hade ett vassare anfallsspel.
# Thomas Isherwood kompletterade utmärkt i mittförsvaret, Sam Mensiro och Kalpi Ouattara höll emot bra på kanterna. Och mot Djurgården är det helt avgörande, fjolårsmästarna anfaller ofta och gärna längs sidlinjerna – där är det alltid full trafik!
# Curtis Edwards var tillbaka på sin gamla hemmaarena och tillsammans med lagkaptenen Jesper Karlström och målskytten Magnus Eriksson (som nummer tio) styrde de matchbilden. Trion på det centrala mittfältet hade nästan 260 bollkontakter, Curtis flest med 97. Det är mycket, det!
# Felix Hörberg fick ta högerbacksplatsen i andra halvlek sedan Sam Mensiro tvingats ge upp efter en fotskada. Möjligt att Hörberg kunde ha skött sina kort lite bättre i förspelet till Djurgårdens ledningsmål, en felaktig utgångsposition gav Edward Chilufya möjligheten att få ett litet övertag i löpduellen. Mer behövdes inte för att bollen skulle kunna spelas in i ÖFK:s straffområde. Hörberg kanske litade på sin snabbhet men här mötte han en motståndare som också kunde flytta på sig!
# Simon Kroon kom in efter pausvilan (har varit borta sedan hemmaförlusten mot Malmö FF och det är så länge sedan så vi har hunnit glömma både dag och resultat...), Jerell Sellars byttes in efter 58 minuter, Francis Jno-Baptiste i den 72:a minuten. Signalen var tydlig, vi ska framåt. Men det hände inte så mycket förrän vid kvitteringen – där alla tre var i högsta grad inblandade!
# Baptiste har gjort tre mål på lite speltid sedan han kom tillbaka från utlåningen till Eskilstuna. Bravo! Men det var inte alldeles enkelt att räkna ut...
# Mera byten: Nye Nikolaos Dosis fick möjligheten att visa upp sig 20 minuter före slutet. Från juniorfotboll i division 4-klubben Djursholm i juni till allsvenskt spel, det gigantiga steget fixade han galant. ”Moget” är väl det bästa omdöme han kan få.
# Med tanke på matchbilden måste sägas att Aly Keita hade en ovanligt lugn dag i buren. Målet blev han ställd på, Magnus Eriksson fick en halvträff som gav en väldigt konstig bollbana. Men å andra sidan, kollegan PK Bråtveit hade ännu mindre att bestyra. Det här var definitivt inte målvakternas match och då kanske ni förstår att chansmässigt var det en rätt fattig uppgörelse.
# Här är ÖFK.betygen (skala 1–6): Aly Keita 3 – Sam Mensiro (46) 3, Noah Sonko Sundberg 5. Thomas Isherwood 4, Kalpi Ouattara (83) 3 – Felix Hörberg 2, Charlie Colkett 3, Isak Ssewankambo 3, Nebiyou Perry (72) 2 – Ludvig Fritzson (72) 2, Blair Turgott 3. Ersättare: Simon Kroon (46) 3, Jerell Sellarrs (58) 3, Francis Jno-Baptiste (72) 3, Nikolaos Dosis (72) 2, Ronald Mukiibi (83) betygsätts ej.
Till sist; ÖFK ser ut, såvitt jag känner till, att kunna hålla covid-19-attacken utanför sig men trasslade (med hjälp av diverse medier) till det i informationen inför matchen. Det blev i alla fall inte glasklart. Så här enkelt (om det finns något som är enkelt i den här coronapandemin) var det: Ett tidigt fall (snabbt isolerat) och två nya upptäckta i fredagstestet. Det blir tre totalt, två av dessa friskförklarades när testresultatet blev känt på lördagseftermiddagen. Svårare än så var det inte, den här gången!

 
 
1 Kommentar:
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 21 Sep 2020 - 10:59
Bra krönika Agne.
En kommentar från mig kring poäng, förtjänta eller inte. Att poäng inte är förtjänta, det resonemanget används lite slarvigt i många lagsporter. Så länge det är målen som räknas så är poängen förtjänta, eller?
Perry, jag vet att du Agne har varit inne på det förut, om han kunde utnyttja sina medspelare lite mer skulle det bli farligt på vänsterkanten.

Dags att åka till Krokom och träna naturgräs nu innan avfärd till Helsingborg.
25
 
Sök på fotbollz.se
   
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
 


 
  Fotbollz.se rustar för ännu en säsong  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:52  
 

Ta chansen att skriva om ditt eget lag. Det skapar intresse

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
Igår - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse
23 Mar 2024 - 16:21 vinst för kamraterna
23 Mar 2024 - 14:17 Var är målsinnet?
23 Mar 2024 - 12:55 ÖFK borde ha avgjort i första halvlek
23 Mar 2024 - 11:12 Startelvan i dag
22 Mar 2024 - 15:39 Intressant genrep mot Skövde.- Svår att ta ut en backlinje
22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
21 Mar 2024 - 16:04 En annorlunda dag
20 Mar 2024 - 19:27 - 'Vi ska värva en ny forward'
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 11:12
Arnold Origi, Kevin Jablinski, Ali
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook