REFERAT: SJÄLEVADS IK - OPE IF
av Ope iF
Publicerad 6 Aug 2023 - 22:36

Livet och fotbollen är f-n inte rättvis alla gånger. Utan att göra en riktig topprestation äger vi stora delar av matchen mot Själevad, men får ändå se oss besegrade med 5-4 efter ett avgörande straffmål i baken på tilläggstid.

Trots att vi låg under med 2-1 i paus kändes det som om vi hade matchen i vår hand. Nyförvärvet Angelica Häreby hade hittat rätt i sin fria roll och dessutom gjort ett drömmål.

Tyvärr tvingades vi byta 2 backar p.g.a. skada efter första halvlek. Normalt inga problem, men idag hade vi inte en enda back på bänken... Vi fick flytta om en del för att behålla stabilitet och balans i laget

Tyvärr startar Själevad andra halvlek med att få in bollar bakom oss, vilket ledde till 3-1 och 4-1 innan det ens gått 5 minuter av andra.

I det här läget skulle nog många lag i vår situation vika sig, men det är något speciellt med moralen bland spelarna i den här gruppen. Indra Arvidsson tryckte in 4-2 bara några minuter efter 4-1. Mitt i halvleken kämpar Nova Hägred in 4-3 och vi hade vittring. I slutminuterna ändrar vi uppställning och den forceringen ledde till 4-4 genom Moa Strand.

Tyvärr fortsätter vårt oflyt. Själevad får en frispark mitt på planen där de tillåts slå den 5-7 meter från rätt plats. Den bollen går fram till en spelare som hakas upp och det blir straff. Den straffen är matchens sista spark och leder till 5-4...Surt så in i helv-e!!!

Även om vi inte gjorde någon perfekt insats är det en väldigt stark prestation och då framförallt upphämtningen till 4-4.

Bra insatser överlag, men med några som stack ut lite extra.

Vi kan konstatera att Angelica Härebys intåg gav många positiva effekter då hon har förmågan att suga in bollen och våga, vilket även skapar ytor för andra.

Indra Arvidsson var väldigt framträdande och rejäl som mittback. Hon har verkligen växt som spelare.

Nadia Andersson gjorde en halvlek som ytterforward och en halvlek som ytterback och skötte båda rollerna klockrent.

Jenny Cederberg väldigt klok och säker i balansrollen på mitten.

Sen är det svårt att inte imponeras av Nova Hägreds arbetskapacitet och idag blev det också belöning i målprotokollet.

Vi får "slicka såren" några dagar och sen laddar vi om för att ge Sunnanå en obehaglig överraskning på Torvallen nästa söndag.

Sagt efter matchen ÖFK - Landskrona
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:20

Matchbild ÖFK - Landskrona. Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK - Landskrona BoIS 2-1 (0-0)
  av Hasse Thor | Igår - 19:58

Frågan är om inte Simon Marklund via sitt säkra straffskytte satte en av dom mest avgörande fullträffarna i Östersunds Fotbollsklubbs relativt korta historia. 2-1 (0-0) i den 88:e minuten betydde tre synnerligen viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt i Superettan. En match där gästande topplaget Landskrona BoIS hade den viktiga taktpinnen i sin hand till stor del.

Segern är klar, Simon Marklund blir match- och Trissvinnare på straff. Foto: Thord-Eric Nilsson

18 Okt 2024 - 23:21 Resultat div 2 Norrland
18 Okt 2024 - 18:22 Rapport från träningen - allt positivt men svårt att välja a
17 Okt 2024 - 21:38 MÅNGA MINNESBILDER AV ÖFK- FEM ÅR LÄNGS 'VIA DOLOROSA'
17 Okt 2024 - 20:19 bortamatcher för dam o herr
17 Okt 2024 - 10:06 Ope IF - Myssjö/Ovikens IF 1-1 (1-0) Bilder från kvalmatchen
16 Okt 2024 - 22:11 Kval till div 3 mellersta Norrland - Oavgjort i kväll
16 Okt 2024 - 18:25 Sex ÖFK spelare i farozonen för avstängning
16 Okt 2024 - 09:39 Svagt agerat av östersunds kommun
15 Okt 2024 - 23:01 ÖFK har fått bud på Yannick Adjoumani
15 Okt 2024 - 11:25 Kvalfeber
15 Okt 2024 - 11:20 Ken Sema satsade pengar till ÖFK? - En klubb som jag håller
14 Okt 2024 - 22:36 Glädjen stod högt i tak i dag i ÖFK
14 Okt 2024 - 17:42 Ytterhogdals IK har fyllt 100 år