Publicerad 29 Apr 2023 - 23:36 Uppdaterad 30 Apr 2023 - 10:08

Målskytt: Stugun Jonas Andersson 2 (1 Straff)

Seriepremiären spelades av kända skäl på Järpens konstgräs.
Då bägge lagen har haft begränsade möjligheter till uteträningar och inte haft så goda resultat på sina träningsmatcher, så var det väldigt ovisst innan hur utgången skulle bli.
Alsen saknade några av sina offensiva pjäser och hade därför möblerat om lite i laget.

Matchen startade med att Stugun var det mest offensiva, det resulterade i ett flertal hörnor, där en av dem dansade på mållinjen, men räddades i sista stund. Efter en kvart så jämnade spelet ut sig, men Stugun hade då ett giftigt långskott som träffade ribban. Sista kvarten av halvleken gick till hemmalaget som tog över mer och mer, dock utan att skapa några riktigt vassa chanser. Så 0-0 i halvtid kändes som ett rättvist resultat

Andra halvlek blev betydligt mer dramatisk, det var fortsatt ett böljande spel men de många felpassen fortsatte också, efter en djupledsboll från Stugun, så kom en spelare fri, Alsens back stoppade spelaren, men på ett sätt som domaren inte tyckte om, så straff utdömdes, men Alsens målvakt för dagen Mattias Johansson gjorde en prakträddning och stötte ut bollen till hörna. Detta gav Alsen energi och strax efter i minut 60 så kom vår forward Anders Olsson i ett friläge, Stuguns back fällde honom och blev därför frilägesutvisad, frisparken som följde blev resultatlös, men vi på sidan tänkte nog att nu skall vi väl ta över matchen. Men efter lite schabbel i eget försvar så följde en tilltrasslad situation och domaren dömde återigen straff. Nu bytte de straffskytt och Jonas Andersson satte den otagbart till 0-1, detta skedde i minut 64. Tyvärr så lyfte aldrig Alsens spel riktigt, vi hade ju också ett ribbskott, men körde annars fast gång på gång mot ett hårt kämpade Stuguförsvar. På ännu en långboll i djupet så kom straffskytten återigen fri och satte säkert i minut 71 0-2. Efter detta så var det riktig uppförsbacke! Visst försökte alla sitt bästa och Alsen kastade in ett flertal friska ben, men tyvärr var vi för dagen ganska uddlösa framåt, så efter spelade 90 minuter så var det Stugun som stod som det segrande laget.

I hemmalaget så ger vi plus till Oskar Olausson för hans otroliga slit, men för övrigt gjorde vi en blek insats.
I Stugun måste vi ju plussa för målskytten, men hela lagets kämpaanda efter utvisningen måste också uppmärksammas.

Nu väntar för Alsen en bortamatch mot Frösön på fredag kväll 19,45, vi hoppas att premiärnerverna har försvunnit nu, så då skall vi ta revansch, serien är ju lång med 22 matcher, så vi kommer säkert tillbaka!