'SPEEDWAY PÅ BLECKÅSVALLEN?''
av Emil Kvarnlöf
Publicerad 11 Sep 2023 - 16:12 Uppdaterad 11 Sep 2023 - 16:56

Klar derbyseger för Offerdal!

Offerdal stod för en övertygande seger på Bleckåsvallen i söndagens derby mot Alsen.

Solen sken, gräset var grönt, speakern var påkopplad. De idylliska förutsättningarna under söndagens derby var påtagliga när Offerdal tryckte full gas från minut ett. Hög press och rörligt anfallsspel gjorde att Alsen fick frejda sitt mål både en och två gånger innan Tom Fetterplace kunde placera in ledningsmålet för Offerdal efter femton minuters spel. En minut senare gjorde Tom 0-2 efter ett fint inlägg signerat Niclas Olander. Bara fyra minuter senare curlade den unge och reslige yttern Magnus Hallenberg in 0-3 till bortalaget. Klang och jubel för Offerdal-spelarna och de tillresta blåvita supportrarna som tagit sig en av Jämtlands finaste platser att spela fotboll på - Bleckåsvallen. Tom var på riktigt spelhumör från sin wingback-position och trots sin något obefintliga försäsongsträning sprang han som på moln när han drev in i banan och sköt in sitt tredje mål i matchen tio minuter innan halvtidspaus.

En av de bättre halvlekarna Offerdal gjort i år och det var tydligt att förlusten mot Ås i förra omgången var en kliande sårskorpa redo att slitas bort. Alsen var på tå i början av matchen men när målen trillade in så dämpades ivern successivt hos hemmalaget.

I den andra halvleken började Alsen klart bäst och utnyttjade det när den förre Offerdals-spelaren Sebastian Andersson dundrade in 1-4 i minut 46. Ett ljus i mörkret för Alsen? Hade Offerdal gått ut för hårt och sprängt sig i första halvlek? Dessa tankar snurrade nog i mångas skallar då de tio minuterna efter reduceringsmålet präglades av ställningskrig och en del felpass. Offerdal kunde dock ta tillbaka taktpinnen och radade sedan upp fina lägen som Alsens målvakt parerade gång på gång. Stark andra halvlek av den unge Axel Kristoffersson i Alsen-målet. I minut 80 fick han dock se sig besegrad då Andreas Engström fick på en riktig drömträff från halva planen vilket betydde 1-5 till Offerdal.

Skön seger, riktigt bra spel över hela banan och många vackra mål. Beröm i Offerdal går till tremålsskytten Thomas Fetterplace samt Niclas Olander som agerade spindel och spelfördelare på ett föredömligt sätt i Offerdal. Framspelningen till Toms andra mål bör objektivt betraktas som en delikatess. I Alsen var målskytten Sebastian Andersson den som hotade mest samt innermittfältaren Anders Olsson - även han en Offerdals-kille. Målvakten Axel Kristoffersson får beröm för sin andra halvlek då han höll nere siffrorna för hemmalaget.