REFERAT:TANDSBYNS FK - BERGS IK 1-2 (1-0)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 12 Jun 2023 - 21:56

Efter en starkare andra halvlek tar Berg med sig alla poängen hem från Tandsbyn.

Fantastisk inramning för Tandbsyns första hemmamatch för säsongen, och min första hemmamatch i Tandsbyn någonsin. Underbart varmt väder, kanske lite skönare för oss på läktaren än spelarna på planen. Ganska välfyllda läktare med supportrar från båda lagen, öppen kiosk, grön plan och två gäng som verkligen ville spela fotboll. Ska jag klaga på en sak så var det myggen, men sånt får man leva med i Jämtland.
Matchen började vi bäst och redan efter 7 minuter hade vi 1-0. Hörna som Tony fick nicka in. Efter inledningen av matchen kändes inte alls det orättvist och det var också vi som skulle fortsätta föra matchen. Berg försökte bygga anfall ner från målvakt och vi hade pigga ben och satte hög press vilket Berg hade svårt att spela sig ur både en och två gånger. Vi var också laget som kändes lite hetare i duellerna och vann några fler andrabollar.
Ju längre första halvlek gick och Berg, lite frustrerade, försökte komma in i matchen blev båda lagen tröttare vilket resulterade i flera situationer med långa bollar utan adress. Det blev också många heta dueller där domaren ganska tidigt satte en, i mitt tycke, ganska låg nivå för när det gula kortet synades. Sista 10 präglades av mycket kamp och det märktes att vi ville hålla ledningen in i pausvila, vilket vi också gjorde.
I andra halvlek var det betydligt mer påslaget Berg som kom ut. Första 10 står vi dock emot ganska bra, trots att det är Berg som har det mesta av spelet, utan att egentligen komma till några farliga chanser, och de bollar som dimper ner i straffområdet har Albert koll på.
Så får vi en liten svacka. Ett långt inkast från vår vänsterkant skarvas av Måns Moberg till Anton Hybrink, som helt ohotad får stå någon meter framför Albert och alldeles för enkelt nicka in kvitteringen. Det ger Berg blodad tand som tvingar Albert till en akrobatisk räddning för att bara någon minut senare, på ett inkast från höger, trycka in 1-2. En tilltrasslad situation där vi inte riktigt får bort bollen.
Nu har matchbilden verkligen svängt. Från att Berg jagat kvittering är det nu vi som ligger under. Nu är det Berg som tar det lugnt och vi som stressar. Det gör också att vi sista 20 har det mesta av spelet. Vi flyttar upp och fyller på, flera farliga fasta situationer utan att vi lyckas pressa in bollen. Ett efterspel på en fast situation liknar Bergs 2-1, men där Berg får in bollen i mål studsar den åt fel håll för oss och Berg lyckas rensa.
Ett skott i ribban är det närmaste vi kommer kvitteringen och vi får lägga en sur förlust till historiken.
Nu blir det snabb omladdning, redan på Onsdag tar vi emot serieledarna Ope hemma. Det vi kan ta med oss från den här matchen är att vi långa stunder spelade fint, i flera sekvenser blixtrade till och spelade riktigt vackert men att vi inte riktigt har skärpan med oss sista tredjedelen. Får vi till det kan vi skaka alla lag i den här serien, och det börjar vi göra redan på Onsdag.