Mål av Blair Turgott

Nu med referat av Niclas Sundström. Vi väntar krönika av Agne Svärd

Blair Turgott reducerar till 1-1. Bild från Dplay

BK Häcken – Östersunds FK 2-1 (1-0)

En tuff bortamatch mot fjärdeplacerade Häcken på Bravida Arena. En plats där ÖFK inte vunnit sedan säsongen 2017. Förlusten mot Mjällby förra veckan gjorde att ÖFK föll ned till plats elva i tabellen. Sonko Sundberg var tillbaka efter skada och bildade mittlås med Eirik Haugan. Isherwood saknades fortfarande. 19-årige Nikolaos Dosis gjorde sin första start i Allsvenskan. Amir Azrafshan ställde upp med följande lag:

Keita

Mukiibi – Haguan – Sonko Sundberg – Ouattara

Hörberg – Fritzson – Dosis – Bellman

Baptiste – Turgott

Matchen startade i den tredje minuten då Dplay-streamen kom igång. Häcken var det klart bättre laget i första halvlek. I den nionde minuten skapade hemmalaget första målchansen efter ett inspel från vänsterkanten, men avslutet smet just utanför Aly Keitas högra stolpe. Några minuter senare fick Viktor Lundberg ett liknande läge och satte då kontrollerat ledningsmålet i den bortre gaveln. 1-0 till Häcken. ÖFK:s första ordentliga bollinnehav dröjde ända till den tjugonde minuten, och mäktade inte med några skott på mål i den första halvleken.

Andra halvlek blev jämnare. ÖFK var aggressivare och pressade högre, men det var ändå en oväntad kvittering i den 59:e minuten. Outtara spelade fram Bellman som slog ett långt fint inlägg till Blair Turgott som enkelt kunde nicka bollen i mål. 1-1!

Två minuter senare tog samme Turgott emot bollen utanför straffområdet och sköt ett tungt skott som tvingade Pontus Dahlberg att sträcka ut ordentligt. Hörnan blev resultatlös.

Matchen stod sedan och vägde och hade absolut kunnat sluta oavgjort som fem av de sju senaste mötena lagen emellan. De riktigt farliga målchanserna saknades.

Amir Azrafshan gjorde ett dubbelbyte i den 77:e minuten, där en lovande anfallare fick göra debut. Malcolm Stolt har vräkt in mål i IFK Östersund och fick nu äntligen visa upp sig i den rödsvarta tröjan.

Tyvärr blev ÖFK utan poäng idag efter en hörna i 83:e minuten. Kaptenen Rasmus Lindgren fick springa fram helt omarkerad och nicka in vinstmålet. Slarvigt.

Några minuter senare borde nog Stolt haft en straff med sig när han blev nedriven av Dahlberg, men domaren friade.

BK Häcken vann rättvist, även om ÖFK ryckte upp sig ordentligt i den andra halvleken. Kanske var det motivationen som gjorde skillnad idag. Häcken jagar topp tre medan vi ligger tryggt i gråzonen mellan nedflyttningstriden och Europaplatserna.

3 p. Haugan – En framtida storback som förtjänar att hyllas lite extra en dag då ingen utmärkte sig nämnvärt.

2 p. Turgott – Låg bakom allt farligt framåt för ÖFK. Hamnade på efterkälken på 1-2-målet, men dock vet jag inte om det var hans markering att ta.

1 p. Dosis – Ett spännande framtidsnamn. Lugn och trygg med bollen. En Nouri light?

Text av: Niclas Sundström