Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat -    
   
         
Östersunds FK       Lokomotiv Moskva
0 - 4
(0) (0)
Fre 5 Feb 2021 14:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
25 0-1 Kamano
27 0-2 Kamano
36 0-3 Zhemaletdniov
44 0-4 Eder

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Eirik Haugan, Noah Sonko Sundberg (75), Marco Weymans, Felix Hörberg, Isak Ssewankambo, Sam Mensiro (81), Ludvig Fritzson, Frank Arhin (60), Malcolm Stolt (45), Blair Turgott (71)

Avbytare
Aly Keita, Nikolaos Dosis (81), Henrik Bellman (45), Peter Amoran (75), Pontus Kindberg, Jerell Sellars (60), Sebastian Karlsson Grach (71)

Arena:
Marbella, Spanien
 
Domare:
Lokala domare
 
Väder och vind:
Plus 17 grader, mulet, svag vind
 
 

Lokomotiv satsade hårt i första halvlek - ÖFK kunde inte stå emot

 

ÖFK - Lokomotiv Moskva 0-4 (0-4)

 

ÖFK tar avsked av Marbella efter dagens match. I morgon bär det i väg till Östersund. Säkert efterlängtat av en del.

I dag ser vi en del nya och intressanta namn i startelvan. De är Sixten Mohlin, Frank Ahrin, Marco Weymans och Malcolm Stolt. Om de gör bra insatser idag närmar det sig även att få starta i Svenska Cupen och allsvenskan. Många saknar nog Jerell Sellars, men han kommer nog in i andra halvlek.

Amir överraskade med att sätta Isak Ssewankambo som mittback efter att Mukiibi saknades i truppen. Det var ingen dålig lösning, men kanske inte bestående. Isak hade en del fina uppspel, men visst saknades han på mittfältet där det såg ut att vara lite tomt. Ryssarna hade mittfältet i sin besittning och kunde därifrån bygga upp sina anfall.

Lokomotiv var mera vässade i denna match jämfört med den förra.

ÖFK:s första tjugu var klart godkänd. Då var ÖFK alerta och kom upp i flera fina anfall. Starten såg bra ut för ÖFK. Vi blev förväntasfulla.

Lokomotiv hade i matchinledningen ett skott i ribban i genom Eder. ÖFK svarade med ett stolpskott som noterades till 6 minuten. ÖFK:s anfall kom ofta fram på högerkanten. ÖFK satsade på raka bollar i djupled som överraskade ryssarna, men ÖFK lyckades aldrig att få till någon längre press mot Lokomotivs försvar.

Halvleken efter cirka en halvtimmes spel blev en mardröm för ÖFK. Bollen trillade i mål med jämna mellanrum och många gånger fick spelarna i Lokomotiv alldeles för lätt att komma i position för att göra mål. Med normalt och mera alert försvarsarbete som ÖFK brukar kunna prestera hade det nog räckt med två mål. Vi måste dock vara beredda på att erkänna att visst var ryssarna många gånger snabbare både i fötterna och i tanken och även kanske tekniskt sätt, men trots allt är det ett elitlag ute i Europa. Det är dit ÖFK ska så småningom.

Det är möjligt att ÖFK var hårt nertränade genom en lång träningsperiod och inte orkade lika bra som man brukar.

Målen kom i 25, 0-1, Kamano slet sig loss i mitten och sköt. 27, 0-2, Inspel från höger och Kamano skott och bollen mellan benen på Mohlin och in i mål. 36, 0-3, Det var matchens klassmål. Lokomotivs forward Zhemaletdniov tryckte bort Haugan, vände om och sköt elegant i mål. 43. 0-4 Eder.Orsaken till målexplosionen kan vara att ÖFK kom lite långt ner i banan.


I andra halvlek återtog Ssewankambo sin mittfältsroll och Weymans tog en mer defensiv position. Det såg genast bättre ut.

Andra halvan blev lite roligare än den första. Det var mycket beroende på att Henrik Bellman och Jerrell Sellars byttes in. ÖFK var alertare. En annan orsak är att ÖFK lyckades bättre med pressen och i att erövra bollen. Det kan ÖFK ta med sig från denna halvlek.

Halvleken började med en straff efter det att alerte Bellman fällts. Det blev inte heller mål denna gång. Straffen slogs av SSewankambo. Målvakten räddade något turligt via stolpen.

Lokomotiv skapade praktiskt taget ingenting denna halvlek än att de gjorde det svårt för ÖFK genom att de höll bollen inom laget. ÖFK fick då periodvis jaga boll. De var säker nöjda med att leda med den stora ledningen.

ÖFK kom mer och mer in i matchen och man gjorde det bra genom att skapa en hel del chanser. Problemet var att skotten var inte så välriktade, Hade de varit det så hade det blivit något mål. Det hade ÖFK varit förtjänta av. Isak Ssewankambo och Ludvig Fritzon hade det bästa chanserna. Fritzon på nick och Ssewankambo på ett skott efter marken som gick utanför stolpen.


Sammanfattningsvis så var det trots de många målen inte nattsvart för ÖFK. Man höll periodvis jämna steg med ryssarna så visst finns det en del att ta med sig hem från matchen.Trots allt skapade ÖFK en hel del chanser där någon borde ha resulterat med bättre precision med skotten. Det var flera i ÖFK:s lag som var jämbördiga med de ryska spelarna.

Det verkar som energirike Henrik Bellman kan få sitt välförtjänta genombrott denna säsong. Han har en vilja av stål och han har tappat all respet för motstånarna oavsett vilka han möter. Ett mycket bra inhopp av honom idag. Bra insats gjorde även Jerell Sellars. Han blir att räkna med i år. Han är svår för motståndarna att fånga in. Jag vill ge en erkänsla till oldtimern Sam Mensiro för hans nyttiga slit. Tänk om hans vilja skulle finnas i exempelvis Colketts kropp.

Nu väntar Gefle IF nästa helg.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 5 Feb 2021 - 15:29
Om ÖFK ställt in siktet så hade det här varit en betydligt jämnare match på tavlan. Man ser en hel del positiva inslag faktiskt.
Gäst: Bengt Jonsson skrev | 5 Feb 2021 - 15:29
Om ÖFK ställt in siktet så hade det här varit en betydligt jämnare match på tavlan. Man ser en hel del positiva inslag faktiskt.
Gäst: Hoppfull skrev | 5 Feb 2021 - 15:06
Tycker ÖFK spelar bättre än vad resultatet visar!
Gäst: Realist1 skrev | 5 Feb 2021 - 15:03
Mer normalt resultat idag. Hoppas dock det finns ljusglimtar i spelet och att laget tar lärdom av "proffsen".
 
Herrar
av: Publik | 15 Okt 2024 - 11:27
Konstigt att man inte får ange komm
8
kommentarer
Medlemsinformationen i går kväll - många viktiga f
av Haldo Jonsson | 23 Okt 2024 - 16:41
6
kommentarer
Betyder fotbollen något för samhällets utveckling?
av Haldo Jonsson | 22 Okt 2024 - 11:20
Sundsvalls kommun ingår samar
2
kommentarer
Nu gäller det
av Per Lagerbäck | Igår - 13:13
Nu väntar säsongens tre s
1
kommentar
Utsiktens BK - en svårstyrd skuta som kan hamna på
av Haldo Jonsson | 24 Okt 2024 - 23:20
ÖFK har tidigare haft ganska l
 
 Skrivet den Lör 12 Okt 20:13
 
 Skrivet den Ons 25 Sep 00:59
 
 Skrivet den Ons 16 Okt 09:39
fotbollz.se på Facebook