Fjärdedomare

Temperatur 13 grader vind 4m/sek,, luftfuktighet 44%

Adjö Allsvenskan - när får vi se dig igen?

VS

Varberg - ÖFK 3-0 (1-0) Nu med referat av Niclas Sundström. Krönika av Agne Svärd kommer senare

Femton raka bortamatcher utan seger lovade inte gott inför matchen mot Varberg, där endast tre poäng kunde hålla ÖFK kvar i Allsvenskan. Därtill saknades tio ordinarie spelare.

Och det började precis som väntat. Efter tio minuter fick högerbacken för dagen Sebastian Karlsson Grach ett inlägg på armen och farligt frisparksläge just utanför straffområdet. Matthews hårda frispark skarvnickades in av Stanicic i bortre hörnet. Sixten Mohlin som ersatte Keita i målet hann inte ens känna på bollen, innan han fick hämta bollen ur nätmaskorna.

Fem minuter senare var Stanicic nära att dubbla sin målproduktion. Han mötte ett inspel från vänsterkanten med en bredsida, men avslutet just ovanför.

Efter 24 minuter kom ÖFK första och enda skott på mål i matchen. Karlsson Grach väggspelade med Turgott och sköt en yttersida som målvakten räddade utan större bekymmer. Målvakten drog igång en kontring på vänsterkanten som slutade med att Sixten Mohlin gjorde en blixtrande benparad för att hålla ÖFK kvar i matchen.

13-1 i avslut i första halvlek talade sitt tydliga språk.

Efter halvtidsvilan dröjde det bara tre minuter innan det stod 2-0. Hemmalaget tog sig återigen enkelt fram på vänsterkanten. Carlos spelade in till Matthews som ryckte förbi Haugan/Sonko och chippade in 2-0. Luften gick ur ÖFK och matchen var avgjord.

57:e minuten. Sixten Mohlin höll sifforna nere med en otrolig dubbelräddning.

59 minuten. Colkett in – Fritzson ut.

69 minuten. Awad in – Bellman ut.

Ryan Moon utökar ledningen i den 85:e minuten till 3-0.

20-2 i avslut. 9-1 i avslut på mål. Superettan nästa.