Aly Keita, Cecar Weilid, Kevin Jablinski, (71), André Österholm, (65)Jordan Attah Kadiri, Henrik Bellman, (83) Ludvig Fritzon, (27), Chovanie Amatkarijo, Sebastine Uche, (65), Felix Hörberg, Ziad Ghanoum (71)

Avb. Filip Johansson Bahar, (83), Peter Amoran, (71), Nikolaos Dosis, (65), Malcolm Stolt, (65) Sam Mensiro, Mansour Sinyan, (71), Kamel Issah, (27) (71) Anton Berg

Temperatur 15 grader, Vind 1m/sek, luftfuktighet 57%

ÖFK stod upp bra men onödig förlust mot AFC Eskilstuna

VS

ÖFK - AFC Eskilstuna 0-1 (0-1)

Det blev genast mycket intressantare att möta AFC Eskilstuna i dagens träningsmatch än ett okänt lag. Det blir i alla fall ett litet mått på hur ÖFK ligger till i förberedelserna, även om man ska inte ska övervärdera en träningsmatch som en viktig vägvisare. Hur som helst ska det bli intressant att möta ett lag som satsar starkt mot allsvenskan. Vi lägger märke till att Ludvig Fritzon och spelsugen värre efter skada och att bänken är betydligt bättre nu än mot Gefle och att Aly Keita står i målet. Här är laget matchen kan börja:

Aly Keita, Cecar Weilid, Kevin Jablinski, André Österholm, Jordan Attah Kadiri, Henrik Bellman, Ludvig Fritzon, Chovanie Amatkarijo, Sebastine Uche, Felix Hörberg, Ziad Ghanoum

Det blev en första halvlek med glöd mellan spelarna och tufft spel och en halvlek och som karaktäriserades av ett något större bollinnehav för AFC, men en betydligt bättre omställningsfotboll av ÖFK. Det var flera farliga frisparkar och ett gåvomål av ÖFK.

Halvleken började ganska jämnt utan övertag från något lag. ÖFK kom i gång efterhand och skapade något mer än AFC, som dock hade en viss dominans på mittfältet men kom inte så ofta i lägen.

Efter några minuter skickade Jablinski en bra passning till Kadiri som dock sköt vid sidan om målet.

Bellman var mycket pigg och initiativrik och blev fälld i farligt läge vid en rusch med bollen, men inget resultat blev det av frisparken. ÖFK fortsatte att spela raka bollar i banan och gjorde det bra, men hade svårt att komma till de skarpa målchanserna.

I 11 minuten skänkte ÖFK ett mål till AFC. En passning från Keita gick rakt på en AFC- spelare som lobbade i mål. Efter målet blev AFC piggare och fick ett visst övertag som jämnade ut sig så småningom.

AFC hade en bra högersida som ofta skapade problem gång på gång för ÖFK, men så småningom rättades det till efter anvisningar av Powell.

1 24:e minuten hade ÖFK en frispark och därefter påföljande hörnor som inte resulterade.

Någon minut efteråt hade Hörberg ett skott som målvakten styrde ut. Returen gick utanför.

I 31:a minuten gick pigge Ludvig Fritzon ut och in kom provspelare Kabar Issah. Det verkar som om Fritzon kan gå mot en bra säsong.

Resterade halvleken blev en jämn tillställning. Kvaliten på halvleken varierade. Det får man räkna med så här års.

I halvleken vi vill plussa för Henrik Bellman som hade fina vändningar och han laverade många bra passningar. Vi har nästan aldrig sett Bellman så bra. Det ser lovande ut inför sässongen.

Den provspelande Chovanie Amatkarijo finns det anledning at titta mer på. Likaså Kamar Issah. Amatkarijo var snabb med bra inspel och ville mycket framåt så länge han orkade. Även Jordan Attah Kadiri var pigg och visade att hans gamla takter sitter i men då måste han göra mål, men det kommer.

Andra halvlek blev mer öppen och spelet mera variationsrikt med pigga ÖFK-ben. Jag tycker nog att tempot var bättre i andra halvlek från båda lagen.

AFC började bäst med en dubbelhörna. Ganska snabbt i början på halvleken uppstod matchens kanske bästa chans för ÖFK.

Provspelaren Chovanie Amatkarijo drog upp bollen i ett snabbt anfall. Bollen kom till Hörberg som passade till Kadiri som drog på ett skott som tog i ribban. Detta skedde i 53:e minuten. Det var en bra aktion av ÖFK som visar att det finns sting i laget.

AFC svarade sedan med ett bra skott, men då revanscherade sig Keita med en riktigt bra räddning i bästa Keita- stil.

Sedan skedde en hel del byten som är redovisade på annan plats.

i 60:e minuten hade Jordan Attah Kadiri en ypperlig chans då bollen spelades upp till honom. Han löpte med bollen och gick ensam mot mål och blev ensam med målvakten. Tyvärr så blev det inget mål. Målvakten täckte skottet. Matchen stördes av de många bytena.

Det var inledningen till en bra period av ÖFK.

Under den resterade halvleken var matchen jämn. Inget av laget skapade så mycket men visst såg man att ÖFK ville vinna. Det var bra aktioner varvade med sämre för båda lagen. Det var en ganska typisk träningsmatch.

De inbytta Stolt, Dosis och Amoran visade vilja och kunnande. Stolt jobbar alltid hårt.

Sammanfattningsvis var matchen mycket jämn. Inget lag lyckades skapa något övertag annat än under korta stunder.

Trots allt fanns det mycket att ta vara på för ÖFK. Vi noterade många individuella prestationer. Visst kan samspelet bli bättre, men det finns mycket tid att slipa fram till seriestart.

Inre mittfältet räcker inte riktigt till i långa stunder. Vi tror Issih i form kan ändra på det. ÖFK var ganska vassa framåt och borde ha gjort något mål på alla skapade chanser., men räkna med att målen kommer. ÖFK håller på att pröva sig fram.

ÖFK höll emot AFC bra. Det är ett lag som satsar mot allsvenskan. Eskilstunalaget som vunnit med 5-0 mot Jönköping Södra och 2-0 mot 3-0 mot Dalkurd var inte i närheten av samma resultat mot ÖFK. Testet mot ett superettanlag blev godkänd, men det var försmädligt med en onödig förlust.

Text av: Haldo Jonsson