Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Jönköping Södra       Östersunds FK
1 - 0
(1) (0)
Sön 10 Jul 2022 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 2 Robin Book

Så spelade Jönköping Södra:
Felix Jakobsson, Arvid Eriksson, Sebastian Crona, Adam Ben Lamin, Adrian Edqvist, (79), Fredric Fendrich, Junes Barny, (70) Anas Al Asbahi, Malkolm Moënza, Robin Book, (88), Marko Nikolic.

Ersättare: Assad Al Hamlaw, (88), 19. Youssouf Amouda Assogba,(79), Daniel Ljung, (70) Hossin Lagoum, Marcus Dergerlund, Daniel Strandsäter, Elias Nordström

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Erlend Sivertsen, (65), Peter Amoran, Kevin Jablinski, Felix Hörberg, Chovanie Adjoumani, Henrik Bellman (77), (C), Mansour Sinyan, Cecar Weilid, Jordan Attah Kadiri, (85), Uche Sebastine, (65)

Ersättare: Anton Berg, Myroslav Mazur, (65), Yannic Amatkarijo, (85), Edvin Werme, André Österholm, (77), Malcolm Stolt, (65),Linton Ulloa

Varningar Jönköping Södra Utvisningar Jönköping Södra
Robin Book, Adam Ben Lamin

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Jordan Attah Kadiri, Kevin Jablinski, Uche Sabastine
Arena:
Stadsparksvallen
 
Publik:
2017
 
Domare:
Magnus Lindgren
Domare
Fredrik Hammarström
Ass. domare 1
Victor Jensen
Ass. domare 2
Albert Mustafa
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 16 grader, vind 5m/sek, luftfuktighet 59%
 
 

Detta fick inte hända - ny tung förlust för ÖFK

 

Jönköpings Södra- ÖFK 1-0 (1-0) Nu med referet av Margareta "Myggan" Handler

 

Idag läste jag en artikel i ÖP där Malcolm Stolt säger ”-Vi är betydligt bättre än vad tabellen visar. Truppen håller absolut måttet för fortsatt spel i Superettan. Men det gäller att leverera också.”

Åh vad jag hoppas är det är dagen då de levererar, önskar det för lagets skull, för fotbolls Jämtland, för alla fans de få som är kvar. Att de levererar och tar tre poäng i denna viktiga match. ÖFK behöver tre poäng och vinst och jag önskar dem all lycka och jag är ett av fansen som verkligen håller tummarna hårt för att segern ska komma just denna dag.

Matchen drar i gång och direkt är det irriterat på plan, jag ser spelare som reagerar på domslut och jag säger här hemma i soffan – håll fokus på rätt saker, fotbollen och spelet inte lägga flera procent på domaren så tidigt i matchen. Det brukar aldrig löna sig.

J Södra pressar ÖFK högt och de har svårt att ta sig upp i banan. Bollen spelas ut till Sivertsen på vänsterkanten där möter han bollen för dåligt och en Jönköpingsspelare tar bollen och sätter fart ner mot kortlinjen. Han slår ett inlägg som når Robin Book som får stå fri i straffområdet, Robin tar ner bollen och dundrar in bollen i mål. Mills står i vägen men får bollen mellan benen och kan inte hålla bollen. Detta sker redan i matchminut två, en riktig mardrömsstart för ÖFK.

Frispark för ÖFK i minut tio på Jönköpingsplanhalva, som slås av Bellman. Bollen nickas undan av J Södraspelare.

Efter 25 minuter har vi då äntligen ett fint anfall från ÖFK på högerkanten där Hörberg spelar fram till Weilid som slår ett inlägg, där är det både en och två chanser med avslut på mål av ÖFK och sist är Adjoumani som skjuter bollen över.

Minuten efter får Uche gult kort, efter han själv blivit rätt hårt tagen i en duell kommer han sent in i nästa duell och sparkar motståndaren på benet.

I 35:e minuten har ÖFK ett anfall där Weilid kommer förbi med små marginalen på högerkanten, han har bra fart under fötterna och får på ett bra inlägg mot straffområdet. Kadiri kommer i bra tajming och försöker nå bollen med huvudet men bollen går ut till inspark.

Frispark till J Södra som toutchas ut till hörna för dem, ingen i ÖFK försöker hinna ta undan bollen. Innan hörnan slås tar domaren ett snack med Jablinski och Adam Ben Lamin som får ett varsitt gultkort. Hörnan slås och nickas ut av Amoran, hörnan efter nickas undan av Hörberg till inkast för J Södra.

I 45:e minuten slår ÖFK en längre boll där Uche och J Södra spelare går upp i duell, Uche blir liggandes och det blir väldigt irriterat på plan. Domaren håller sig kall, blåser av och låter senare J Södra börja med bollen.

Det blev tre minuters tillägg i första halvlek och det är minuter som mer eller mindre spelas av.

Pausvila och jag hoppas ÖFK-gänget kan tanka energi inför andra halvlek. För det behövs. Då vill jag se positivenergi och fokus på lagplanen. Jag förstår att laget är frustrerat och vill mycket så det blir mer kötta än finlir. Men jag tycker ändå att de måste hålla i de enkla sakerna som att möta boll, spela rättvänd spelare, hjälpa bollförande spelare, vara beredd på att det kommer motståndare i ryggen. Jag upplever att när ÖFK anfaller springer alla rakt fram med ryggen mot bollhållare. Jag önskar att någon från forwards möter mittfältet och gör sig spelbar. När de går för press måste hela laget följa med det blir för stora ytor mellan lagdelarna.

Jag sitter och är väldigt nervös i väntan på att andra halvlek ska starta. Så viktiga 45 minuter för ÖFK, kom igen nu!

Hörna för ÖFK i 47:e minuten som slås av Sivertsen, bollen nickas fint av Javlinski men precis utanför mål. Åhhh så nära. J Södra får minten efter även de en hörna. De slår en kort hörna med inlägg och bollen nickas undan men når en J Södra spelare som går för avslut som går över.

ÖFK håller i bollen bra inom laget, flera fina pass mellan spelarna men de tar sig inte framåt på plan.

I 54:e minuten får J Södra en hörna som ÖFK lyckas ta undan efter lite strul i straffområdet. Följande kontring av ÖFK döms det frispark på J Södras mittplan för ÖFK. I samma kontring löper Kadiri i löpning med Sebastian Crona, och där har vi tur att inte domaren ser Kadiris hand upp i Sebastians ansikte.

Två minuter senare får ÖFK en hörna som slås av Bellman, bollen har bra fart men den går igenom straffområdet med en toutch av J Södra ut till en ny hörna. Även den är bra och ÖFK håller nu fast bollen bra med flera försök till inlägg men tyvärr ingen farlig målchans.

Byte i minut 65 ut kliver Uche och Sivertsen in kliver Stolt och Mazur.

I Mazurs första agerande skapar han en frispark i farligt läge för J Södra. Men Mills tar skottet som går på mål.

Det är riktigt jobbigt att sitta i soffan och se det krampaktiga spelet, två lag som både vill men samtidigt är rädda och inte vill släppa till något bakåt. Även frustrerande att se J Södras små små saker till spelförstörelse och låta tiden gå. Aldrig har väl klockan gått så fort som nu för ÖFK.

71:a spelminuten gör J Södra sitt första byte, ut kliver Junes Barny och in kliver Daniel Ljung.

Missbedömning på ett ÖFK-inkast i 73:e minuten vilket resulterar i en kontring för J Södra. Två ÖFK-spelare krigar om bollen mot målskytten Robin Book som får en frispark med sig. Ett farligt läge för J Södra, frisparken slås och nickas undan av ÖFK-spelare ut till inkast.

Byte för ÖFK i minut 77 Bellman ut och in med Österholm. Direkt efter detta byte har J Södra tryck framför ÖFK:s mål, det ser ut som ett flipperspel som avslutas med att bollen skjuts i mål. Men domaren blåser frispark för ÖFK så inget mål.

J Södras andra byte i 79:e minuten ut går Adrian Edqvist och in kliver Joussouf Assogba.

I 81:a minuten har J Södra ännu en hörna som är farlig slagen och nickas undan av Weilid på mållinjen till ännu en hörna för J Södra.

Gult kort till Robin Book i 81 första minuten efter hård reaktion på ett domslut där han ville ha hörna men domaren dömde inspark för ÖFK.

Ännu ett gult kort utdelas och denna gång till Kadiri i ÖFK, minut 84.

Nu är det irriterat på plan, det står mycket på spel och båda lagen vill självklart kliva av planen med en seger. Det är krig och fight om varje boll och något finlir finns inte från något av lagen.

I matchminut 85 gör ÖFK ännu ett byte ut kliver Kadiri och in på planen går Amotkarijo.

ÖFK lyckas inte få fast bollen eller hålla längre hårdare press på sina motståndare, ÖFK kommer på enstaka anfall. Mot slutet så försöker de slå upp bollen in mot straffområdet men de lyckas inte få fast bollen. J Södra försvarar sig bra och försöker spela enkelt vilket de lyckas med.

Tredje bytet för J Södra sker i 88:e minuten ut går Robin Book och in kliver Assad Al Hamlawi.

Nu visar domaren fem minuters tillägg.

En längre boll som slås mot Stolt som är i duell med J Södra spelare strax utanför deras straffområde, domaren blåser frispark – en väldigt billig sådan kan jag tycka. De tar rätt lång till för J Södra att spela i gång bollen i spel igen, även målvakten sätter sig ner. Troligen allt för att fördriva tiden.

ÖFK försöker i slutminuterna frustrerat kriga fast bollen utan resultat. De försöker med att slå in bollarna i boxen de har bra tryck på sin högerkant men de tar sig inte riktigt ända in i straffområdet. De bollar som når boxen tar J Södra hand om på ett bra sätt.

Jumbofinalen vinns idag av J Södra, tungt tungt för ÖFK. Det tidiga målet i matchen blev avgörande. Idag var det två lag som var behövd av tre poäng och seger. Det var J Södra som var det bättre laget sätt över 90 minuter och tar med sig tre poäng.

Bäst i ÖFK-tröjan denna dag tycker jag var Peter Amoran, spelar moget och lugnt trots sin unga ålder. Även Mansour Sinyan gör en bra match på mittfältet, beröm också till Henrik Bellman för sin löpvilja att göra sig spelbar.

3 Peter Amoran
2 Mansour Sinyan
1 Henrik Bellman

Måste passa på att berömma ledningen för att ta med de yngre spelarna, då truppen är tunn. Att fylla på med unga grabbar för att lära och se är viktigt för framtiden. Självklart blir man som Häggenåsbo extra glad när Edvin Werme från byn finns med på bänken.

/Margareta ”Myggan” Handler

 
Text av: Margareta "Myggan" Handler
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Jönköping Södra
Trissen
sammanlagt
  1. Peter Amoran 3
  2. Mansour Sinyan 2
  3. Henrik Bellman 1
Felix Hörberg 16
Peter Amoran 10
Simon Kroon 9
Myroslav Mazur 6
Cesar Weilid 6
Ludvig Fritzon 5
Aly Keita 4
Henrik Bellman 4
Kamal Issah 3
Andrew Mills 3
Yannick Adjoumani 3
Mansour Sinyan 3
Chovanie Amatkarijo 3
Kevin Jablinsky 2
Sebastian Karlsson Grach 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: kultursnack skrev | 11 Jul 2022 - 13:55
Nu om aldrig förr är det dags att satsa allt på ett kort och med det vill jag ha sagt att en släpper på tyglarna och släpper spelarna loss, gör dem fria - till att göra precis vad fan de vill med bolljäveln. Nu om aldrig förr är det dags att börja lira med ryggmärgen. Nu om aldrig förr är det dags att börja lira som om det redan vore kört. (Se ovan och du fattar.) Nu om aldrig förr är det dags att köra på efter devisen: ”Dä årner säj… å gör dä inte dä - ja, då kvitter dä”.
Gäst: HSS skrev | 11 Jul 2022 - 11:52
Frågorna hopar sig men den allra största och enskilt viktigaste. Vad gör klubben/företagargruppen för att medlemmarna ska gå och titta på den verksamhet man är medlem i? Intresset dör ju! För den som tror annat: hur många kommentarer här efter match? Vad handlar kommentarerna om? Åskådarsnitt hemma? Kommentarer på FB om matchen ÖFK-IFK verkar den absoluta merparten tro och hoppas på IFK-seger. Jag är själv fostrad IFK:are och säger inget om de kommentarerna specifikt men totalt sett ger det en bild av ÖFK som ett sjunkande skepp som alla utom besättningen har hoppat av. Vad gör Hallström o co? Eller var det bara viktigt att få säga till om saker ett tag, dvs prestige? Hade man ingen plan?
Gå gärna in på ÖFK:s hemsida och läs visionen. Den är avlägsen nu men vad gör styrande i föreningen konkret för att nå visionen? Från mitt perspektiv som åskådare, medlem och intresserad tycks inget ske för att vända detta. Eller trodde man att Hörnsparken skulle hjälpa till att vända resultattrenden?
Som sagt, många frågor men knäpptyst från föreningen. Förutom Powell som står upp efter varje match och möter pressen med ganska klarsynta analyser.
Förväntar mig ett makalöst transferfönster med kraftfulla förstärkningar.

Ytterligare ett inlägg, bland alla andra, av inte särskilt positiv karaktär men någonstans måste frustrationen ut.
Gäst: Åsikter är föränderliga skrev | 11 Jul 2022 - 00:41
Att som en riktig man stå för dem är tydligen inte aktuellt. Men vi ser gratis elitfotboll, ett pris värt att betala,
Gäst: Apskallen skrev | 10 Jul 2022 - 20:32
Vad ojämte m.fl. är för sorts människor är inte upp till mig att avgöra. Att göra antaganden utan kött på benen gör dock absolut inte nämnde med många flera till större människor.
Gäst: Sidlinjen skrev | 10 Jul 2022 - 19:16
Truppen håller inte superettan klass just nu, får hoppas det vänder, men fan trot. Många med utgående kontrakt i år, skulder många miljoner, men vad är det dom säger, bollen är rund
Gäst: Ojämte skrev | 10 Jul 2022 - 19:12
Det enda som är mer bedrövligt än resultaten just nu är apskaften som skriver här att ni-vet-vem skall komma tillbaka. Gå och skriv på era egna klubbars forum!
Gäst: Kostsamt skrev | 10 Jul 2022 - 18:50
Jojo, oerhört kostsamt 2019, come in Huoston we had some minor problems.Hello, mr K are you still out there in space?
Gäst: Nystart skrev | 10 Jul 2022 - 18:39
Div. 6
Gäst: Vid konkurs skrev | 10 Jul 2022 - 18:30
Vilken nivå gäller om man gör en nystart.
Gäst: Martin Nylander skrev | 10 Jul 2022 - 17:50
Nu får vi nog acceptera att det inte blir avancemang till Allsvenskan i höst för ÖFK!
 
 
13
kommentarer
Spelomgång 22 div.4 Jämtland 2024
av Lasse Granbacka | 3 Okt 2024 - 21:23
Då var seriesegraren korad i
7
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 4 Okt 2024 - 22:10
Ope IF gjorde vad man skulle. De va
5
kommentarer
Referat: Tandsbyns FK - Hede IK (0-1) 0-1
av Thomas Dahlberg | 6 Okt 2024 - 20:09
Säsongens sista match för
5
kommentarer
ÖFK var bra i första halvlek,men i andra tog Sandv
av Niclas Sundström | 5 Okt 2024 - 17:05
Sandviken - ÖFK 1-3 (0-1)
3
kommentarer
Björna IF - Ope IF 1-3 Bilder från matchen
av Stefan Roos | 5 Okt 2024 - 17:54
Stean Roos foto
 
 Skrivet den Ons 25 Sep 00:59
 
 Skrivet igår kl 15:15
fotbollz.se på Facebook