Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Örebro
1 - 3
(0) (2)
Mån 20 Maj 2019 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 27 Johan Bertilsson
0-2 44 Carlos Strandberg
1-2 58 Dino Islamovic
1-3 76 Jake Larsson

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Isak Sseewankambo, Ronald Mukiibi (90+), Noah Sonko Sundberg, Erik Haugan, Marco Weymans (45), Rewan Amin (71), Charlie Colkett, Curtis Edwards, Jamie Hopcutt, Dino Islamovic

Ersättare: Tesfaldet Tekie (71), Henrik Bellman, Ludvig Fritzson, Ravel Morrison, Sam Mensiro (90+), Alhaji Gero (45), Kelland Absalom (mv)

Så spelade Örebro:
Oscar Jansson, Daniel Björnkvist (9), Martin Lorentzon (69), Arvid Brorsson; Albin Granlund (82), Jake Larsson, Nordin Gerzic, Filip Rogic, Kevin Wright, Johan Bertilsson, Carlos Strandberg

Ersättare: Viktor Prodell (80), Rodin Deprem, Simon Amin (9), Daniel Björkman (69), Michael Omoh, M,Adam Bark, Mathias Karlsson (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Isak Ssewankambo

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
4120
 
Domare:
Kaspar Sjöberg, ass 1. Tobias Wärn, ass 2, Johan Thalin, fjärde domare: Henrik Molin
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader
Luftfuktighet 58%
Vind: 2m/sek NNO
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - Örebro 1-3 (0-2)

 

ÖFK fick noll och intet i den viktiga matchen hemma mot gästande Örebro SK hemma på Jämtkraft Arena. I fotboll går det ut på att få så många bollar som möjligt inom den vita träramen på kortsidorna. En egenskap som svartvita närkingar behärskade i betydligt större utsträckning än hemmalaget. 1-3 (0-2) får väl ur den synpunkten betraktas som rättvist.

 

Efter sex minuter av så kallat ställningskrig tog matchen lite mer fart via en nick från Jamie Hopcutt fint assisterad av av Isak Ssewankambo. Ett tidigt byte för ÖSK efter nio minuter och taktpinnen i säkra ÖFK-händer främst genom Rewan Amin som efter en tid på bänken såg spelsugen ut värre. Fint fördelande av bollar från bakplan.

Det fordrades ett våghalsigt agerande från Sixten Mohlin i hemmaburen för att släppa in gästerna i matchen dock kunde inte MFF-lånet Carlos Strandberg förvalta möjligheten Fin revansch dock strax efter sedan Mohlin snyggt parerat ett skott från Strandberg. Bra tryck från ÖFK men förtvivlat svårt med den sista tredjedelen.

Istället nära för gamle bekantingen Johan Bertilsson efter hörna. Sista 20 i klar dominans för Örebro och 0-1 som ett så kallat brev på posten genom Bertilsson. Ett inspel från höger och en snygg vrist i burgaveln. En fin aktion sen från Jamie Hopcutt, en inbrytning från vänsterkanten som utmärkte Oscar Jansson i ÖSK-buren styrde undan.

En trippelchans också för Dino Islamovic men inte mycket ville sig framåt för ÖFK den här kvällen. Istället 0-2 sen Strandberg hittat en lucka vid stolproten i sista ordinarie matchminuten. Fina möjligheter sen för Örebro i tilläggsminuterna med en boll dansandes på mållinjen bland annat.

Lite rockader i ÖFK inför andra, vänsterbreddaren Marco Weymans ut och in med tunge Alhaji Gero på topp tillsammans med Islamovic. Hjälpgumman Curtis Edwards i en något defensiv roll på vänsterkanten. Direkt en möjlighet för Gero och plötsligt en helt annan spets i den den rödsvarta offensiven och Charlie Colkett strax utom.

En mycket pigg och rörlig Hopcutt drar till mot krysset efter bra förarbete av Gero, men det är som förgjort för engelsmannen. Lägen skapas men den berömda Fru Fortuna är inte nådig i dom avgörande lägena. Utdelning dock för ÖFK efter 58 minuter, ett fint inspel från höger stöter Islamomovic i nät på typiskt avslutarvis.

Rewan Amin byts ut efter 72 minuter och ersättaren Tesfaldet Tekie sätter direkt sin prägel på matchen med sin rörlighet. Nytt bra skott från Hopcutt, en nick från Noah Sonko Sundberg och en blodtörstande publik runt Arenan väntar bara på kvitteringsbaljan. Då, knappa kvarten kvar av ordinarie tid dras rullgardinen ner. Jake Larsson stöter in 1-3 efter hörna via ribban och i nät.

Resten av tiden en orgie av kramp och diverse skador och en provkarta på hur man spelar av en match destruktivt. Inget att säga om egentligen, poängen var superviktiga för Örebro och alla sätt är bra utom dom dåliga som det brukar heta. ÖFK var väl egentligen inte nära på sluttampen även om man spelade sista tio med en man mer efter huvudskada hos gästerna.

Ja, vad skall man tro om fortsättningen för det rödvita manskapet. Nu saknades flera viktiga pjäser, Pettersson, Aiesh, Isherwood bland andra. Problemet tycker jag är att lagen hittat medicin när det gäller att tackla det jämtländska bollinnehavet. Det blir för dåligt tempo och för många enkla misstag som inte håller på den här nivån. Kvalité finns det men allt skall synkas ihop och där brister det en hel del.

Rewan Amin tycker jag tog sin petning på rätt sätt och var lysande första halvtimman och helt okej fram till att han byttes ut. Jamie Hopcutt sprang över stora ytor och skapade på egen hand en antal chanser som med normal utdelning borde resulterat i minst ett par mål.

Alhaji Gero fick en offensiv spets genom sitt inhopp, blandar visserligen in några tekniska missöden men kan vara ett tungt vapen framåt tillsammans med Islamovic. Hur tung resten av serien blir för våra rödsvarta hjältar får väl framtiden utvisa. Några matcher kvar till sommaruppehållet sen får vi se vad som tittar in och ut genom diverse fönster.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Rewan Amin
  2. Jamie Hopcutt
  3. Alhaji Gero
Tom Pettersson 9
Thomas Isherwood 7
Curtis Edwards 7
Jamie Hopcutt 7
Hosam Aiesh 5
Noah Sonko Sundberg 5
Charlie Colkett 4
Rewan Amin 3
Dino Islamovic 3
Isak Ssewankambo 2
Ludvig Fritzson 2
Alhaji Gero 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Collina skrev | 21 Maj 2019 - 03:39
Om Dino slutar upp med att prata smörja hela tiden med alla på plan så kanska han har energi över till flera mål istället. Han har väl också tänkt gå vidare som Ghoddos, Sema mfl, men vilken klubb vill ha en medelmåttig, ständigt tjafsande gnällspik.
Gäst: Curva Middle skrev | 21 Maj 2019 - 00:12
Skyttet ska det vara
Gäst: Björn skrev | 20 Maj 2019 - 23:56
Jamie var bäst. Spelar inte för sig själv.
Gäst: Curva Middle skrev | 20 Maj 2019 - 23:48
ÖFK gjorde en bra match med tre superchanser i andra halvlek, som kommentatorn uttryckte sig. Problemet var att Örebro hade en suverän målvakt och de hade tur med snoyyen6
Gäst: Solen skrev | 20 Maj 2019 - 22:58
TOTAL VILJELÖSA UTAN NÅGON GAME PLAN. Hur kan man spela match efter match och tillbringa nästan 70 minuter av matcherna på egen planhalva och tro man kan vinna. Så fort man försöker gå till anfall stannar man upp mitt plan och sparkar hem till egna målet. Detta håller inte och tränaren verkar inte ha någon bättre lösning ????? Det här håller inte längre
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 20 Maj 2019 - 21:41
Jag är också besviken på att det framför allt, för närvarande, saknas kreativitet och vilja att göra mål. Någon kanske reagerar när jag skriver vilja att göra mål, men det är gnistan att vilja göra mål som saknas i aktionerna. Det verkar som det alltid överlåts till någon annan.Se på hur Hammarby och Örebro gör sina mål. Där finns energi och vilja så det räcker till.Trots allt gav ÖFK:s reduceringsmål idag hopp för framtiden.

Vi får akta oss för Apokalyptiska tankar. Det är upp och ner i fotbollsvärlden,men visst behövs det en förbättring. Då skall vi betona det positiva såsom målet mot Örebro. I övrigt måste mod och självförtroende ingjutas i spelarna. Det känns som de är lite modstulna och det är den största faran. De skall tro på det här, precis som i ÖFK- låten. Vinsterna kommer.
Gäst: Frågande skrev | 20 Maj 2019 - 20:11
Så sant,nu har Tränarna tappat omklädningsrummet,ingen tror på detta längre.
Curtis vill bort,Rawan utan självförtroende,Teki vill inte förlänga lånet,Jamie spelar för sig själv,Rawell tycker stan är för liten,
Finns mycket runt samma ämne.......suck
Gäst: Martin Nylander skrev | 20 Maj 2019 - 19:57
Fy f..n va dåligt, ÖFK är inte ett lag längre. Var är spelet, var är tempot, var är pressen, vi är inte ens nära att hota framåt.
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
72
kommentarer
Ian Burchnall slutar i ÖFK
av Haldo Jonsson | 9 Jul 2020 - 09:31
24
kommentarer
ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖFK
av Haldo Jonsson | 11 Jul 2020 - 18:31
Fotbollz.se skrev i morse att 32- å
22
kommentarer
ÖFK - Mjällby 0-1 (0-0)
av Lasse Granbacka | 6 Jul 2020 - 23:14
VS Nu med referat av Lasse Granba
19
kommentarer
Burchnall var chanslös redan från start
av Agne Svärd | 9 Jul 2020 - 17:42
18
kommentarer
Ny tränare i ÖFK?
av Haldo Jonsson | 10 Jul 2020 - 08:52
Amir Azrafshan. Bild från FC Djursh
 
 Skrivet den Lör 11 Jul 22:27
fotbollz.se på Facebook