VS

ÖFK - Elfsborg 0-1 (0-0)

Nu med referat av Lasse Granbacka. Bilder av Thord-Eric Nilsson och krönika av Agne Svärd kommer

KOMMER FÖRSTA HEMMASEGERN IDAG MOT IF ELFSBORG?
SERIETREAN BLIR EN BRA VÄRDEMÄTARE FÖR ÖFK EFTER SENASTE KRYSSMATCHERNA. VI FÅR HOPPAS PÅ EN BÄTTTRE START I DENNA MATCH JÄMFÖRT MED MATCHEN MOT IFK GÖTEBORG.
SELLARS OCH AMIN MED FRÅN START.

Första halvlek
Elfsborg startar bäst och ÖFK kommer inte över mittlinjen på de första 10 minuterna.
3 kvalificerade chanser bl.a. av Jesper Karlsson i Elfsborg. Slarv i ÖFK försvaret och Isherwood har inte kommit in rätt i matchen. Flera hörnor för Elfsborg i inledningen av matchen. Kunde ha varit 2-0 till Elfsborg.
I minut 12 kontrar ÖFK och Turgott och får till en dubbelhörna för ÖFK.
Mer öppet spel nu och snabba anfall från båda lagen. Turgott idag som en mer utpräglad anfallare.

Bra skott av Sonko Sundberg i minut 18 som vrider sig utanför målvakten Rönnings högra målstolpe.
Minuten senare får ÖFK hörna. ÖFK bra med i matchen.
Haugen blir liggande efter att blivit trampad i minut 19. Kommer upp på benen men känns inte helt återställd
Nära självmål i minut 24 då Isherwood touchar ett skott från Johan Larsson som går strax utanför.
Hade den gått på mål hade Keita varit chanslös! Fortsatt snabba anfall från båda lagen.
Bra framspel av Jesper Karlsson till Sivert Nielsen men skottet över!
Farligt bakåtspel av Johan Larsson i Elfsborg tillbaka till Elfsborgs målet där Elfsborgs målvakten inte stod men han hann tillbaks!
Bra avslut på halvleken av Elfsborg men inga mål under första 45 minuterna,
Bäst på plan i första Elfsborgs Jesper Karlsson. I ÖFK visade Turgott och Sonko Sundberg bra takter i första.
ÖFK kom tillbaka bra efter de första 10 minuterna som Elfsborg dominerade
60-40 i bollinnehav i första halvlek. Elfsborg fler skott men lika många mot mål – 1-1!

Andra halvlek
Dålig start av ÖFK i starten av andra! Flera missar i försvaret som gjorde att Elfsborg hade hård press på ÖFK första 5 minuterna.
I minut 50 gör Jesper Karlsson i Elfsberg ett drömmål på volley.
Helt fri skjuter han stenhårt till höger chanslöst för Keita i målet. Det var hans sjunde mål denna säsong.
I minut 54 så var det nära 2-0 för Elfsborg men Keita får göra en fotparad på Alms skott och till hörna.
Elfsborg pressar hårt och högt på ÖFK som ger ÖFK flera frisparkar.
Colkett pressar ett hårt skott i minut 57 över Rönning i Elfsborgsmålet. Tätare försvar nu av Elfsborg och ÖFK har svårt att ta sig igenom Elfsborgs mittförsvar.
Strax efter så har Perry en fin chans men bollen går parallellt med mållinjen men ut till inkast.
30 minuter kvar och ÖFK har nu mycket boll och man spelar runt. Sellars springer sig fri och Simon Strand river omkull honom och blir utvisad. Ett bra frisparksläge som blir resultatlöst.
Flera byten nu från båda lagen som gör att ÖFK:s anstormning bedarrar. In kommer bl.a. Fritzon och Ouattara. ÖFK lyckas inte använda det numerära övertaget utan Elfsborg försvarar sig bra och får tiden att gå.
I minut 77 får den nyinsatte Baptiste på ett skott över. Var ett tag sedan han spelade i ÖFK tröjan!
Elfsborg har nu parkerat ”bussen” och förvarar sig bra med 10 minuter kvar av ordinarie tid.
Lägre tempo och ÖFK har svårt att ta tillbaka initiativet i matchen och komma till avslut.
ÖFK slår in bollar i Elfsborgs målområde och Elfsborgs keepern får göra några räddningar.
Elfsborg gör sitt sista byte i minut 94 för att få tiden att gå. 0-1 slutresultat.
Sammanfattning
62-38 i bollinnehav för ÖFK i % på hela matchen. 22 skott avlossades av ÖFK men bara 3 på mål
Öppen match där spelet böljade och med snabba uppspel från båda lagen. Elfsborg har ett större register i sitt spel och gjorde det bra efter målet och utvisningen att klara av att vinna matchen.
Ändå ett fall framåt i ÖFK när det gäller anfallsviljan i denna match
Bra i Elfsborg Jesper Karlsson och backen Johan Larsson.

Jimmy Thelin nöjd med sitt lag och starten av matchen, omställningarna och fina kombinationer idag.
Pero Kapcevic tycker att man genomförde matchen bra och det var en bra prestation mot ett av allsvenskans bästa lag. Man tittar inte så mycket på tabellplaceringen och mer på prestationen varje match och blir bättre och bättre varje match så snart kommer 3 poängarna.

Perry bra i ÖFK, som han nu har varit i de senaste matcherna. Positiv överraskning för mig idag Turgott som jobbade hårt och sprang mycket tyvärr lite för ensam där framme!