Fjärdedomare:
Henrik Mohlin

+15, mulet, lätt vind

Djurgården var för bra - ÖFK räckte inte till

ÖFK - Djurgården 0-3 (0-3) Nu med referat av Lasse Granbacka och bilder av Thord-Eric Nilsson. Krönika kommer under kvällen!

Trissvinnaren: Felix Hörberg. Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK – Djurgårdens IF

3 raka förluster mot Djurgården i år för ÖFK - Svenska Cupen, träningsmatch och i våras bortamatch i allsvenskan. Seger idag för Djurgården och man tar över serieledningen från Malmö. ÖFK har haft en positiv trend sedan Hansen tog över tränarskapet, undantaget matchen mot Örebro där orken tröt, och vi får hoppas på en upprepning av matchen mot Elfsborg senast på Jämtkraft Arena.

Första halvlek

Nära att Turgott kommer loss redan i minut 1 efter fint pass från Stolt men Jacob Rune Larsson kan slå bort bollen.

I nästa minut får Djurgården sin första hörna från höger där Keita får göra en kvalificeraf räddning på skott från Asoro som Sundberg sen kan slå undan.

Chilufya får en farlig chans i minut 7 på sin höger kant efter ett fint pass från Holmberg.

Halva halvleken och stort bollövertag för Djurgården - 79-21 i bollinnehav! Kalle Holmberg pigg i Djurgården i inledningen av matchen.

Dubbelhörna för Djurgården i minut 12. Djurgården har kört kort hörnor hittills och skapar press efter hörnorna mot ÖFK.

1-0 till Djurgården efter fint skott av Jacob Une Larsson otagbart för Keita imålet. Minuten är 13. Larssons 3e mål för säsongen. Dålig press från ÖFK ger Djurgården mycket tid efter hörnan och Djurgården nu i serieledning.

Chilufya och Mensiro krockar i minut 16 och båda blir liggande men kommer upp efter några minuter.

Uppspelsfasen fungerar inte för ÖFK och Djurgårde kan lätt ta tillbaks bollen och starta nya anfall.

Skott från Stolt i minut 21 som Vaiho i Djurgårdsmålet enkelt kan plocka ned.

Bra sampspel mellan Holmberg och Chilufya i ett snabbt Djurgårdsanfall som slåss undan av ÖFK försvaret i minut 22.

Halvvägs in i halvleken är det bollinnehavet 56 - 44 till Djrgården.

ÖFK får sn första hörna från höger som slåss av Hörberg men resultatlös.

I minut 27 får Djurgårdsmålvakten Vaiho slänga sig på ett skott från högerkanten då Hörberg utmanade men kan plocka in bollen.

Många hörnor från Djurgården i början av matchen och ofta korta som ÖFK har haft svårt för att försvara sig mot och gjort att Djutgården fått press på ÖFK.

2-0 kom i minut 32 på drömmål från Chilufya på ett skott utifrån efter en kort Djurgårdshörna. Otagbart för Keita i målet. Passet kom från Holmberg. Dålig press från ÖFK på den korta hörnan.

Fortsatt mycket Djurgården 40 minutere in i matchen och ÖFK har svårt att få till något organiserat spel och Djurgården kan enkelt ta tillbaks bollen.

3-0 till Djurgården efter en tilltrasslad situation i ÖFK:s målområde där Joel Asoro kan få en tå bollen och i mål. Även det här målet kom efter en Djurgårdshörna.

3-0 i halvtid och mycket rättvist till Djurgården där matchen avgjordes tidigt med Larssons mål i minut 13. Ingen bra halvlek för ÖFK där man hade svårt att komma ifrån Djurgårdspressen. Bra i Djurgården Larson, Holmberg och Chilufya.

Andra halvlek
Andra halvlek inleds med en hörna från höger för Djurgården men denna gång med mer press och lång hörna från Djurgården i minut 47. Avslut utifrån med skott som Keita kan plocka ned.

Matchen känns avslagen med 30 minuter kvar. Djurgården håller i boll och försvarar sig och det mesta av spelet är på ÖFK:s planhalva.

Flera byten i båda lagen i minut 60 och 61. 5 st totalt.

Lie piggare ÖFK direkt efter bytena då bl.a Sellers, Ahrin och Colkett kom in.

Bra chans för Turgott i minut 63 som Vaiho i målet kan ta. En av de få chanser som ÖFK haft i matchen.

Dubbelhörna direkt på minut 64 som blir resultatlösa.

Haugan varnad i minut 74 efter att ha fällt Finndell i Djurgården.

10 minuter kvar av matchen och man känner ingen desperation i ÖFK utan snarare uppgivet bl.a från Tutgotts sida. ÖFK skapar nästan ingenting i slutet av matchen det enda var en miss från Vaiho i målet i minut 86 som blir överspelad i samband med en utrusning och Karlsson Grach får för en stund öppet mål men kan ej slå bollen i mål.

Keita får göra en reflexräddning på nära håll på inhopparen Kujovics skott i minut 88 ochen halvchans för Turgott efter pass fråb Ahrin i minut 92 men på målvakt.

3 minuters tillägg och Djurgården spelar av de sista minuterna.

Sammanfattning

ÖFK kom in fel i matchstarten och Djurgården kunde direkt pressa ÖFK och fick bl.a flera hörnor som ledde till 2 av Djurgårdens mål. Turgott och Stolt hade inte många bollar att jobba på anfallet. På presskonferensen var Thomas Lagerlöf i Djurgården nöjd med lagets insats och att man genomfört den taktik man planerat. Bra resultat på fasta situationerna. ÖFK tränare Hansen sa att matchen avgjordes redan första kvarten och missnöjd med hur man agerade vid Djurgårdens korta hörnor. Gjorde speländring till 4-3-3 för att få laget mer kompakt. Även 5 man på mittfältet i andra för att det inte skulle rinna iväg målmässigt. Tyckte att det var bättre i andra med de 2 målchanser man hade men matchen var då redan avgjord. Vilka ska man då ta ut i Trissen i denna match? Dem jag vill framhålla i denna match är Hörberg, Kpozo och Keita.

Trissen:

1) Hörberg
2) Kpozo
3) Keita

Text Lasse Granbacka

3-0 till Djurgården efter en tilltrasslad situation i ÖFK:s målområde där Kalle Holmberg kan få en tå bollen och i mål. Holmbergs 2a mål denna säsong. Även det här målet kom efter en Djurgårdshörna.