Andrew Mills, Kevin Jablinski (60), Jakob Hedenquist (60), Ali Suljic (60), Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon (60), Mansour Sinyan, Simon Marklund, André Nader, Nebiyou Perry (60)

Ersättare: Arnold Origi, Chrisnovic N`Sa (60), Ziad Ganoum (60), Philip Bonde (60), Henrik Norrby, Sebastian Karlsson Grach (60), Michael Oluwayemi (60), Hussaini

ÖFK fick revansch på Levanger efter godkänd insats

ÖFK - Levanger 2-1 (1-1)

Matchen bröts i 71:a minuten eftersom strålkastarna på arenan hade slocknat.

. Matchvinnare André Nader

Idag hade jag tänkt att sitta på läktaren och på nära håll få se ÖFK i genrepet till Svenska Cupen, men allt blir inte som man planerat.

I stället blev jag riktig sjuk och är det fortfarande, eftersom jag drabbades av magproblem och har sprungit på toaletten hela natten. Någon sömn har det inte blivit.

Jag ska ändå försöka på mer några rader om matchen.

Vi hoppas att ÖFK spelar mer organiserat i försvaret än man gjorde mot Horsens i första halvlek och att det blir något mål

Startelvan Andrew Mills, Kevin Jablinski, Jakob Hedenquist, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Simon Marklund, André Nader, Nebiyou Perry.

Vi lägger märke till att bara två nyförvärv får starta. Det är Ali Suljic och Nebiyou Perry och att Bonnah och Stolt uteblir på grund av sjukdom. André Nader får välförtjänt starta. Det blir intressant. Keita är inte med i truppen av okänd anledning.

Matchen börjar.

Vi hade möjlighet att se första halvlek i 25 minuter. Efter det blev det avbrott i sändningen.

Vi hann se att ÖFK:s försvar var mera organiserat än i förra matchen mot Horsens. Det var Suljic och Jablinski som bildade mittbackspar.

Levanger startade matchen på norskt maner med ofta långa bollar genom ÖFK:s backlinje, men ÖFK hade motgift mot detta. Levanger kom inte upp i några riktigt farliga anfall. Inte heller ÖFK, som var ett mera spelande lag, kunde i matchstarten skapa några riktigt farliga anfall. I 16 minuten kom fösta skottet mot Levanger Det var Adjoumani i som sköt över.

Det var ingen suverän fotboll som presterades den första halvtimmen. Det var lite trögt från båda håll, men trots allt godkänt på grund av den tidiga säsongen.

Spelet var ganska jämnt. Perry var den spelare som märktes mest i ÖFK:s anfall och Musolitin hade en del bra framspelningar som inte förvaltades på bästa sätt.

På övertid i första halvlek så lyckades Levanger utjämna till 1-1. Det var efter en hörna och skott som bollen slogs i mål på en målvaktsretur av Mills.

En riktigt bra chans för ÖFK uppstod när Sinyan, som var ganska pigg i dag, slog en lång boll fram till Perry på kanten, som elegant tog ner bollen och spelade in mot mål. Det fanns flera ÖFK-are framför mål främst Marklund men ingen fick på ett skott.

Andra halvlek var lite livaktigare än i den första. Spelet blev genomgående bättre med något mera spelövertag ifrån Levanger. Levanger slog inte så måna långbollar som i första utan försökte spela bollen mellan varandra på marken. Deras många skott på mål på avstånd var ofarliga Några klara målchanser skapade man inte. I 48:e minuten hade Levanger ändå då en chans som kunnat resultera.

ÖFK höll Levanger stånd bra. Trots att man hade mindre boll än Levanger i andra halvlek så kom man fram i några bra anfall. Det kändes som att ÖFK hade blivit något vassare framåt.

I 55:e minuten gjorde ÖFK 2-1 på en läcker framspelning av Brendon framför mål som Nader påpassligt snappade upp och nickade bollen snyggt i mål. Nader gjorde även i övrigt en bra insats.

Strax efter hade Musolitin en klar chans efter ett inlägg av provspelaren Michael Oluwayemi som jag gillar och som kan bli något extra.

Sammanfattningsvis så gjorde ÖFK en bra insats mot ett svårspelat Levanger. Man lyckades få revansch efter fjolårets nederlag.

Powell framhöll, att ÖFK mötte ett bra lag. Han var nöjd med ÖFK:s anfallsspel, däremot tyckte han att försvarsspelet hade det lite svårt med motståndarnas fasta. Det finns inget att anmärka Powells uttalande. Han tyckte att Nader hade gjort det bra. Han har blivit bättre jämfört med i fjol.

Bäst i dag var Brendon, Musolitin och Perry som briljerade med sin teknik och sina framspelningar.

Tyvärr måste matchen brytas efter 71 minuter. Andra halvlek blev bara 25 minuter Strålkastarna på arenan hade strejkat och gick inte att återstarta.

Referatet blev haltande på grund av det långa avbrottet i sändningen.

När Perry gjorde 1-0 var det avbrott i sändningen. Han mål tillkom genom en målvaktsretur.

Text av: Haldo Jonsson