20 plusgrader och strålande sol.

ÖFK- Gefle IF 4-3 (2-1)

Adjomouanis målpassning till Grach och det blev 3-1. Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK – Gefle IF
Nu behöver ÖFK poäng för att ta sig upp ifrån nedflyttningsplats. Stundtals bra spel i föregående matcher men oförmåga att göra mål. Fyra mål på åtta matcher. Vem kliver fram i ÖFK och visar vägen? Saknaden av Stolt är stor men är inte spelklar till denna match. Jakob Hedenquist, Arquimides Ordonez och Ali Suljic får passa sig i denna match då de står på två varningar. Gefle kommer till match med två segrar i bagaget och ligger på säker mark i tabellen. Seger för ÖFK i denna match och man är bara en poäng efter Gefle IF i tabellen. Simon Kroon startar på bänken och Simon Marklund in istället. Lukas Browning Lagerfeldt saknas i uppställningen ifrån matchen mot Sundsvall för Gefle. Peja Lindholm avtackas innan matchen och Bobbo Sollander kom in med matchbollen.

Första halvlek
Hopcutt gör avspark och får till en hörna direkt i första anfallet. Hörnan slås av Brendon in i målområdet där en helt fristående Suljic, kapten för dagen, kan nicka in den redan i första matchminuten. Bra start på matchen.
I minut tre kommer Gefle upp i ett farligt anfall men offside. Fin benparad av Mills ändå på skottet.
Ny hörna för ÖFK i minut sex som också denna gång tas av Brendon.
Nick även denna gång av Suljic men strax utanför.
Gefle har kommit tillbaks bra efter ÖFK målet och har ett fint anfall i minut åtta som Suljic får rensa i målområdet.
13 minuter in i matchen så ligger Gefle på hårt och ÖFK ligger lågt med laget och Powell aktiv på bänken.
Bra anfallsförsök av ÖFK i minut 15 men Hopcutt sista pass var för dåligt.
Gefle bra med i matchen och har mycket boll och lite längre anfall än vad ÖFK har.
Ändå ingen riktig farlighet för Gefle.
20 minuter in i matchen och ÖFK har ett lite längre anfall nu och kan hålla i bollen och bolla runt inom laget. Fint förarbete av Hopcutt men nicken strax utanför av Adjoumani. Publiken bra med nu och hejar fram ÖFK.
Gefle har ett bra frisparksläge i minut 23 efter hands på Adjoumani. Brendon kan rensa undan i straffområdet.
30 minuter in i matchen och ÖFK har bra intentioner till anfall men ofta lite för smånätt som Gefle kan bryta. Brendon bra frispark i minut 30 men strax utanför.
En konstig situation i minut 32 i ÖFK:s straffområde gör att Jablinski slår bollen mot eget mål och ställer Mills helt i målet. Snopet och inte helt rättvist. 1–1
Gefle spelaren York Rafael blir liggande på plan och sjukvårdare in och han haltar sedan av planen men kommer in igen.
Straff i minut 37 då Suljic blir dragen i tröjan i Gefles straffområde. Brendon tar straffen och slår den säkert till höger om Gefle målvakten Tobias Johansson. 2–1.
Han ”pausar” in straffen.
Minut 42 får Mills rusa ut och fånga bollen.
Tre minuter förlängning där Gefle har mycket boll men ingen riktig målchans
Jämn första halvlek där Gefle har haft väl så mycket av spelet men 2 – 1 inte helt orättvist. Bra i första målskytten Suljic i ÖFK.

Andra halvlek
Inga byten i halvtid och första chansen i andra halvlek fick ÖFK efter en frispark som Brendon tog den men resultatlöst.
Lågt tempo första fem i andra men i minut 51 kom 2 – 1 målet efter en ÖFK frispark som Adjoumani slog och Karlsson-Grach slänger sig och kan nicka in 2 – 1 till ÖFK.
Gefle kommer upp i ett anfall i minut 53 som blir till hörna. Mills kan plocka ned nicken från Martin Rauschenberg.
Gefle har några långkastare och en farlighet i minut 56 men ÖFK kan slå undan.
Marklund provar skott i minut 59 men Gefle målvakten kan plocka ned skottet.
Efter några minuter med bra Gefle spel så kan ÖFK komma upp i minut 64 och få till en hörna. Hörnan slås som vanligt av Brendon och N'sa kan få till ett skott strax utanför. Lite mer ÖFK nu och lite längre anfall och bollinnehav.
Hopcutt och Adjoumani varnas i minut 66.
Minuten efter så har ÖFK en dubbelchans då Musolitin och Karlsson Grach skjuter men Gefle målvakten kan rädda båda skotten.
Nu kommer bytena och Gefle byter först då Grau ut och Capotondi in och Hjelte in istället för Lundin i minut 69 och Powell byter två minuter senare in Kroon istället för Marklund och Ghanoum istället för lagkaptenen Suljic.

Simon Kroon får ett jätteläge nästan direkt i minut 72 då han frispelas men får till ett skott som Gefle målvakten kan rädda men hörna till ÖFK. Bra chans för Kroon.
En konstig och turlig situation i minut 74 då bollen kommer in i ÖFK:s straffområde från sidan och den nyss inbytte Hjelte kan slå bollen i mål och reducera till 3–2.
Mer energi i Gefle laget efter reduceringen.
N’sa varnas i minut 78 och i minuten efter så kommer det ett ytterligare mål för Gefle som kvitterat då inhopparen Hjelte kan göra ytterligare ett mål. Målet kom efter en frispark för Gefle.
ÖFK gör byten i minut 80 och har två bra lägen i minut 81 då Hopcutt och Adjoumani provar skott som blockas av Gefle försvaret.
Straff igen då en Gefle spelare tar med handen inne i straffområdet. Brendon tar även denna straff och kör samma variant som senast med skillnaden att han sätter den i högra hörnet denna gång och otagbart för Gefle målvakten. Minuten är 84. Hedenqvist kommer in istället för Musolitin i samma minut. 4–3
Kroon kommer upp i ett bra anfall i minut 87 men för dålig kraft i skottet som kan tas av målvakten.
Ghanoum varnas i minut 88.
Sex minuters tillägg i matchen och mycket spel på mittplan och Gefle har en sista chans i minut 95 ett skott efter en hörna som går strax utanför och Rafael i Gefle hinner också dra på sig ett gult kort i minut 96 innan domaren blåser av matchen,

Sammanfattning
Tre välförtjänade poäng i en match som blev nervig och svängig efter Gefles reduceringar i andra halvlek. ÖFK tog tillvara chanserna och turen även på sin sida med domaren och de två straffarna som ÖFK helt riktigt fick i matchen. Stundtals bra spel från ÖFK:s sida men har svårt att få till längre anfall och hålla i bollen.
Bra idag lagkapten Suljic som både fick göra mål och visade på bra försvarsspel, Sebastian Karlsson Grach bra framåt och Brendon som nog gjorde sin bästa match denna säsong med två fina straffmål och bra hörnor och frisparkar.