Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, Erick Brendon, Albin Sporrong, Simon Kroon, Mykola Musolitin, Simon Marrklund, Sebastian Karlsson Grach

Ersättare: Christopher Lundhall, Jacob Hedenquist, Ziad Ghanoum, Ahmed Bonnah, Onhai Ogbu, Arquimidec Ordonez, Perry,

öFK hade det mesta utom mål - förlust mot Levanger

.ÖFK - Levanger 0-1 (0-1) Nu med sammanfattning

.

Hela mitt första referat förvann. (Glömt att spara)Nu har jag skrivit ett nytt.

I dag visade sig Jämtkraft sitt bästa ansikte. Det var varmt och nästan vindstilla och upplagt för en bra match. Blev det så? Ja delvis, och det var ÖFK som stod för det mesta och bästa. Levanger spelade enkelt och hade bra försvar

Första halvlek blev en av ÖFK i uppvisning i bollrullande och många passningar och frejdigt offensivt spel och visst skapade man chanser, men de riktigt farliga var lätträknade. Vi får återkomma till det.

Vi på läktarna fick redan från början uppfattningen, att det skulle nog bli en ganska lätt affär för ÖFK. De var mycket bättre än sin motståndare i långa stunder.

Levanger fick jaga boll och slå ifrån sig. De kom upp i en del ofarliga anfall och visst såg man en och annan långboll ut på kanterna. Det var inte så mycket mera till spel de presterade av Levanger i första halvlek. I andra halvlek blev det något bättre.

Det blev ÖFK:s felpassningar som skapade chanser för Levanger.

Den första gick bra, men den andra av Brendom bidrog till 0-1. Arne Gunäs blev ensam med nye målvakten Benediktsson och fick lätt att placera bollen otagbart i nät.

Det var inte de vi på läktarna hade väntat oss.

Efter målet verkade som om Levanger redan då spelade för att behålla ledningen matchen ut. Det hade inte mycket över till att satsa offensivt. Det gjorde det svårt för ÖFK med många försvarare framför mål.

ÖFK med sitt frejdiga och sitt offensiva spel hittade ingen nyckel att dyrka upp motståndarnas försvar. Vi saknade en del effektivitet hos ÖFK när man närmade sig målområdet. Det var sista passningen till målchans som ofta saknades.

De raka bollarna bakom backlinjen fanns inte mycket av. Jag räknade till två under hela matchen, men det kanske inte tillhör ÖFK:s taktik att spela så? Det var Perry och Sporrong som stod för dem.

Visst saknade vi Quimi, (han var visst sjuk) för Grach hade inte sin bästa dag i denna match. Han försökte och försökte, men det gick inte så bra.

Visst hade ÖFK betydlig flera skott mot mål än vad Levanger hade, men gick de utanför eller blev blockerade.

Musoliten har ett hårt skott men får för få tillfällen att skjuta. I dag sköt han ett farligt skott vid stolproten.

Jag kan tänka mig Musolitin som mittforward. Bra skott, löpstark och tålig.

Den som var bra i dag och som levererade många inlägg från sin kant var Nico Williamskopian Adjoumani. Han fick ideliga passningar från planens bästa spelare Suljic. Inläggen nickades offra bort av Levangers försvarare. Det var inte så ofta det uppstod några farligheter. Varför kan man undra?

I 62:a minuten så bytte Levanger ut nästan hela laget. I ÖFK fick nästan alla spela, men bytena kom mera succesivt under andra halvlek.

I 79:e minuten gjore Adjoumani ett mål på nick, men det underkändes för offside.

Marklund ska ha beröm. De var hans bästa match i är. Löpvillig och bra i både försvar och anfall.

Ogbu hade återkommit efter skada. Det finns mycket fotboll i honom. Jag kan se honom som även innermittfältare.

Hur var nye målvakten Benediktsson? Han hade inte så mycket att bestyra, men det han gjorde, det var bra. Bra räckvidd, bra utkast, bra tillslag på bollen och säker i sitt uppträdande. ÖFK behöver honom.

Text av: Haldo Jonsson