REFERAT: IFK ÖSTERSUND 2 - OPE IF
av Ope IF
Publicerad Igår - 21:32

Det blev en rejäl revansch för förlusten innan sommaruppehållet. Vi vinner matchen med 9-1 efter att ha dominerat matchen rätt ordentligt. 7 olika målskyttar i en match där vi gör 4 av våra mål i samband med hörnor.

Innan matchen pratade vi en hel del om att släppa den prestige som ofta finns i matcher mot IFK och bara köra med mod och tro på sig själva. Vi tryckte också på att utnyttja vårt fysiska övertag och då framförallt på hörnorna.

Matchen startar lite halvsegt och även om vi har ett visst övertag så slarvades det en hel del och vi hittade inte rätta tajmingen mellan spelarna. Några halvchanser dök upp, men det blev lite för ofta spela på stillastående spelare eller mitt på spelare som borde fått passningen framför sig.

I den tolfte minuten fick vi hörna och under året har vi lärt oss att det är en bra målchans för oss...och det var det nu också. Jenny Cederberg slog en hörna som gick rätt nära mål och Sanna Romell såg nästan chockad ut när hon kunde "promenadnicka" in 0-1 från ett par meters håll.

Målet gav väl ingen större effekt på spelet. Fortfarande rätt lågt tempo i matchen, men vi har det mesta under kontroll tack vare ett väldigt stabilt agerande i de bakre leden.

Efter 21 minuter kom 0-2. Moa Strand och Emma Henriksson samspelade snyggt och Emma avslutade med en tåpaj i friläget. Effektivt som alltid!.

Matchen rullade på i ett rätt stillsamt tempo och de gånger vi satte fart på spelet så blev det farligt. Efter en halvtimme fick vi vår tredje hörna i matchen. Ännu en fin hörna från Jenny Cederberg hamnade bortanför bakre stolpen där Indra Arvidsson tryckte in bollen med en välplacerad nick.

Sex minuter senare kom även 0-4. Nadia Andersson slog en djupledsboll som Nova Hägred löpte fint på. Precis när backen trodde att hon lyckats täcka bort bollen smet Nova förbi och slog en perfekt passning till Emma Henriksson som från nära håll tryckte in bollen.

Efter det följde en period där vi gav IFK lite för mycket utrymme genom att vi inte lyckades hålla skärpan uppe på det sätt vi önskade, men riktigt farligt blev det sällan.

I slutsekunderna av första halvlek fick vi även in 0-5. Moa Strand och Ellen Sjölund samspelade och det slutade med att Moa kunde passa fram Ellen som satte bollen i mål från nära håll.

Ledning med 5 mål i paus, men ändå var det nåt som gnagde. Trots ett rejält övertag fick vi inget riktigt flyt i spelet. Vi tog upp några saker vi behövde vara mer noga med och varnade för att IFK nog skulle byta in några vassa spelare från bänken.

I andra halvlek startade IFK med en bra energi och tyvärr fick de också utdelning då de kunde göra 1-5 efter bara 4 minuter av andra halvlek. Skulle det här målet ge dem tillräckligt med energi för att ta sig in i matchen igen? Svaret blev ett rejält NEJ!

Målet blev istället en väckarklocka för Opetjejerna att matchen inte var vunnen än. Bara 4 minuter efter deras reducering gjorde vi mål igen. Än en gång var det en hörna som resulterade. Jenny Cederberg slog den och Sanna Romell nickade ner bollen till Moa Strand som tryckte in bollen med ett rejält avslut från nära håll.

Ett par minuter senare var det dags för mål igen. Nadia Andersson kastade ett inkast till Nova Hägred som vände bort sin försvarare och passade fram till Elin Bergqvist strax utanför straffområdet. Det är få spelare man hellre vill ha i det läget och Elins bössa gjorde ingen besviken. 1-7 bakom en chanslös målvakt.

Drygt 5 minuter senare var det dags igen och ett riktigt fint mål bjöds vi på då. Emma Henriksson spelade fram Nova Hägred som serverade en perfekt passning till Moa Strand som avslutade direkt och säkert in i mål. 1-8!

Vi gjorde några byten för att få in lite pigga ben och behöll vårt övertag även om IFK hotade oss några gånger. Fortfarande var det dock väldigt bra skärpa i försvarsspelet, vilket gjorde att vi kunde starta anfall. Tyvärr blev det inte så många farliga chanser av det då vi ibland inte hann få med tillräckligt många spelare i anfall.

Det skulle ändå bli ytterligare ett mål med några minuter kvar av matchen. Inbytta Ella Handler slog en hörna som gick ut ur straffområdet där Sanna Romell fick tag på den och spelade tillbaka till Ella. Hon var riktigt kylig när hon tog emot bollen och serverade en perfekt passning till Nova Hägred som slog in bollen på ett tillslag och äntligen fick utdelning för allt sitt slit under matchen.

Seger med 9-1 mot det lag som låg närmast bakom oss i tabellen är imponerande siffror. Detta trots att det inte var någon perfekt insats från Opes sida, men oj vad effektiva tjejerna var.

Det är lätt att fastna på offensiva spelare i en sån här match, men en stor anledning till vårt trygga spel var mittbacksparet Sanna Romell och Tilda Eriksson som höll bra skärpa i defensiven matchen igenom med fin hjälp av ytterbackarna Nadia Andersson och Indra Arvidsson. Unga målvakten Milla Larsen bidrog också med tryggt och säkert agerande. Sen bör givetvis de offensiva spelarna också hyllas för deras förmåga att löpa, skapa chanser och även utnyttja dem. Svårt att lyfta någon före den andre.

I och med segern tog vi tillfälligt ledningen i serien, men vi räknar väl med att Selånger gör jobbet mot ÖFK imorgon lördag och återtar serieledningen. Hur som helst kommer det här att leva in i sista omgången nästa lördag där vi möter Brunflo på hemmaplan samtidigt som Selånger möter Heffnersklubban 2 borta. De exakta förutsättningarna får vi återkomma till senare i veckan. Nu njuter vi av den här kvällens resultat.

Resultat Spelomgång 20 div.4 Jämtland 2024
  av Lasse Granbacka | Igår - 22:24

Några intressanta matcher så här i slutet på säsongen.
Kan Hede rubba Järpen i denna omgång och att vi får fortsatt spänning i serien och kan de fyra bottenlagen ta poäng och göra bottenstriden intressant.

17 Sep 2024 - 10:39 Följ ÖFK - GIF Sundsvall via fotbollz.se
17 Sep 2024 - 07:36 derby dax i dam tvåan
16 Sep 2024 - 22:11 Den väldiga allaktivitetshallen i Krokom börjar visa sitt rä
16 Sep 2024 - 21:57 Referat: Ope IF - Östersunds FK
16 Sep 2024 - 21:47 Anders Cederberg ny ordförande i Östersunds FK Elitfotboll A
16 Sep 2024 - 20:05 Rapport från träningen
16 Sep 2024 - 17:03 Slaget om Norrland
15 Sep 2024 - 23:08 Resultat Spelomgång 19 div.4 Jämtland 2024
15 Sep 2024 - 21:14 Hallens SK - Orrviken IK 1-2 -bilder från matchen
15 Sep 2024 - 21:05 IFK Östersund-Team TG 0-2 (0-1)
15 Sep 2024 - 19:17 Höga poäng för ÖFK:s spelare mot Helsingborg - Albin Sporron
15 Sep 2024 - 19:09 Om Magnus Powell
15 Sep 2024 - 18:48 Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen
15 Sep 2024 - 10:31 Yannick Adjomani - Publikfavoriten som blev trisvinnare mot
14 Sep 2024 - 23:06 YIK har hittat formen igen 🏐🏐🏐
14 Sep 2024 - 22:04 Referat: Tandsbyns FK - Alsens IF 0-1 (0-0)
14 Sep 2024 - 14:53 äkta hattrick av fanny sterner när man vann
14 Sep 2024 - 10:37 Resultat div 3 mellersta Norrland
14 Sep 2024 - 09:16 Matchens överraskning