Årets första hemmaseger på Bleckåsvallen!
Målskyttar: Alsen: Oskar Olausson, Anton Blom, Lian Nordengren Fors, Magnus Forsén
Ås: William Engman, Gustav Modin, Vilmer Axne

Hemmamatch och bottenmöte, en väldigt viktig match för bägge lagen på en fin matta och hyggligt med publik. Spänningen innan match var olidlig?.

Matchen startade med att Ås direkt tog tag i spelet, de satte en hög press och återerövrade bollen gång på gång och Alsenspelarna sjönk lågt i sitt försvar, dock så skapades inga vassa chanser för bortalaget, trots ett bollinnehav på ca 10-90. Efter första 20 så började Alsen sakta äta sig in i matchen och började även vaska fram chanser och i minut 26, så lyckades Anton Blom ta bollen ute på högerkanten, han drog en spelare och serverade Oskar Olausson som glidande satte bollen till 1-0! Strax efter detta så har Anton en nick i stolpen och nu dominerar vi totalt ute på plan, vi lyckas bränna ett öppet mål, men i halvlekens sista minut, efter ett mycket fint spel så återgäldar Oskar den tidigare assisten med ett fint pass till Anton, han strular lite, men får med sig bollen och sätter säkert 2-0 i bortre burgaveln. Direkt på avspark så blåser domaren av för halvtid.

I halvtid så peppar vi grabbarna att fortsätta det fina spelet och vara noggranna med passen ute på planen.

Andra halvlek startar med att vi fortsätter spela bra och i minut 51 så lyckas Liam Nordengren Fors bryta sig in i straffområdet från sin vänsterkant, han drar på ett oväntat avslut som går in i närmaste kryss till 3-0, nu kändes det ganska bekvämt, men ack vad man bedrar sig. Hemmaspelarna blir bekväma och även lite trötta och bara 4 minuter senare så reducerar Ås, med ett mål av William Engman, ett skott från vänsterkanten som sitter otagbart i bortre krysset, väldigt vackert. Strax efteråt så har vi ett stolpskott, men detta väcker Ås som nu dominerar totalt ett tag och i minut 64, efter en frispark där det blir en retur, så pressar Gustav Modin in returen till 3-2 och vips så var det match igen! Hemmalaget känns trötta och det sitter naturligtvis även mentalt då man ligger i bottenträsket. I minut 81 så blåser domaren straff till Ås, det ser ut som en rejäl knuff i ryggen, men enligt syndaren var det en ren filmning, men rättvisa skipas då Axel Kristoffersson i vårt mål mycket snyggt räddar straffen upp mot sitt vänstra kryss, en otroligt viktig insats. Nu jämnar spelet ut sig igen och i minut 87 efter en tilltrasslad situation i Ås straffområde, så skjuter Ali Khavari bollen mot mål, den ser ut att gå in, men stannar framför mål så Magnus Forsén rakar in den till 4-2. Nu var det väl klart trodde man, men Ås flyttar upp allt de har och i minut 90 så gör deras Wilmer Axne återigen mål till 4-3, ännu ett klassmål, där bollen går i hög båge och smiter in otagbart strax under ribban. Det brukar inte vara tillägg i fyran, men idag var det två långa minuter, men då domaren blåser så är hemmasegern ett faktum och ett väldigt stort jubel och en otroligt skön uddamålsseger.

Våra killar gör en riktig kämpainsats efter förra veckans bottennapp mot Ope, alla är egentligen värda ett omnämnande, men extra beröm går till Liam Nordengren Fors, som trots få minuter börjar hitta rätt ute på plan, Magnus Forsén gör ett jättejobb defensivt och Henka Johansson som tog petningen på rätt sätt och är väldigt duktig i andra halvlek.

I Ås så var det jämnt överlag, de spelar fin fotboll, men har liksom oss svårt att komma till avslut.

Nu väntar vi spänt på om vi kan hålla i det fina spelet även nästa söndag, då vi möter The Mighty Cosmos på arenan.

Adam Inge Benediktsson - Player of the match Gefle - ÖFK
  av Haldo Jonsson | Idag - 19:33

ÖFK har betydligt bättre matchstatistik

Bilden: Adam Inge Benediktsson. Foto Thord-Eric Nilsson

Alsens IF -Offerdals IF 2-5 (2-1)
  av Bertil "Blåsa" Johansson | Idag - 11:18
  Tuff match på en något studsig Bleckåsvallen i helgen.

16 Sep 2024 - 21:47 Anders Cederberg ny ordförande i Östersunds FK Elitfotboll A
16 Sep 2024 - 20:05 Rapport från träningen
16 Sep 2024 - 17:03 Slaget om Norrland
15 Sep 2024 - 23:08 Resultat Spelomgång 19 div.4 Jämtland 2024
15 Sep 2024 - 21:14 Hallens SK - Orrviken IK 1-2 -bilder från matchen
15 Sep 2024 - 21:05 IFK Östersund-Team TG 0-2 (0-1)
15 Sep 2024 - 19:17 Höga poäng för ÖFK:s spelare mot Helsingborg - Albin Sporron
15 Sep 2024 - 19:09 Om Magnus Powell
15 Sep 2024 - 18:48 Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen
15 Sep 2024 - 10:31 Yannick Adjomani - Publikfavoriten som blev trisvinnare mot
14 Sep 2024 - 23:06 YIK har hittat formen igen 🏐🏐🏐
14 Sep 2024 - 22:04 Referat: Tandsbyns FK - Alsens IF 0-1 (0-0)
14 Sep 2024 - 14:53 äkta hattrick av fanny sterner när man vann
14 Sep 2024 - 10:37 Resultat div 3 mellersta Norrland
14 Sep 2024 - 09:16 Matchens överraskning