REFERAT: HEFFNERSKLUBBAN BK 2 - OPE IF
av Ope iF
Publicerad 18 Aug 2024 - 19:11

En riktigt skön bortaseger. Vi har bra kontroll redan i första halvlek, men bara ledning med 1-0. I andra fortsatte övertaget och till slut kom det också tre mål till, varav de sista två på hörnor.

Opetjejerna tog tag i matchen direkt från start och skapade några hyfsade lägen med bl.a. en nick från Elin Bergqvist som målvakten gjorde en makalös räddning på. I tionde minuten hade vi nog kunnat få ett numerärt överläge också. Nova Hägred hann före målvakten till bollen och fick i momentet efter en rejäl tryckare som gjorde att den öppna chansen försvann. En stark och ärlig Nova valde att försöka stå upp, vilket gjorde att domaren valde att ignorera både den solklara frisparken och den möjliga målchansutvisningen.

Vi fortsatte dock att trumma på och i den fjortonde minuten kom vårt ledningsmål. Emma Henriksson slog en smart boll från vänstra delen av straffområdet tvärs över mot bortre stolpen där Clara Amrén dök upp och tryckte in 0-1.

Resten av halvleken har vi ett konstant grepp om matchen och tar oss fram i en hel del bra lägen, men lyckas inte få in bollen i mål. Bra variation i attackerna, men den sista lilla skärpan saknades i kombination med en dukitg målvakt i HK 2.

HK 2 å sin sida slog oväntat mycket längre bollar och framförallt deras målvakt försökte trycka iväg bollen upp mot forwards så fort hon fick chansen. När de fick grepp om bollen på mittplanen visade de ändå att de har en hel del duktiga bollspelare.

Vi brukar ha svårt att hantera såna här matcher, men nu gjorde Opetjejerna det riktigt bra även om det kanske inte var skönspel hela tiden.

Trots en skör ledning med bara ett mål fanns det ett lugn i omklädningsrummet. Det mesta handlade om att vi skulle fortsätta att variera anfallen, men kanske försöka hitta spelvändningar och diagonala bollar bakom backlinjen lite oftare.

Ope hade ett fortsatt grepp om matchen även i andra halvlek och både Moa Strand och Clara Amrén var framme i fina lägen att göra mål, men vi hade inte riktigt marginalerna med oss.

I matchminut 67 så kom ändå det förlösande 0-2 efter ett fint anfall. Nova Hägred tog sig fram på högerkanten och hittade in till Emma Henriksson som sköt ett kontrollerat avslut som tyvärr tog i stolpen. På returen var dock Elin Bergqvist först framm och dundrade in bollen otagbart.

Det målet skapade ett lugn och tröttheten började synas på HK-spelarna. I samma veva bytte vi in fart och energi i form av Irma Andersson och Moa Sandberg som kom in med mycket spring i benen och hotade HK-försvaret.

Strax därefter bytte vi även in Ella Roos och Sanna Romell för att få ytterligare fräscha ben på planen. Det kändes nu bara som en tidsfråga innan trean skulle komma.

Med fem minuter kvar av matchen kom också spiken i kistan. Jenny Cederberg slog en av många bra hörnor som seglade in mot bortre delen av målet där målvakten försökte slå bort den, men lyckades inte utan bollen gick in i mål. Lite synd för Jenny och lite svårförståeligt att det noterades som självmål...

Bara två minuter senare var det ytterligare en hörna som gav resultat. Jenny slog den mot bortre stolpen där vårt nyförvärv Sanna Romell dök upp och bombade in bollen i mål med en fin nick fram till 0-4.

Det blev också matchens sista mål och även om hemmalaget nog tycker att siffrorna blev för stora så kan vi själva tycka att det speglar matchen rätt bra.

Precis som i förra matchen mot Timrå är det en väldigt stabil laginsats som ligger bakom segern. En stabil Ebba Aronsson i mål bakom en mycket säker backlinje och ett väl fungerande och kreativt mittfält. Vi ger extra plus till forwardsparet Moa Strand och Nova Hägred som inte gjorde några mål idag, men en oerhörd nytta med sina löpningar och sitt jobb som till slut tröttade ut hemmaförsvararna.

Vi noterar också att inhopparna än en gång går in och bidrar med oerhört mycket, både i den stöttande rollen vid sidan av planen och som spelare när de kommer in.

Nu ska vi njuta av det här och ladda för en ny tuff match nästa fredag då SDFF 2 kommer på besök till Torvallen. De har inlett hösten riktigt starkt med två vinste

Elitklubbar får bara slut på pengar av en enda anledning.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:30

Efter en sådan här insats är det bara att ta fram motorsågen...
  av Agne Svärd | Igår - 01:43

18 Sep 2024 - 18:02 Startelvan
18 Sep 2024 - 15:18 Spelomgång 20 div.4 Jämtland 2024
18 Sep 2024 - 10:47 Inför matchen: ÖFK - GIF Sundsvall
18 Sep 2024 - 10:38 Jag har aldrig gillat Östersund
17 Sep 2024 - 16:27 - Ett av de viktigaste derbyna klubbarna emellan som någonsi
17 Sep 2024 - 11:02 Omgångens prestation i div 4 Jämtland
17 Sep 2024 - 10:39 Följ ÖFK - GIF Sundsvall via fotbollz.se
17 Sep 2024 - 07:36 derby dax i dam tvåan
16 Sep 2024 - 22:11 Den väldiga allaktivitetshallen i Krokom börjar visa sitt rä
16 Sep 2024 - 21:57 Referat: Ope IF - Östersunds FK
16 Sep 2024 - 21:47 Anders Cederberg ny ordförande i Östersunds FK Elitfotboll A
16 Sep 2024 - 20:05 Rapport från träningen
16 Sep 2024 - 17:03 Slaget om Norrland
15 Sep 2024 - 23:08 Resultat Spelomgång 19 div.4 Jämtland 2024
15 Sep 2024 - 21:14 Hallens SK - Orrviken IK 1-2 -bilder från matchen
15 Sep 2024 - 21:05 IFK Östersund-Team TG 0-2 (0-1)

av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11