OAVGJORT PÅ HISSMOVALLEN (KD-BFK 2)
av Linus Ekqvist
Publicerad 29 Aug 2024 - 05:45

Det blev delad poängskörd i onsdagskvällens möte mellan Krokom/Dvärsätt och Brunflo FK 2.
En sen kvittering räddade poäng för oss efter att ha hamnat i underläge med kvarten kvar.
Bortamatch i div 3 på onsdagkvällen på ett solstrålande Hissmovallen som bjöd på i princip perfekta fotbollsförutsättningar.
Även lite annorlunda för kvällen då undertecknad fick ett återfall och gästspelade som matchcoach i huvudtränarens frånvaro.

Vi lade upp en matchplan där vikten av skärpa, vilja och mod var ledstjärnorna där vi var övertygande om vikten av att spela bollen med precision och högt tempo skulle vara utslagsgivande och ge utdelning.
Tyvärr började inte matchen som vi vill eller planerat då vi gödslade bort bollar i uppspelen med slarviga passningar vilket gjorde att vi gång på gång fick börja om och lägga alldeles för mycket energi på att värja oss från Krokoms höga press, som i sig torde varit ganska enkelt att spela oss ur, men vi hade helt enkelt inte skärpan att göra det första halvtimmen.
Mot slutet av halvleken fick vi bättre ordning på spelet och lyckats ställa om både en och två gånger som med lite flyt hade mött ett bättre öde och därigenom fått gå till halvtidsvila i ledning.
Så blev inte fallet och vi ägnade halvtidsvilan till att noga analysera de punkter vi måste förbättra för att gå framgångsrika ur kvällens batalj.

Andra halvlek startade vi som ett helt annat lag där vi spelade med skärpa och tålamod och följdaktligen radade upp målchanserna. Vi fortsatte spela med tålamod och känslan var att snart skulle bollen hitta in i nätet. Dock visade sig säsongsproblemet gälla även det här matchen - vi skapade ett antal riktigt bra lägen men lyckades inte sätta den i mål.
Därför jobbigt när vi i inledningen av en anfallsuppbyggnad med kvarten kvar tappade bollen som tillslut gjorde att Krokom kumde få in bollen.
Jobbigt läge och med en känsla av att det inte kändes helt rättvis tog vi oss i kragen och konstaterade att vi hade en stund på oss att vända på steken. Vi stuvade om mer offensivt vilket naturligtvis är en chansning men i läget som var hade vi inte något val.

Därför så skönt när Millan med enbart några minuter kvar distinkt tryckte in bollen med en nick på hörna som skarvades vidare in i mål. Glädjen total, men samtidigt uppenbart att vi var hungriga på mer och fortsatte gå för det. Vi får tacka gudarna och Klara i målet för fantomräddningen i slutsekunderna som kunde straffat oss smärtsamt.

Summa summarum fick lagen en halvlek var och det oavgjorda resultatet får nog ändå ses som rättvist utifrån matchbilden över 90 minuter.

Millan utsågs välförtjänt av kvällens matchsponsor till matchens lirare efter hårt arbete, klokt spel och som aldrig vek undan. Klara Strid fick kvällens guldsko för en riktigt bra prestation matchen igenom som var positivt att se och som bådar gott för framtiden. Roligt också att se Mira Hägreds återinträde på planen - varmt välkommen tillbaka!

Tack för chansen att åter stå på sidan och coacha och lycka till i fortsättningen av höstserierna tjejer!

//L

Rapport från träningen
  av Haldo Jonsson | Idag - 20:05

Sammanfattningsvis, kan det inte bli bättre inför onsdagens match. I stort sett alla spelare är beredda på match. Det känns tryggt.

Ingen skillnad i toppen och botten på tabellen efter förra omgången. Cosmos behöver seger borta mot Myssjö och att Järpen förlorar nån match för att spänningen ska kvarstå i toppen av tabellen. Stugun behöver nog börja vinna om man tänker sig vara kvar i div 4.

Igår - 21:05 IFK Östersund-Team TG 0-2 (0-1)
Igår - 19:17 Höga poäng för ÖFK:s spelare mot Helsingborg - Albin Sporron
Igår - 19:09 Om Magnus Powell
Igår - 18:48 Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen
Igår - 10:31 Yannick Adjomani - Publikfavoriten som blev trisvinnare mot
14 Sep 2024 - 23:06 YIK har hittat formen igen 🏐🏐🏐
14 Sep 2024 - 22:04 Referat: Tandsbyns FK - Alsens IF 0-1 (0-0)
14 Sep 2024 - 14:53 äkta hattrick av fanny sterner när man vann