REFERAT: OPE IF - ÖSTERSUNDS FK
av OpeIF
Publicerad 16 Sep 2024 - 21:57

Vi efterlyste energi från start och det fick vi. Första 20 minuterna är det riktigt bra och vi gick fram till ledning 4-0. Sen började vi ta lite svårare passningar än nödvändigt och tappade det enkla spelet även om energin fortfarande var bra. Även andra halvlek inleddes bra och vi gjorde ytterligare 4 mål så att slutresultatet blev 8-0. Sett till spelövertaget borde vi ha gjort fler mål, men det är inte alltid så lätt. Arbetsinsatsen och inställningen är bra rakt igenom.

Kanske lite konstigt att vara kluven i känslorna efter en seger med 8-0, men när man ser hur bra tjejerna spelar under vissa perioder så är det lite frustrerande att vi inte kan hålla den skärpan hela tiden. Samtidigt....vilket lag kan det...?

Vi väljer därför att fokusera på att det under vissa perioder av den här matchen är alldeles strålande spel trots att det blir lite av en ensamdans. Sättet som tjejerna startar matchen på är underbart att se. De tryckte gasen i botten med tidiga beslut, bra skärpa och en delaktighet över hela linjen.

1-0 efter 3 minuter kom när Nova Hägred löper smart på en lysande djupledsboll från Indra Arvidsson, rundar målvakten och trycker in bollen i mål via stolpen.

Vid 2-0 efter 10 minuter vänder Nadia Andersson spelet från höger till vänster ut till Emma Henriksson som i sin tur slår en perfekt passning till Moa Strand som enkelt kan sätta dit bollen.

Efter 18 minuter tyrycker Nova Hägred dit en kontrollerad volley efter en fin hörna från Jenny Cederberg och 3-0 var ett faktum.

Bara två minuter senare är det ett riktigt snyggt anfall där Moa Sandberg spelade fram en löpande Nadia Andersson som spelade in till Moa Strand. Moa avslutade i ribban, men på returen tryckte Nadia in 4-0.

Sen hade vi ett antal fina anfall till under slutet av första halvlek, men tyvrr började vi slå de avgörande passningarna lite för tidigt, vilket gjorde att vi fick med för få spelare i anfall. Vi har antagligen seriens vassaste innermittfält med Jenny Cederberg och Elin Bergqvist, men de fick knappt röra bollen under en period.

I paus pratde vi om att hitta det enkla spelet igen och inte så mycket mer.

Andra halvlek började också bra och det dröjde bara 5 minuter innan Moa strand kunde göra 5-0 efter underbart förarbete från Emma Henriksson och Nova Hägred.

4 minuter efter det kom 6-0 och det var återigen ett riktigt snyggt anfall där Moa Strand och Nova Hägred samarbetade och Nova mycket osjälviskt spelade fram en fristående jenny Cederberg som tryckte in bollen i mål.

Spelövertaget fortsatte, men det dröjde till matchminut 67 innan sjuan kom. Elin Bergqvist tryckte sig fram centralt i banan och hittade ut till Nova Hägred som slog ett perfekt inlägg som Moa Strand kunde nicka in. Ett riktigt snyggt fotbollsmål.

Målskyttet avlsutades med kvarten kvar då Nadia Andersson spelade fram jenny Cederberg som sköt in 8-0 med ett behärskat avslut.

Vi borde nog ha gjort något fler mål, men det är svårt att hålla skärpan hela tiden och det är inte helt gratis att göra åtta mål mot ett lag som är så inriktat på försvarsspel och som dessutom har en duktig målvakt.

Moa Strand var planens bäste spelare och har en fantastiskt fin form just nu. Hennes samarbete med forwardskollegan Nova Hägred är en fröjd att se. Båda dessa landade på 5 poäng var idag. Moa 3 + 2 och Nova 2 + 3.

Ytterbackarna Nadia Andersson och Ellen Sjölund var precis så delaktiga i offensiven som vi ville att de skulle vara och fördelen med båda dessa spelare (och flera andra) är att de gör samma jobb oavsett vilken motståndare som står på andra sidan.

Rakt över är det en bra energi och en bra inställning från samtliga spelare och även om det blir något felbeslut ibland så är det en bra insats från laget i den här matchen.

Senare på kvällen vann Selånger sin match med 4-1, vilket innebär att vi fortfarande är på samma poäng, men några mål bakom. Vi hämtade i alla fall in fem mål och för vår del är det bara att fortsätta tugga på och göra allt så bra vi kan. Om en

Efter en sådan här insats är det bara att ta fram motorsågen...
  av Agne Svärd | Idag - 01:43

ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )

Simon Marklunds frisparksmål som gjorde att publiken började hoppas. Foto: Thord- Eric Nilsson

Igår - 10:47 Inför matchen: ÖFK - GIF Sundsvall
Igår - 10:38 Jag har aldrig gillat Östersund
17 Sep 2024 - 16:27 - Ett av de viktigaste derbyna klubbarna emellan som någonsi
17 Sep 2024 - 11:02 Omgångens prestation i div 4 Jämtland
17 Sep 2024 - 10:39 Följ ÖFK - GIF Sundsvall via fotbollz.se
17 Sep 2024 - 07:36 derby dax i dam tvåan
16 Sep 2024 - 22:11 Den väldiga allaktivitetshallen i Krokom börjar visa sitt rä
16 Sep 2024 - 21:47 Anders Cederberg ny ordförande i Östersunds FK Elitfotboll A
16 Sep 2024 - 20:05 Rapport från träningen
16 Sep 2024 - 17:03 Slaget om Norrland
15 Sep 2024 - 23:08 Resultat Spelomgång 19 div.4 Jämtland 2024
15 Sep 2024 - 21:14 Hallens SK - Orrviken IK 1-2 -bilder från matchen
15 Sep 2024 - 21:05 IFK Östersund-Team TG 0-2 (0-1)
15 Sep 2024 - 19:17 Höga poäng för ÖFK:s spelare mot Helsingborg - Albin Sporron
15 Sep 2024 - 19:09 Om Magnus Powell
15 Sep 2024 - 18:48 Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen

av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11