REFERAT: ÖSTERSUNDS FK - OPE IF
av Ope IF
Publicerad 21 Jun 2024 - 22:33

Vi har ett klart grepp om matchen redan i första halvlek, men slarvar alldes för mycket i beslutsfattande, passningar och avgörande moment. 0-0 i paus och mycket att förbättra. I andra halvlek har vi mycket bättre fart och skärpa redan från start och går ifrån till 7-0 med bud på mer.

Innan match pratade vi om vikten av att sätta fart på både boll och löpningar för att hitta ytor mot ÖFK:s låga försvarsspel. Av det såg vi inte mycket under inledningen av matchen. Det såg stelt och spänt ut och det var mycket slarv i passningarna och en hel del konstiga beslut. Bitvis började vi spela på chans trots att det var väldigt tydligt vilket övertag vi fick när vi spelade enkelt med kontroll. När vi väl kom fram till lägen så var vi inte tillräckligt noggranna i sista passet eller avslutet.

Det blev en viss uppryckning i slutet av första, men fortfarande inte tillräckligt bra för att spräcka nollan.

0-0 i paus och egentligen kan vi sammanfatta paussnacket med en mening: GÖR ALLTING ORDENTLIGT!

Vi gjorde inga byten i paus utan vi ville ge de spelare som fått förtroende från start en möjlighet att visa att de kunde bättre.

Det var också en tydlig skillnad redan från start i andra halvlek. Bättre fart på passen, tydligare alternativ och överhuvudtaget bättre skärpa på det tjejerna gjorde ute på planen.

Efter nio minuter av halvleken fick vi också utdelning. Clara Amrén och Nova Hägred samspelade snyggt och hittade fram till Nadia Andersson som placerade in bollen säkert.

Bara minuten senare fick vi till ett riktigt bra anfall där vi hade tålamod och hittade en spelvändning från höger till vänster där Ella Handler först hittade Nova Hägred som spelade vidare till Moa Strand som serverade Nadia Andersson, som gjorde sitt andra må i matchen.

Målen gjorde att Opetjejerna började slappna av och nu började man känna igen dem ute på planen. Det såg ut att finnas en helt annan trygghet.

4 minuter efter 0-2 kom även 0-3 och då var det väl vår tionde eller elfte hörna som gav utdelning. Själva hörnan ledde inte till något direkt avslut, men Ella Handler snappade upp bollen och såg alla försvarare försvinna åt olika håll innan hon placerade in 0-3.

Efter det målet gjorde vi ett byte och Irma Andersson kom in istället för Clara Amrén, som i vanlig ordning lagt ner ett enormt jobb och många löpmeter.

Minuten efter 0-3 kom även 0-4 då Nadia Andersson nickskarvade bollen fram till en löpande Nova Hägred som rundade målvakten och tryckte in bollen i mål. Skönt för Nova som verkligen jobbat sig till det.

Ytterligare ett byte efter det målet då Elin Myhr kom in istället för Lena Lindström.

Nu dröjde det några minuter innan nästa mål kom, men i matchminut 69 kunde Nadia Andersson skjuta in 0-5 med en lite halvknepig träff efter fint förarbete av Elin Bergqvist och Moa Strand.

Än en gång fyllde vi på med ytterligare ett mål väldigt snabbt. Bara minuter efter femman kom även det sjätte målet och nu var det ett riktigt snyggt hörnmål. En bra slagen hörna från Jenny Cederberg gick mot bortre ytan där Indra Arvidsson dök upp och tryckte in bollen med en säker volley.

Sista 20 bytte vi in ytterligare två ersättare då Ella Roos och Sara Svensson kom in istället för Moa Strand och Tilda Eriksson.

Vi fortsatte ha ett tydligt grepp om matchen och hade flera bra framstötar och då framförallt på högerkanten där Irma Andersson löpte ifrån sina motståndare gång på gång.

0-7 kom med elva minuter kvar och än en gång var det en hörna som gav utdelning. Nu körde tjejerna en kort variant där Nova Hägred mötte, vände och knackade in bollen i mål.

Vi har bud på flera mål i slutet av matchen även om skärpan gick ner lite och det blev lite trixande ibland istället för att göra det enkelt. Inte så svårt att förstå att det testas lite andra grejer när möjligheten finns.

Till slut blev det alltså en säker seger och 7 mål inom loppet av 25 minuter är bra gjort. Sen kan man alltid önska att vi får igång skärpan och målskyttet lite tidigare, men det är inte alltid man får som man vill...
Det är väl troligt att urladdningen mot Selånger senast satt kvar i mångas huvuden.

Spelarkritiken är lite svår en sån här dag. Under första halvlek är det som kollektiv vi inte får det att funka och det är svårt att hitta nån som sticker ut. På samma sätt är det kollektivet som får till det bra i andra halvlek där vi agerar med mycket större pondus över hela planen. Då fanns en helt annan tajming i aktionerna.

Nova Hägred får ändå en liten extra blomma för att hon oavbrutet fortsätter att löpa och göra jobbet även när hon inte får till målskyttet...och då lossnade det också till slut! Nadia Andersson visade att hennes målskytte inte "torkat" efter snart ett år som back. Tre påpassliga mål när hon nu var tillbaka som forward en hel match. Irma Andersson måste också få mycket beröm för sitt inhopp där hon utnyttjade sina starka sidor på bästa sätt.

I och med segern tog vi tillbaka serieledningen från Selånger som fick låna den ett knappt dygn. Nu återstår endast en match innan sommaruppehållet då vi möter IFK Östersund 2 hemma på Torvallen nästa fredag. Förhoppningsvis kan vi behålla våra fina svit som obesegrade även då.

Visst kan det bli en Gabrielsson-effekt
  av Tord Andersson | Igår - 23:14

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se, ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och läsa vad andra tycker om matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher.

Nye tränaren Thomas Gabrielsson har kommit igång - hur var hans träning? Rapport från träningen !
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:39

Thomas Gabrielsson har nästan alla spelare att välja mellan inför matchen mot Oddevold.. Arkivbild.

Järpens IF vann div Jämtland och är klara för div 3 nästa säsong.
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:51

22 Sep 2024 - 22:40 Åtta spelare i ÖFK med utgående kontrakt i höst
22 Sep 2024 - 11:16 Referat: Tandsbyns FK - Myssjö/Ovikens IF 3-3 (2-1)
20 Sep 2024 - 11:10 Helgens matcher
20 Sep 2024 - 10:42 Simon Marklund - tog sin tredje trissvinst, nu mot GIF Sunds
19 Sep 2024 - 18:30 Elitklubbar får bara slut på pengar av en enda anledning.

av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11