HOPCUTT FICK IN STRAFFEN - UTAN ATT BLI MÅLSKYTT!
Publicerad 23 Jun 2024 - 19:00 Uppdaterad 24 Jun 2024 - 11:56

ÖFK - Utsikten 1-0 (0-0)

Jamie Hopcutts straff som blev självmål. Foto Thors-Eric Nilsson

ÖFK – Utsiktens BK

Göteborgsklubben Utsiktens BK på plats på Jämtkraft idag. Klubben som i fjol kvalade till allsvenskans men förlorade mot BP och fick spela kvar i Superettan.
Utsiktens har även börjat bra i årets serie och ligger på femte plats i tabellen men bara sex poäng före ÖFK. Så jämnt är det i superettan! De flesta vinsterna har man tagit hemma på Bravida Arena.
Lite kuriosa - i folkmun i Göteborg så kallas Utsiktens BK för ”Kiken” då man har ett torn, som står i Slottsskogen Göteborg, i sin föreningssymbol.
ÖFK får se upp med Filip Trpcevski, startar på bänken, och Robin Book i denna match då det är dem som toppar skytteligan för Utsikten. Ali Suljic lagkapten idag Michael Oluwayemi startar och ingen Erick Brendon med i startelvan för ÖFK.

Första halvlek
Intensiva första tio minuter i matchen. Gult kort redan i minut två på Brandt i Utsikten då han går för bryskt på Oluwayemi.
I minut tre kommer utsikten i ett anfall på högerkanten som Mills avvärjer. Musolitin får till ett bra avslut i minut fyra som Hadaya i Utsikten målet kan styra till hörna.
Hörnan tas av Kroon men resultatlös.
Bra anfall av ÖFK i minut fem som Oluwayemi avslutar. Adjoumani får en muntlig tillsägelse i minut sex och frispark till utsikten som Mills kan boxa bort.
Sporrong har börjat matchen bra och funnits med i ÖFK:s anfallsuppbyggnad.
Lite lugnare spel efter tio minuter då lagen försöker hålla i bollen inom laget.
Kvarten spelat och ÖFK har haft lite fler farliga chanser men fortfarande en öppen match där ingen av lagen har övertaget.
Kroon får en muntlig tillsägelse i minut 17 då han knuffar en Utsikten spelare som håller fast honom.

Frispark ÖFK i minut 18 som Kroon slår och Suljic kommer upp på nicken men utanför.
Två minuter senare kommer Utsikten i ett anfall där det är fyra Utsikten spelare mot fyra ÖFK:are men skottet utanför.

I minut 22 tappar Kroon bollen farligt nära eget mål och Mills får rädda och slår iväg bollen långt. Mycket slarv i ÖFK som ger Utsikten målchanser bl.a. i minut 24 men utanför och hörna för Utsikten. Adjoumani blir liggande då han får skottet i ansiktet och sjukvårdare in men han kommer på bena igen. Den efterföljande hörnan blir till en halvchans för Utsikten men skottet över.

Fint Utsikten anfall på höger sida nedtill kortsidan i minut 28 men Bonde får en tå på bollen och bollen till Mills. En snabb omställning från ÖFK i minut 30 och Kroon sånär igenom men felpass så det rann ut i sanden.

Adjoumani kommer upp på sin vänstra kant i minut 32 men det blir till en hörna som Kroon tar. Suljic kommer upp bra på hörnan men nickar utanför.
Farligt framför Mills och nära ett baklängesmål men Nsa kan bryta i minut 33
Mycket av ÖFK:s anfallsspel kommer via vänsterkanten och Adjoumani men Utsikten har hittills i matchen ganska kunna enkelt försvara sig.
Mills får göra en benparad då Lima i Utsikten kommer helt fri efter slarv i försvaret i minut 37.
Bra spel och intentioner mellan Perry och Karlsson-Grach i minut 40 men Utsikten bryter.
Oluwayemi slarvar på mittplan så Utsikten kan kontra men ÖFK lyckas bryta anfallet i minut 42.
En minuts tillägg och gult kort till Zurmati då han fäller Musolitin men frisparken kan tas av Hadaya i Utsikten och halvleken slutar 0 – 0.
En jämn halvlek där båda lagen hade chanser till mål. Inget skönspel men där Sporrong och Suljic gjorde en bra första halvlek för ÖFK.

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med att Kroon provar skott i minut 46 men utanför.
Utsikten har ett bra friläge i minut 50 men skottet över och Perry och Karlsson-Grach tar sig fram bra i ett anfall i samma minut men Perry kommer inte till något avslut på anfallet.
Flera bra anfall av ÖFK men det lilla sista saknas som i minut 54 och 57 där det i det första fallet leder till en resultatlöshörna och i det andra att man tappar boll i Utsiktens målområde.
Minuten är 60 och det är fortfarande en svängig match som kan sluta hur som helst.
I minut 63 kom första bytet och Utsikten gör ett dubbelbyte.

Kroon passar fram bra till Musolitin i minut 66 men dåligt avslut. Kroon provar avslut själv två minuter senare efter fint spel av Perry innan skottet som även den här gången går utanför målet men tar på en Utsikten försvarare och till hörna. På hörnan som Kroon slår kommer Suljic upp bra men nick utanför. Tror det är tredje gången som Suljic nickar utanför i matchen. Det har varit en bra period nu spelmässigt för ÖFK och lite större bollinnehav sista fem för ÖFK.
ÖFK byter i minut 72 då Kroon och Perry går ut och Marklund och Hopcutt kommer in.
Fortsatt jämnt i matchen där mycket av spelet har varit en period ute på mittplan och många frisparkar men ändå inte en ojust match. Utsikten byter in fler i minut 75.
Bra läge för Utsikten i minut 80 men ÖFK får slå undan och kan kontra men skottet från Hopcutt går utanför och till resultatlöshörna för ÖFK.
I minut 82 får ÖFK straff efter hands i Utsiktens målområde. Hopcutt tar straffen och turligt nog går den in då den tar i stolpen och sedan i ryggen på Hadaya i Utsikten målet och sakta glider in i mål och 1 – 0. Målet räknades dock som självmål eftersom den gick i mål via stolpen och sedan styrning av Hadaya.
Utsikten försöker trycka på i slutet av matchen men ÖFK kan försvara sig bra.
Marklund hade en dubbelchans att helt låsa matchen i minut 87 då bollen tar i både stolpe och ribba via målvakten. Det sista som händer i de fyra förlängningsminuterna är att Hopcutt drar på sig ett gult kort och att Ordonez så när kommer igenom och kan göra 2 – 0.

Sammanfattning
En jämn match som såg ut att kunna bli oavgjord då båda lagen hade svårt att få in bollarna i mål. ÖFK hade fler målchanser enligt statistiken och Suljic borde kanske satt någon av nickarna i mål. Bra intentioner i spelet av ÖFK men lite avstannande anfall där Utsikten kunde försvar sig. Bäst idag var Ali Suljic som axlat kaptensbindeln bra med bra försvarsspel och även delaktig i anfallen, Andrew Mills bra i målet med flera kvalificerade räddningar och Nebiyou Perry som kommer mer och är delaktig i mycket av ÖFK:s anfallsspel.

Foto, Haldo Jonson

Då har vi kommit till de sista matcherna på våromgången och även en match från omgång 15 Cosmos FK - Ås IF. Stugun förlorade stort mot Järpen i senaste omgången men Hede har efter en trög start börjat ta poäng i mesta alla matcher och senast nu mot Cosmos. Frågan är om Cosmos kan ta nån poäng mot serieledarna i sin match.

Ope och Dvärsätt spelar hemma i sista matchen före uppehållet.

26 Jun 2024 - 22:08 IFK Östersund gick vidare i Svenska Cupen 2024/25
26 Jun 2024 - 17:47 DM semifinal Dvärsätt vs Frösön - vinst för Dvärsätt efter f
26 Jun 2024 - 15:14 Berners koncernchef Stefan Rasteby om fallet Keita
26 Jun 2024 - 15:10 Malcolm Stolt och Onahi Ogbu tränade för fullt i dag
26 Jun 2024 - 11:10 Ali Suljic, lagkaptenen och resen i försvaret - blev Trissvi
25 Jun 2024 - 22:49 Resultat Spelomgång 10 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
25 Jun 2024 - 17:51 Om skadad spelare i truppen
25 Jun 2024 - 11:20 Resultat DM, Herrar Seniorer, Slutspel i kväll
25 Jun 2024 - 11:16 Det fanns mycket att glädja sig åt i matchen ÖFK- Uppsikten.
24 Jun 2024 - 23:17 KLASSISKT DERBY, EFTER MÅNGA, MÅNGA ÅR!
24 Jun 2024 - 14:51 Målvakterna bäst i matchen mot Utsikten
24 Jun 2024 - 11:47 Ännu en storseger !
24 Jun 2024 - 11:46 Bilder ÖFK - Utsikten 1-0
23 Jun 2024 - 22:54 Omgångens prestation i div 3 mellersta Norrland
23 Jun 2024 - 17:57 Matchens prestation
23 Jun 2024 - 17:54 Matchens överraskning