Gustav Mohlin, Lucas Forsberg, Fredrik Lundgren, Alexander Blomqvist, Robert Lundström, Erik Andersson, Yonis Shino, Ludvig Novid, Johan Bengtsson, Jesper Carström, Alexander Larsson.

Avbytare; Stenshagen, Jajic, Ali, Mohudin, Nuur Bäckström, Mattsson, During, Engblom.

Andrew Mills, Yannick Adjoumani, (75), Myroslav Mazur, Ziad Ghanoum, Jakob Hedenquist, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Chovanie Amatkarijo (58), Mukola Musolitin, (64) Cesar Weilid, (88), Malcolm Stolt

Ersättare: Anton Berg, André Österholm, Sadmir Zekovic, (64) Jakob Johnsson, Sam Mensiro, Sebastian Karlsson Grach, André Nader, (75), (Bradley Takamo, /86), Karl Wikman, (88).

Nordichallen

ÖFK - ett steg framåt efter den klara vinsten i dag

GIF Sundsvall - ÖFK 0-3 (0-2)

Mål av Malcolm Stolt, Chovanie Amatkarijo och Sadmir Zekovic

Det är dags för andra träningsmatchen för ÖFK. Denna gång en prestigematch. Låt oss kalla det ett litet norrlandsderby trots det är bara träning. Den rätta intensiteten i matchen finns nog inte, trots allt.

ÖFK har sedan ifjol ett nytt lag. Bara Mills av dagens startelva har upplevt derbyt förut. Det har däremot flera av sundsvallsspelare gjort om det har någon betydelse.

Gif Sundsvall tillhör seriefavoriterna så vi räkna med att svår match för ÖFK. Många spelare har rutin från flera allsvenska matcher.

ÖFK startar med detta lag.

Andrew Mills, Yannick Adjoumani, Myroslav Mazur, Ziad Ghanoum, Jakob Hedenquist, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Chovanie Amatkarijo, Mukola Musolitin, Cesar Weilid, Malcolm Stolt.
Nu börjar matchen

Matchen börjar.

Vi kan vara mycket nöjda med ÖFK:s spel i första halvlek. ÖFK var en klass bättre än GIF.

Matchen började med smånätt spel av ÖFK med bra passningsspel och ett moget och lugnt uppträdande i olika situationer på plan. ÖFK kontrollerade det mesta och tillät inte Sundsvall komma i gång med sitt spel. ÖFK tänkte alla ytor för dem och var starka i brytningarna. Anpassningen mellan lagdelarna var bra.

ÖFK fortsatte hela halvleken med att dominera, men det tog lite tid innan det skapades några målchanser. De första två halvchanserna hade Stolt med ett skott på mål som målvakten inte hade några problem med.

I 19 minuten försökte Stolt att överraska målvakten i Sundsvall med en lyftning bakom honom, men bollen gick över mål, men nära var det.

ÖFK fortsatte med sitt stora bollinnehav och med sitt självförtroende och lugna spel.

Sundsvall som tidigare haft ett bollhållande mittfält misslyckades helt med det. Ofta spelad de bollen över sitt mittfält. Det var mycket överraskande att notera det. Ibland såg spelarna i GIF vilsna ut då det inte lyckades med att skapa några bra chanser.

Om vi jämför ÖFK:s andra match i fjol så var denna halvlek betydligt bättre än det vi såg i fjol. Det var ett starkt ÖFK i denna halvlek.

Så till målen:

Första målet gjorde Stolt i 33:e minuten genom en målvaktsretur.

Andra målet kom strax före halvtid. Det var Sinyan som snabbt drev upp bollen. Bollen kom till Amatkarijo genom en styrning. Han sköt bollen i krysset som bara han kan göra.

I andra halvlek visade GIF något intensivare spel genom att deras mittfält började fungera bättre. Man tog för sig och ville mer än i första.

Spelet blev jämnare i andra halvlek, men ÖFK uppträdde med pondus och utan att förivra sig behärskade ändå planen bra.

Fortfarande tillät man Sundsvall inte komma i några bra lägen. ÖFK var i större delen av halvleken nästan ett nummer större.

Trots den något svårspelade underlaget så kunde ÖFK spela ett bra passningsspel. Man hittade varandra bra.

Det dröjde ända tills 82:a minuten efter en snabb kontring på högerkanten innan Sundsvall skapade någon riktigt bra chans, men var aldrig nära att göra mål.

ÖFK kan även vara riktigt nöjd med andra halvlek. Det fortsatte även i andra halvan med sitt mogna spel. De såg sig för och spelade bollen till rätt adress. Alla lagdelar fungerade gemensamt bra. Ingen spelare i ÖFK föll ur ramen. Det var istället flera som överraskade.

Det skapade inte heller av ÖFK så många bra chanser i andra halvlek, men tydligheten i spelet var bättre än hos Sundsvall.

Det blev ett mål för ÖFK i andra halvlek.

Det var inhopparen Zekovic som stod för det och det kom i 74:e minuten. Han sköt på avstånd efter ett skott vid stolpen.

ÖFK:s alla byten kom i andra halvlek.

Sammanfattningsvis gjorde ÖFK en riktig bra match och ska vara helt nöjda med sin insats. I stora delar av matchen var faktiskt ÖFK betydligt bättre än GIF Sundsvall. Det var tydligt att ÖFK gick in för att vinna.

Matchen hade nerv. Det är inte så vanligt vid en träningsmatch så tidigt på säsongen.

Av de nya så gjorde Jakob Hedenquist en bra match. ÖFK har mycket att hämta hos honom. Ukrainaren Nikola Mytoliten hade svårt att komma med i spelet så länge han var med, men han kunde ändå visa att det finns snabbhet och talang hos honom. Även Nader visade fina takter och god vilja när han byttes in.

Text av: Haldo Jonsson