0 grader, vind 4m/sek, luftfuktighet 87%, mulet, snöfall, disigt

Två hörnmål gav ÖFK ytterligare en seger

VS

ÖFK - Skövde 2-1 (1-1)

Sebastian Karlsson Grach nickar i mål och blir matchvinnare. Foto:Thord-Eric Nilsson

ÖFK surfar vidare på den fina öppningen av Superettan.

2-1 (1-1) hemma mot Skövde AIK betyder att man parkerar på tredje plats i tabellen efter fyra omgångar.

Segern var mycket rättvis i en stökig tillställning där domaren Andreas Dufva-Johansson visade sitt gula kort elva gånger, det röda vid två tillfällen och hettan mellan de två lagen varade även en bit efter slutsignalen.

Men ÖFK fick knappast den start som tränaren Magnus Powell hade ritat upp i matchplanen; Skövde har egentligen inte så mycket mer att visa upp än fasta situationer, inte minst är man vass på hörnor.

När matchuret passerad två minuter hade ÖFK bjudit gästerna på två hörnor...

- Vi var inte på stationen första tio-femton minuterna, sa ÖFK-tränaren Magnus Powell när han i pausvilan summerade den bleka ÖFK-starten.

Det var man heller inte när Skövde tog ledningen efter 18 minuter; Hugo Engström lyfte in från höger och Yoann Fellrath forcerade in 0-1 där Aly Keita och Theodore Rask agerade utan skärpa i försvarsspelet.

Baklängesmålet blev dock en väckarklocka och kvitteringen kom sju minuter senare. På en högerhörna från Erick Brendon nickade Malcolm Stolt ner bollen framför mål och en olycklig Skövdeförsvarare stötte in bollen i den egna buren.

- Ett jävla turmål, sa Stolt om fullträffen som i statistiken rubricerades som ett självmål.

Den andra halvleken kom mest att handla om hemmalaget, inte minst sedan Skövdes Hampus Söderström visades av banan i den 56:e minuten när han fick sin andra varning. Här fanns också ett antal möjligheter att öka på målskörden (Jakob Johnsson, Cesar Weilid och Simon Kroon prövade skottlyckan men målvakten Markus Fröjd höll Skövde kvar i matchen) innan avgörandet kom i matchens 68:e minut.

Åter var det en högerhörna som resulterade; Brendon lyfte in och inhopparen Sebastian Karlsson Grach (hade varit på planen i tre minuter) nickade in segermålet 2-1 i det "långa" hörnet.

- Det var jätteskönt att kunna få hjälpa laget, tre poäng är det enda som räknas, sa KG om årets andra fullträff.

ÖFK kunde sedan kontrollera en ryckig och stökig matchbild som bjöd på sammanlagt 36 frisparkar, elva varningar, två utvisningar (även Skövdes tränare Tobias Linderoth fick syna domarens röda kort) fram till slutsignalen. Ett decimerat Skövde hade varken kraft eller kunnande att hota hemmalaget och var aldrig i närheten av ett kvitteringsmål.

Den här trepoängaren betyder att ÖFK studsar upp på tredjeplats i tabellen med sina åtta poäng efter två oavgjorda och två vunna matcher, Öster med fyra raka vinster leder närmast före Gais. ÖFK möter för övrigt Öster på bortaplan på lördag.

1181 personer hade letat sig till Jämtkraft arena den här kvällen. En besvikelse efter den fina inledningen? Ja, uppenbarligen för många om man ska tro de snabba kommentarerna på sociala medier. Men i konkurrens med Jämtland Baskets avgörande semifinal en kilometer bort, SM-finalen i ishockey och några allsvenska drabbningar hamnar fotboll i snö och minusgrader kanske inte allra högst upp i prioritetsordningen?