Temperatur 13 grader, vind 7/M, sek, luftfuktighet 33%, soligt

Urstarka ÖFK kämpade ner serieledarna

Öster - ÖFK 0-1 (0-0) Nu med referat av Joakim Nylander kommer

Simom Kroons skott tog på en spelare och styrdes i mål

Ett inför dagen obesegrat ÖFK skulle försöka fortsätta på den fina sviten när man mötte serieledarna Öster på lördagseftermiddagen. Powell ställde upp med samma elva som senast, förutom Grach som ersatte en sjukfrånvarande Stolt. Öster gjorde också en förändring sedan 3-2 segern borta mot Sundsvall, Kusu in och Stenberg ut.

ÖFK inledde matchen helt okej, men det märktes att man var ovan med hybridgräset som gjorde att bollen studsade mer, man hade svårt att få till ett eget spel. Det var en chansfattig inledning där båda lagen fick ett par fasta situationer som man inte lyckades utnyttja. Några hårda dueller skulle istället utmärka inledningen, men domaren höll nere med korten så långt.

Först i 23e minuten skulle det första heta läget komma, då för hemmalaget som hade kommit in i en bättre period. Ett långt inkast ledde till att Kusu fick ett avslut i stolpen. Någon minut därefter ett avslut från Östers Söderberg strax utanför Keitas vänstra stolpe. I den 28e fick ÖFK en frispark i bra läge, Rask med avslut på volley i en farlig position, men högt över.

Efter en fortsatt chansfattig avslutning på halvleken drog Sinyan på sig ett tveksamt rött kort i den 42a minuten. En knuff tilldelades mot Bergmark Wiberg, men inte ens den sistnämnde verkade övertygad om det röda kortet när han intervjuades av Discovery i halvtid. Strax innan dess byttes Amatkarijo ut mot Ghanoum som en konsekvens av utvisningen.

Andra halvlek blev defensivt inriktad. Öster kom i ett 3 mot 1 läge i 54e minuten men Adjoumani lyckades styra undan efter bra hemjobb. Trots en man mindre gjorde ÖFK det svårt för Öster och kom även upp i offensiven några gånger. I matchminut 60 lyckades man, med hjälp av Grach och Kroon, tråckla sig fram till Weilid som fick till ÖFKs dittills farligaste läge i matchen med en yttersida i ribban. I 64e minuten fick ÖFK frispark som Mazur lyckades få en nick mot mål på, men farten saknades för att utmana målvakten Prekovic i Öster.

Först i 76e fick Keita visa upp sig med ett riskabelt utspring, men lyckades på något sätt trixa tillbaka bollen från Österspelare. Föga förvånande blev ÖFK tröttare ju längre matchen led, men man fortsatte försvara sig tappert när Öster ökade trycket. I 83e fick Wiberg ett farligt avslut på volley men Keita med bra räddning. Precis därefter kom den nyligen inbytte Kabuye upp i offensift straffområde och hittade Kroon snett inåt bakåt, som fintade bort motståndet och med rätt studs efter avslutet överraskade alla med 1-0 ÖFK!

Öster fortsatte trycka på. ÖFK gjorde ett trippelbyte, ut med Bredon, Kroon och Johnson, in med Österholm, Mensiro och Musolitin. Domaren lade på 5 tilläggsminuter, långa nervösa minuter för alla ÖFK-supportrar. Den 91a minuten fick Öster kanske sitt farligaste avslut i matchen från nära håll men Keita med jätteräddning! Öster skickade upp inlägg men lyckades inte få till några fler farligheter.

I och med den bragdartade andra halvleken så går ÖFK nu upp på andra plats i tabellen, en poäng bakom Öster. Helt otroligt starkt jobbat från ÖFK och känslan efter är att ÖFK verkligen kan slå vem som helst! Nu ska alla till arenan mot Jönköping!

Trissen:
3p – Aly Keita. Gjorde sin bästa match för året med flera kvalificerade räddningar.
2p – Ziad Ghanoum. Kom in efter utvisningen och hjälpte till med hårt jobb i ÖFK-försvaret.
1p – Simon Kroon. Blev matchhjälte med ÖFKs mål och bidrog till en vass offensiv trots en man mindre.

Text av: Joakim Nyhlander