'TRE VIKTIGA POÄNG I DAGENS KÄMPAINSATS MOT ÖRGRYTE'

ÖFK - Örgryte 2-1 (1-0) Nu med referat av Lasse Granbacka

Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:e minuten. Foto: Thord- Eric Nilsson

Försummering matchen ÖFK – Örgryte IS Fotboll
Sista hemmamatchen på våromgången på Jämtkraft för ÖFK och dags att bryta förlustsviten och börja att avancera uppåt i tabellen igen. Ett Örgryte som visat bra form på sistone men ligger bara en poäng före ÖFK i tabellen!
ÖFK får avvara Rask som blev utvisad i förra matchen och avstängd idag och Kalpi Ouattara skadad och inte tillgänglig. Ingen Kroon med i truppen idag.

Första halvlek:
Matchen han knappt börja då kommer det ett drömmål. I minut tre så kommer Ghanoum med en lång rush på högerkanten och passar till Sinyan som på långt håll skjuter via ribba in otagbart för Nilsson i Örgrytemålet och en bra start i matchen för ÖFK.
Weilid kommer i hög fart in i Örgrytes målområde i minut 5 och fälls och publiken ropar på straff men domaren viftar avvärjande.

I nästa minut kommer Örgryte upp och får en frispark som Keita måste tippa till hörna. Det var Karim som provade skott.
Karim kommer upp igen i ett farligt anfall i minut tio men skottet går ut till inspark för ÖFK.
Lugnare tempo nu efter en kvart och båda lagen hämtar andan. ÖFK bollar runt inom laget och Keita finns med i uppspelen. ÖFK har bollinnehavet första kvarten och mycket av ÖFK:s spel har gått på högerkanten och Adjoumani mycket delaktig i anfallen.
Örgryte är snabba i uppspelen och kommer upp i minut 17 där Christoffersson och Karim är delaktiga men ÖFK kan slå undan.

Ghanoum blir liggande på plan men kommer upp nästan direkt. Lagen dricker vid alla avbrott i spelet då det är dryga 20 grader idag.
Nära 2–0 då Österholm snappar upp ett felpass och kommer upp på högerkanten och slår in ett inlägg som Örgryte förvaret höll på att göra självmål på. Tar på försvarare och upp i ribban men kan sedan slås undan.
Mer ÖFK nu ett tag.
Örgryte har ett farligt frisparksläge i minut 23 som Keita kan plocka ned.
Byte i Örgryte i minut 28 – Drott ut och Dahlqvist in
Brendon tar en frispark i minut 32 i bra högerläge framför Örgryte målet men går över alla ÖFK spelarna och till Örgrytespelare.
Kabuye blir liggande och får vård och man stretchar baksidan på låret på honom och det är nog inte kramp och han byts ut i minut 33 mot Jakob Johnsson.
Örgryte vänder spelet snabbt och i minut 39 var ÖFK försvaret inte riktigt med och det höll på att bli ett 3–1 läge för Örgryte men man lyckas rensa bort och det var Christoffersson i Örgryte som var på offensiven.
Bra läge igen för Örgryte då Sadiku i minut 42 passar Styffe och han drar till med ett långskott som går strax utanför. Två minuter senare drar Karim till direkt men Keita gör en grym räddning och kan tippa bollen till hörna.
Blir en rörig situation efter hörnan som ÖFK kan reda ut.
Fyra minuters tillägg och Örgryte pressar på de sista minuterna för att få till en kvittering men halvleken slutar 1 – 0 till ÖFK. Spelmässigt första delen av halvleken till ÖFK men Örgryte kom in mer i matchen i slutet och Karim i Örgryte hade flera bra chanser till att göra mål. Keita fick jobba hårt i första men hade bra stöd av försvaret idag. Adjoumani pigg i första halvlek

Andra halvlek:
Andra halvlek i gång och inga byten i halvtid och direkt i inledningen så tänder bortasupportrar på pyroteknik så det sprider sig rök på bortre läktaren får en tillsägelse av speakern. Ingen ytterligare åtgärd än tillsägelse och matchen fortsätter.
Örgryte ligger på och får en hörna i minut 50 och Dahlqvist provar skott i minuten efter och Mazur får slänga sig och täcka och till ny hörna för Örgryte. Mycket Örgryte och Sinyan kan nicka bort en bra frispark strax efter.
Nästan bara Örgryte i de första 6–7 minuterna i andra halvlek och ÖFK får jaga boll.
ÖFK:s bästa chans i andra halvlek kom i minut 56 då Stolt går upp och nickar och Nilsson i Örgryte målet måste fånga bollen. Stolt får bra fart på nicken men den går mitt på mål.
Sen blir Stolt liggande på mittplan i nästa minut efter en duell med Örgrytespelare där han kom in lite sent.
Tar sig åt axeln/nacken men kommer upp och i spel igen efter lite vård.
En av Örgrytes bättre spelare, Karim, får till ett bra frisparksläge efter att ha utmanat ÖFK försvaret men frisparken blir resultatlös. Minuten är 58.
Miss i Örgryte försvaret och Stolt kommer sånär fri men försvaret kan slå undan bollen i sista stund i minut 58.

Mazur får återigen göra en räddning inne i straffområdet i minut 61 då han kastar sig och tar Christoffersson skott efter en hörna från höger. 63 minuter spelade och statistiken hittills i andra halvlek är förkrossande 22 – 78% till Örgrytes fördel när det gäller bollinnehav.
Örgryte byter några spelare i minut 66 och i minut 70 provar Amatkarijo skott från långt håll efter en ÖFK hörna.
Både Adjoumani och Amatkarijo lite mindre aktiva i andra halvlek hittills. Mycket lägre tempo i matchen nu när det är 20 minuter kvar.
I minut 74 tar Brendon en hörna från vänster efter att Amatkarijo utmanat Örgryteförsvaret. Hörnan blir farlig men till en ny hörna där Stolt nickar ner och Mazur kommer dit och slår in 2–0. Miss i Örgryteförsvaret på den hörnan och Mazur står helt fri och från nära håll kan han slå in 2 – 0 till ÖFK. Alla hörnorna vid den här spelsekvensen var farliga och kunde ha blivit mål på.
Adjoumani varnad i minut 77 och på den påföljande frisparken så måste Mazur täcka skottet men så olyckligt att det tar på handen och domaren pekar på straffpunkten. Inte så mycket att säga om den straffen och Sangré i Örgryte är säker vid straffen och Keita går åt fel håll och han kan enkelt slå in bollen och 2–1 till ÖFK med dryga tio minuter kvar att spela.
Powell gör byten i minut 82 och Karlsson Grach in istället för Österholm och Sporrong in istället för Stolt.
Örgryte trycker på och Keita får rädda igen i minut 84. Kommer det att hålla idag eller blir det som sist att ÖFK tappar i slutet av matchen.
Weilid får gult kort i minut 86 och nu är det nästan bara Örgryte som har bollen. Powell har inte gjort alla byten och det har varit många avbrott i halvleken så det blir nog många minuters tillägg. Domarna visar på fem minuters tillägg och Powell gör byten i minut 92 och 93 då Amatkarijo ut och Musoltin in och Brendon ut och Hedenkvist in.
Direkt i nästa minut så hamnar Musoltin i en situation där många trodde att han skulle bli utvisad direkt då det såg ut som om att han skallade en Örgryte spelare. Det är Hampus Dahlqvist som får Musolitin att ryta till, så även hemmapubliken som blir minst sagt upprörd. Det hela slutar med att Musoltin och Dahlqvist får varsitt gult kort. I minut 98 får Örgryte sin sista chans att kvittera men skottet går till vänster om Keitas målstolpe och matchen slutar 2 – 1 till ÖFK.

Sammanfattning:
ÖFK gör en i huvudsak riktigt bra första halvlek som gör att man går till halvtidsvila med ledning 1 – 0. Kändes ändå som om Örgryte hade spets i anfallet att man ändå inte kunde vara säker på utgången av matchen. Bra försvarsspel idag av ÖFK bäddade för att man ändå klarade sig undan Örgryte pressen i andra halvlek,
Keita fick jobba för lönen idag men kunde inte göra så mycket åt straffmålet, Mazur jobbade bra i försvarsspelet och offrade sig och räddade vid fler lägen under matchen och Sinyan pigg idag och inte enbart för det vackra målet och även i speluppbyggnaden tillsammans med Brendon. Många som var bra idag men jag får bara ta ut tre i Trissen så det får bli: Sinyan, Keita och Mazur