Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       GIF Sundsvall
1 - 0
(1) (0)
Lör 1 Jul 2023 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 10 Sadmir Zekovic

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, André Österholm,(62), Cesar Weilid, (46), Theodore Rask,(79), Ziad Ghanoum, (79) Yannick Adjoumani, Erick Brandon, (46), Mansour Sinyan, Sadmir Zekovic, (62) , Malcolm Stolt, 46), Calvin Kabuye (46)

Ersättare: Aly Keita, Sam Mensiro,(79), Myroslav Mazur,(79), Jakob Hedenquist,(46), André Nader, (62), Albin Sporrong, (46), Mykola Musolitin,(46), Sebastian Karlsson Grach, (46), Ahmad Abed Al Rahman (62)


Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Malcolm Stolt

Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Teodor Stenshagen, Henrik Bäckström
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
413
 
Domare:
Magnus Mella
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, vind 4m/sek., luftfuktighet 38%. växlande molnighet
 
 

ÖFK nollande GIF Sundsvall - igen

 

VS

ÖFK - GIF Sundsvall 1-0 (1-0)

Ghamoum nickar ner bollen till Zekovic som sedan skjuter i mål.

 

SMHI:s utsago om 60mm regn utbyttes mot ut utmärkt fotbollsväder med ibland solen gassande. Det var med andra ord förutsättningar för att det skulle bli en bra träningsmatch i fotboll och det blev det åtminstone i första halvlek innan bytena tog fart.

Det märkes att GIF Sundsvall var märkta av de svåra förlusterna tidigare mot ÖFK och verkligen ville visa att detta inte ska upprepas. ÖFK svarade och det blev en riktigt bra första halvlek som inte gav spår av att vara en träningsmatch.

Det blev en tempofylld inledning av matchen. Båda lagen gav och tog, men hela tiden hade ÖFK ett litet övertag när det gällde målchanser.

Redan i början på matchen markerade GIF att man kan och vill rulla boll. De hade bra press och genom att utnyttja ÖFK:s misstag -och det var ibland en hel -och GIF kontrade GIF smart.

ÖFK var några gånger lite för nonchalanta i sitt spel, speciellt i de bakre regionerna och då passade GIF på att sätta in en kontring. Det gav oftast inga farligheter utom att de skapade rätt många resultatlösa hörnor.

Det tog inte lång stund innan ÖFK tog sig samman och svarade med fyndiga anfall oftast från högerkanten, med Weilid och Österholm som huvudaktörer.

Weilid har oftast gjort bra ifrån sig, men en som kommit starkt, efter en lite tveksam början av serien, är Österholm. I denna match visade han åter hur bra form han för närvarande har. ÖFK kan bygga spelet genom Österholm cch även offensivt kan han vara vass.

På vänsterkanten härjade Yannick Adjoumani i vanlig ordning. Han är en djärv spelare som gör det mesta rätt offensiv och han kan leverera bra inlägg. Det är en spelare som man inte kan annat än gilla för hans intensitet och frejdighet.


Redan efter 10 minuter kom första och som det skulle visa sig, matchens enda mål.

Det var Zekovic som stod för det efter en hörna. Mycket duktige Ghanoum nickade ner bollen och Zekovic sköt, jag tror det var på volley, otagbart i mål.

Genom målet tackade han för förtroendet för att han fick starta idag.

Zekovic har talang. Det kan vi se, men han har svårt att riktigt övertyga. Han tog inte riktigt chansen i dag. Han blåstes av för offside ett antal gånger då han hade bra lägen. Det var onödiga avvikningar.

Stolt var pigg idag och var mycket nära att göra mål på nick efter en fin framspelning av, jag tror det var för alerte Weilid. Detta var 25:e minuten.

Sinyan visade upp sin fina förmåga att driva bollen genom att nästan i samma steg göra bort två spelare i GIF. Det var fotbollsgodis. Tyvärr var han lite slarvig i visa situationer som sätter ner hans betyg något.

Han är en lysande spelare ihop med Brendon som är den store dirigenten och speluppbyggaren. Leve honom! ÖFK har ett mittfält som ofta fungerar mycket bra och det finns andra som knackar på dörren. Det såg vi i dag i andra halvlek.

I 39: minuten fälldes Österholm inom straffområdet. Alla på läktaren trodde att det var straff, men inte domaren. Han friade. Mycket nära 2-0 var det i alla fall.

Första halvlek slutade med 1-0. Det var en halvlek som ÖFK ska ha all heder av. Den var bra utförd på alla nivåer. ÖFK var ett nummer större än GIF, även om vi kommer ihåg GIF:s vilja och snabba kontringar som dock inte resulterade.

Andra halvlek blev en vingklippt historia jämfört med en första halvlek. Det kan vi nog skylla på alla byten. Det märktes mest genom att tempot sänktes, i vissa perioder rätt mycket.

ÖFK var värst och bytte ut i stort sett hela laget. Det var nog bara Mills, Adjoumani och Sinyan som spelade hela matchen. Powell gjorde rätt som lätt alla förutom Keita på bänken få spela.

Redan till andra halvlek bytes Weilid, Kabuye, Brendon och Stolt ut. In kom Hedenquist, Karlsson Grach, Sporrong och Musolitin

(När Brendon byttes ut då somnade hans lilla dotter som satt bredvid mig på läktaren)



Andra halvlek hade en annan karaktär än den första halvleken. GIF hade då mer bollinnehav än ÖFK.

GIF kom upp i anfall, men deras ineffektivitet lyste igenom. Skotten gick ofta långt över målet.

ÖFK skapade inte så många målchanser, men kom bra fram på vänsterkanten. Musolitin visar alltid vilja i alla matcher och ibland brukar han vara för het i vissa situationer. I dag visade han återigen att han har talang.

Musolitin var ÖFK:s bästa spelare offensivt i andra halvlek.

I 62:a minten kom Nader och provspelande Rahman in. Ut gick Österholm och Zekovic

Nader är en spelare som jag redan gillar främst för sina framspelningar.

Nu kan jag tillägga att jag fick en ny favorit, nämligen Rahman. Vilken planta till en fullfjädrad spelare han är.

Det är svårt att ha något säketrt omdöme om honom, efter att ha sett honom bara några minuter på plan, men det skulle förvåna om Magnus och Stefan har någon annan uppfattning än att det kanske är värt att låta honom stanna i ÖFK.

Som jag skrev tidigare så var det Sinyan, Adjoumani och Mills som spelade hela matchen. De två första har jag haft omdömen tidigare. Denna gång står Mills på tur. Han visade moget och starkt målvaktspel med lugn i alla situationer.

Målglädje

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 3 Jul 2023 - 13:53
Rahman var en trevlig bekantskap, en spelartyp med lite riv i.
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
 
10
kommentarer
Efter en sådan här insats är det bara att ta fram
av Agne Svärd | 19 Sep 2024 - 01:43
6
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 20 Sep 2024 - 21:14
6
kommentarer
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
av Lasse Granbacka | 18 Sep 2024 - 20:08
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
3
kommentarer
Nya krafttag av ÖFK - Thomas Gabrielsson ny huvudt
av Haldo Jonsson | Idag - 11:44
Thomas Gabrielsson kommer ej medver
3
kommentarer
Elitklubbar får bara slut på pengar av en enda anl
av Haldo Jonsson | 19 Sep 2024 - 18:30
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 01:43
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 13:11
fotbollz.se på Facebook