Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Gefle IF       Östersunds FK
2 - 2
(0) (0)
Lör 22 Jul 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 24 Malcolm Stolt
0--2 50 Myroslav Mazur
1-2 59 Oscar Lundin
2-2 86 Antoniu Yakoub

Så spelade Gefle IF:
Robin Wallinder - Christoffer Aspgren, Kevin Persson, Martin Rauschenberg, Niclas Håkansson (76), York Rafael (94) - Adrian Edqvist (76), Oscar Lundin, Iu Ranera (76), Constantino Capotondi (86) - Leo Englund.

Ersättare: Anton Lundin (76), Antonio Yakoub (76), Jacob Hjelte (76), Oskar Karlsson (86), Sebastian Friman (94), Tobias Johansson (mv), Daniel Eliasson.

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Cesar Weilid,(89), Myroslav Mazur, Theodore Rask, Yannick Adjoumani, André Österholm (77), Mansour Sinyan, Erick Brendon, (89), Mykola Musolitin, (54), Sebastian Karlsson Grach, (89), Malcolm Stolt

Ersättare: Aly Keita, Calvin Kabuye, (54), Albin Sporrong, (89), Jakob Hedenquist, (77), André Nader, Ziad Ghanoum, (89), Sadmir Zekovic (89)

Varningar Gefle IF Utvisningar Gefle IF

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Nikola Musolitin, Andrew Mills
Arena:
Gavlevallen
 
Publik:
1911
 
Domare:
Per Melin
Domare
Robert Nyberg
Ass. domare 1
Jonas Dahl
Ass. domare 2
Stefan Jovanovic
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 19 grader, vind 4M/sek, luftfuktighet 54% soligt
 
 

ÖFK skänkte bort segern

 

VS

Gefle IF -ÖFK 2-2 (0-1)

Gefles målvakt fick kröka rygg. ÖFK gjorde 2-0 på nick av Masur. Foto Thord-Eric Nilsson

 

Snart är det dags för match mot Gefle IF på Gavlevallen.

Ett vet vi att ÖFK ställs mot ett lag som satsar på försvaret med tre mittbackar. Det blir intressant att se hur ÖFK ska gå tillväga för att dyrka upp försvarslåset, samtidigt som man inte får satsa för mycket framåt med risk för kontringslägen för Gefle. Vi hoppas på da capo på den bra genomförda matchen senast mot Landskrona.

ÖFK ställer upp med detta lag som är samma elva solm mot Landskrona.:

Andrew Mills, Cesar Weilid, Myroslav Mazur, Theodore Rask, Yannick Adjoumani, André Österholm, Mansour Sinyan, Erick Brendon, Mykola Musolitin, Sebastian Karlsson Grach, Malcolm Stolt

Nu börjar matchen

Det blev en halvlek som OFK kan vara fullt nöjd med. ÖFK dominerade stort och släppte inte in Gefle i matchen. Målchanserna 6-0 till ÖFK talar sitt tydliga språk. Bättre kan det inte beskrivas.

Gefle spelade tidvis ganska bra fotboll på mittfältet med härförare Lundin i spetsen, men när de kom till mål lyckades de med nästan ingenting.

Däremot ÖFK, som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg som skapade många bra lägen. Det är sällan vi har sett ÖFK ha så långa anfall som i denna match.

Om man nu ska anmärka på något är, som Stolt påpekade i intervjun, så borde ÖFK skapat flera chanser med tanke på det stora bollinnehavet, men det var säkert inte lätt mot ett lag som tidvis spelade med hela laget i försvaret.

Gefle såg ofta oskärpta ut. Egentligen var ÖFK nästan bättre i allt. De erövrade ofta bollen i offensivt läge och det var så ÖFK:s första mål tillkom. Det var en bollvinning av ÖFK och bollen gick till Adjoumani som slog ett utmärkt inlägg till Stolt som nickade snyggt i mål. Det hände 23 minuten och ledning var fullt rättvis.


I 24 minuten blev Musolitin varnad och är avstängd i matchen mot Sundsvall. I slutet av halvleken uppstod en liten palaver. Gefle ansåg att Musolitin skulle ha en andra varning och bli utvisad, men domaren friade,

Vi noterade att Österholm hade en cykelspark som gick vi sidan om målet och skott av Musolitin och Sinyan över.


Andra halvlek började som den första med dominans av ÖFK. I inledningen av halvleken blev det ett bolltapp av Gefle. Bollen kom till Stolt som blev ensam med målvakten, men målvakten gick ut och täckte.

I femtionde minuten blev det 2-0 till ÖFK genom Mazur genom nick efter tredje hörnan på raken. I de läget trodde många att matchen var vunnen för ÖFK.

i 54e: minuten gick Musolitin ut och Kabuye in. Det skulle visa sig at Kabuye var pigg och företagsam och dribblingsskicklig.

Det fanns inget som tydde på annat än ÖFK skulle kunna utöka sin leding, men Gefle kom med en överraskning som ingen trodde de var mäktiga till.

I 56:e minuten blev det en kalldusch för ÖFK. Mittfältsstrategen Lundin i Gefle gjorde mål efter en passning från Leo Englund. Det var Gefles första skott på mål under hela matchen och mycket orättvist och ridån ner för ÖFK.

Nu var det match igen och Gefle fick vittring på flera mål. De ökade farten i passningsspelet, pressade bättre och fick mera självförtroende i sitt agerande. ÖFK tappade det stora bollinnehav som man hade i första halvlek. ÖFK:s totala dominans upphörde till stor del, även om man stack fram i anfall och försökte skapa chanser.

i 86:e minuten kom kalldusch nummer två. Det blev mål igen för Gefle. De inträffade efter ett stolpskott och var Gefles andra skott på mål. ÖFK:s försvar hann inte med riktig då. De fanns möjligt att slå bort bollen.

ÖFK skapade sedan inte några riktigt heta målchanser, även om man försökte.

Inget kändes mer orättvist än målet. Det var bittert.

Sammanfattningen av matchen blir mycket kort. ÖFK skänkte bort segern i en match som ÖFK dominerade fullständigt, men en poäng blev det dock en poäng borta.


Det kändes som om ÖFK i slutet av matchen blev rädda för att förlora och drog sig tillbaka i stället spela sitt vanliga spel och lämnar därmed i viss mån över matchen till motståndarna.

ÖFK fick även de en seger. Falkarna vann med maginal matchen mot Gefles supportrar.

Trissen: 3 poäng Yannick Adjoumani för den fina passningen till målet och för sin djärvhet och vilja och för samspelet med Musoliten. 2 poäng. Erick Brendon för sina fina frisparkar och hörnor och passningsskicklighet. 1 poäng. Mikola Musolitin för sitt fina samarbete med Adjoumani och för sin vilja och för sina inlägg. Det var flera som gjorde bra match och det var svårt att välja.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Gefle IF
Trissen
sammanlagt
  1. Yannick Adjoumani 3
  2. Erick Brendon 2
  3. Mykola Musolitin 1
Malcolm Stolt 10
Erick Brendon 10
Yannick Adjoumani 9
Aly Keita 8
Cesar Weilid 8
Mansour Sinyan 7
André Österholm 6
Myroslav Mazur 7
Jakob Hedenqvist 3
Teodore Rask 3
Andrew Mills 3
Sebastian Karlsson Grach 3
Jakob Johnsson 2
Ziad Ghanoum 2
Mykola Musolitin 2
Calvin Kabuye 1
Simon Kroon 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 23 Jul 2023 - 18:04
När Öfk tar ledningen relativt tidigt i matchen och gör 2-0 i början på andra då lever de farligt, Öfk har svårt att klara av en ledning matchen ut. Det är som de tror att nu är det klart, Öfk backade hem efter 2-0 och det straffade sig.
Gäst: PS skrev | 22 Jul 2023 - 22:49
Jag har aldrig sett ÖFK så övrlägsna som de var i första halvlek. Vad fanns det för anledningen att de skulle bli rädda?
Gäst: Realist1 skrev | 22 Jul 2023 - 17:07
Bra prestation även om resultatet var surt. Fortsätter man så här bör det inte vara någon fara för nedflyttningsstrid (med viss reservation för skador).
Gäst: Robert skrev | 22 Jul 2023 - 17:00
Rask och Weilid hade svaga insatser vid båda målen bakåt. En sådan här laugh söka vi inte slarva bort. :/
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
 
10
kommentarer
Efter en sådan här insats är det bara att ta fram
av Agne Svärd | 19 Sep 2024 - 01:43
6
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 20 Sep 2024 - 21:14
6
kommentarer
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
av Lasse Granbacka | 18 Sep 2024 - 20:08
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
3
kommentarer
Elitklubbar får bara slut på pengar av en enda anl
av Haldo Jonsson | 19 Sep 2024 - 18:30
2
kommentarer
En analys om ÖFK- GIF Sundsvall
av Lars Larsson Stockholm | 19 Sep 2024 - 13:11
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 01:43
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 13:11
fotbollz.se på Facebook