Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Trelleborgs FF
2 - 2
(0) (0)
Sön 27 Aug 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 55 Herman Hallberg
0-2 58 Nicolas Mortensen
1-2 69 Självmål
2-2 87 Simon Marklund

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Jakob Hedenquist (72), Myroslav Mazur, Theodore Rask, Cesar Weilid, André Österholm (83), Erick Brendon, Mansour Sinyan (67),Mykola Musolitin (67) Simon Marklund, Malcolm Stolt (67)

Ersättare: Anton Berg, Ziad Ghanoum (72) , Kevin Jablinski, André Nader (83), Albin Sporrong (67), Calvin Kabye (67), Sebastian Karlsson Grach (67)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar Trelleborgs FF Utvisningar Trelleborgs FF
Zander Hyltoft
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
1970
 
Domare:
Kaspar Sjöberg, ass 1: Fredrik Hammarström, ass 2: Jonas Dahl, fjärde domare: Håkan Modigh
 
Väder och vind:
Temperatur: 14 grader
Luftfuktighet: 94%
Vind: Ost 5m/sek
Regn och sol växlande.
 
 

ÖFK - Trelleborgs FF 2-2 (0-0)

 

ÖFK noterade sin femte oavgjorda på dom senaste sex matcherna. En prestation i sig men relativt mager utdelning tabellmässigt. Efter söndagens blöta inledning mot gästande Trelleborgs FF 2-2 (0-0) finns dock skäl för klubbens devis “Vi ger oss aldrig”.

 

."Succe´mannen" Simon Marklund lite väntat från start i dom främre regionerna, detta på bekostnad av Sebastian Karlsson Grach enligt uppgift med skadekänning. I övrigt inga konstigheter, Jakob Hedenquist in i stället för avstängde Yannick Adjoumani och Anton Berg målreserv.

Ett närmast skyfallsliknande regn inledningsvis men det bekom inte aktörerna nämnvärt Redan i den första minuten en jättechans för gästerna, en förlupen boll på väg in i maskorna men stoppades i sista sekund av Cesar Weilid. Direkt kontring från ÖFK där Myroslav Musolitin laddar från vänsterkanten. Marklund också med ett farligt inlägg utan resultat.

Bra tempo med fin rörelse i bägge lägren och publiken med på noterna. Efter dryga tio minuter har ”Fader Pluvius” gjort sitt och en försiktig sensommarsol tar över Jämtkraft Arena. Samtidigt dock ett betydligt lugnare tempo där bägge lagens etablerade presspel förhindrar offensiva attacker. Ett klart grepp dock för de rödsvarta och Marklund med ett nytt skott efter fint anfall.

Trelleborgarna växer in i matchen efterhand och stör ÖFK högt upp i banan och ingen större entusiasm från dom 1970 på läktarna. Mysolitin i samarbete med Malkolm Stolt dock nära efter 40 minuter. Hemmalaget tillbaka i förarsätet innan pausvilan.

Om första rundan var mycket av ett sömnpiller hände det desto mer i andra. Skottvillige Marklund i läge igen i minut 48 innan gästerna tar ledningen sju minuter senare. Efter frispark hamnar stridsäpplet hos Herman Hallberg som från straffområdeslinjen rullar in 0-1 Inte helt rättvist naturligtvis men sån är idrotten och fotboll i synnerhet.

Som lök på den berömda laxen också 0-2 tre minuter senare. Nicolas Mortensen efter en snabb kontring från skåningarna. Magnus Powell läser in läget och agerar efter 67 minuter. Ut med Musolitin, Mansour Sinyan och Stolt och in med Sebastian Karlsson Grach, Albin Sporrong och Calvin Kabuye. Operation upphämtning är inledd och redan efter två minuter 1-2. Ett från sidan dråpligt självmål där Karlsson Grach stressar vid ett bakåtspel.

Full rulle nu i hemmaleden och härligt stöd från läktarna. Jakob Hedenquist ut och in med Ziad Ghanoum. Myroslav Mazur med en nick tätt över och Marklund i bra läge men på målvakten. Marklund och Karlsson Grach i fint samarbete men den sistnämnde misslyckas med den avslutande lobben. André Nader ersätter Österholm i 82 minuten innan Marklund sätter 2-2 i nättaket. Först en härlig man-man brytning av Andrew Mills, sedan upplopp av Kabuye och pass in till Marklund, ett tjusigt mål.

Som sagt ÖFK ångar på i tabellen, sakta men säkert och har blivit väldigt svårslagna. Man har en härlig moral att bygga på och en fingertoppskänsla på sidan i form av Powell och Stefan Lundin. Problemet är väl dom lite väl trubbiga avslutningarna. Det skapas så pass mycket att fler matcher borde nått tre poäng och då hade kanske drömmarna om fornstora dar varit mer än en dröm.

Simon Marklunds inträde har dock varit ett lyft framåt. Blandade och gav den här gången men ”gräddvisparna” till fötter skpar mycket oreda hos motståndarna. Myroslav Mazur gör aldrig en dålig match. Det är en ren njutning att se hans svepande, känsliga långpass med vänsterfoten. Den tredje pretendenten på prispallen är svårare men Calvin Kabuye har utvecklats till en nyttig ”super-sub”. Störtregn och solsken, i Superettan böljar det men det är roligt.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Simon Marklund
  2. Myroslav Mazur
  3. Calvin Kabuye

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: ML skrev | 28 Aug 2023 - 12:32
Kan de hänga kvar utan kval så har de gjort en godkänd säsong, enligt mig. Det lär krävas omkring 10 poäng till för att undvika kval. En förlust och de behöver sannolikt vinna en match.
Gäst: S1 skrev | 28 Aug 2023 - 11:52
Hamnar Öfk under 10 plats i S1 så är det mer än godkänt
Gäst: Hoppfull skrev | 28 Aug 2023 - 11:41
det gör knappast nåt, för ÖFK behöver inte nå Allsvenskt kval i år...
Gäst: Bosse skrev | 28 Aug 2023 - 08:04
Där gick nog tåget för att nå allsvenskt kval.
Gäst: Bosse skrev | 28 Aug 2023 - 08:03
Där gick nog tåget för att nå allsvenskt kval.
Gäst: Framåt och uppåt skrev | 27 Aug 2023 - 22:20
Simon Marklund, en verklig injektion!
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
 
10
kommentarer
Efter en sådan här insats är det bara att ta fram
av Agne Svärd | 19 Sep 2024 - 01:43
6
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 20 Sep 2024 - 21:14
6
kommentarer
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
av Lasse Granbacka | 18 Sep 2024 - 20:08
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
3
kommentarer
Elitklubbar får bara slut på pengar av en enda anl
av Haldo Jonsson | 19 Sep 2024 - 18:30
2
kommentarer
En analys om ÖFK- GIF Sundsvall
av Lars Larsson Stockholm | 19 Sep 2024 - 13:11
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 01:43
 
 Skrivet den Tor 19 Sep 13:11
fotbollz.se på Facebook