ÖFK möter i kväll Jönköpings Södra på den vackra Stadsparksvallen som ligger på den stora höjden i staden med en härlig utsikt över Vättern.

ÖFK möter att lag som startade serien mycket bra och låg nästan i topp, men som sjönk nästan som en sten när man sålde sin målskytt Pashang Abdulla till Degerfors.

Jönköping Södra har visat lite bättre form på sistone men söker storformen. Smålänningarna är i stort behov av poäng. Nedflyttningsspöket flåsar i nacken.

Räkna med att ÖFK kan få en tuff match.

Nu kommer startelvan som är identiskt med en förra

Aly Keita, Cesar Weilid, Yannick Adjoumani, Myroslav Mazur, Theodore Rask, Albin Sporrong, Jakob Johnsson, Erick Brendon, Simon Marklund, Calvin Kabuye, Malcolm Stolt.

Matchen börjar

Matchen hade knappt börjat förrän J- Södra bjöd på ett självmål. Redan i 4:e minuten släppte målvakten David Celic bollen mellan benen vid en bakåtpassning och bollen rullade sakta och försmädligt i mål.

Efter målet blev matchutvecklingen inte den man hade förväntat sig. Det blev taktiska förändringar hos båda lagen.

Efter målet följde en period då det inte hände så mycket.

I 19 minuten hade J-Södra en farlig mick på hörna.

Första 20 minuterna kan vi glömma. Det hände nästan ingenting. J-Södra hade en uppvisning i bollinnehav, men ÖFK höll sina positioner och försvarade sig bra.

I 23:e minuten fick Jakob Johnson en varning. Det var troligen protest mot domarens beslut.

! 26 minuten hade J-Södra sin tredje hörna. De två sista var helt ofarliga.

Bollinnehavet för J-Södra fortsatte och ÖFK försökte att sticka uppi anfall, men de riktiga målchanserna saknades.

1 35 minuten var det nära mål för ÖFK. Mazur slog en frispark i stolpen.

I 38 minuten fick tränare Powell gult kort.

Strax efter sköt Stolt ett skott över målet.

Sammanfattningen av första halvlek var att spelet var ensidigt och ganska så chansfattigt. J-Södra hade bollinnehavet och ÖFK försvarade sig bra.

Andra halvlek börjar

Redan i 48:e minuten uppstod utan konkurrens den farligaste chansen i matchen. Karim spelade in bollen till 16-årige Isaksson som nickade bollen över ÖFK:s mål

i 54 minuten hade Kabuye ett skott över.

Strax efter fick unge Isaksson bäras ut på bår efter en självförvållad axelskada. Det blev ett avbrott på fem minuter i matchen.

J- Södra ökade bolltempot i andra halvlek och pressade ÖFK längre ner i banan. Det var en förändring jämfört med i första halvlek. ÖFK fick därmed svårare att försvara sig och J- Södra kunde komma upp i en del farliga lägen. ÖFK såg ett tag lite statiska ut.Trötta? Det blev bättre energi efter alla byten.

I 66:e minuten hade Kabuye chans att göra 2-0 tilll ÖFK, men ensam med målvakten kom han ur balans och chansen rann ut i sanden. 2-0 då och matchen hade nästan varit avgjord.

I 72:a_minuten sköt Book, som var bäst i dag i J-Södra, ett farligt skott tätt över målet, men vi noterade även strax efter en suverän chans för Nordqvist, men bollen tog i stolpen.

J-Södra pressade och pressade, men ÖFK försvarade sig bra, men det kändes som ett mål för J- Södra inte var alltför avlägset.

Den känslan besannades i 86:e minuten, då ÖFK hjälpte J-Södra med ett mål på hörna.

Matchen avslutades med ett skott över av Stolt.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det var en något märkligt och en ensidig match som vi bjöds på.

I första halvlek J-Södra hade mycket stort bollinnehav och ÖFK försvarade sig framgångsrikt. De gjorde de även i andra halvlek, men då släppte man J-Södra längre ner i banan och tillät dem att skapa några farliga chanser. Det osade ibland katt.

Långa stunder i andra halvlek satte J-Södra hård press på ÖFK.

ÖFK fick inte i gång sitt spel som man brukar ha och anfallen blev få.

Det var tråkigt att ÖFK skulle släppa in ett mål i slutminuterna, men ändå får ÖFK vara nöjda med poäng som matchen gestaltade sig.

3. Myroslav Mazur för sitt säkra och rutinarade försvarsspel och för sina uppspel

2. Yannick Adjoumani för sin starka och intensiva insats både offensivt och defensivt.

3. Cecar Weilid för att han visade vägen gnom sitt aktiva spel.

Text av: Haldo Jonsson