Oturligt självmål knäckte ÖFK

VS

GAIS - ÖFK 2-1 (0-1)

ÖFK stod upp bra inledningsvis och hade kontroll på händelserna, utan att skapa några farligheter.

Första målchansen dröjde till den 20:e matchminuten och det var hemmalagets Julius Lindberg som sköt utifrån. Han avlossade ett lågt skott mot bortre stolpen, men Keita var snabbt nere och kunde styra undan. Returen smet just förbi framstörtande (tidigare ÖFK-spelaren) Chovanie Amatkarijo.

Jakob Hedenqvist fixade frisparksläge i 25:e minuten med en fin aktion på högerkanten. Erick Brendon lyfte in frisparken men den passerade samtliga i straffområdet. Albin Sporrong mötte upp på andra kanten och skickade in bollen igen. Där var Hedenqvist starkast och kunde nicka in ledningsmålet i 26:e minuten. Adjoumani drog på sig ett gult kort i samband med målet.

Chans till kvittering för GAIS i 36:e minuten. Julius Lindberg trasslade sig fram i straffområdet och bollen hamnade tillslut hos Amatkarijo, som sköt utanför.

En kontring från GAIS tvingade Erick Brendon till ett gult kort.

ÖFK flyttade upp laget i slutet av halvleken för ett långt inkast från Österholm. Detta misslyckades helt och resulterade istället i en jättechans för GAIS. Deras målvakt skickade iväg bollen långt, Adjoumani missbedömde studsen och Lindberg kom igenom till ett bra läge. Keita återigen snabbt nere och räddade.

En inledningsvis bra halvlek från gästerna men GAIS tog över mer och mer. Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen med GAIS som jagade kvittering.

54:e minuten. Djupledslöpning av Julius Lindberg och ett skott/inlägg från högerkanten. Ytterst nära mål när Amatkarijo slängde sig och försökte raka in bollen.

60:e minuten. Ytterligare en långboll som satte Adjoumani i trubbel. Han hamnade på efterkälken och tvingades riva ned GAIS-spelaren och domaren pekade på straffpunkten. Rött kort på Adjoumani och straff för GAIS. Även om Keita räddade Henrikssons straff så blev det nu ännu tuffare för ÖFK att stå emot pressen.

62:a minuten. Kabuye ut - Nader in.

63:e minuten. En snabb GAIS-kontring och nära kvittering men räddning från Aly Keita.

68:e minuten. En tilltrasslad situation i ÖFK:s straffområde och ett avslut klockrent i stolpen. Returen studsade ut till en GAIS-spelare men Keita kunde rädda. Borde varit 1-1.

70:e minuten. Ett skott tätt utanför av Lindberg.

I den 71:a minuten kom tillslut kvitteringen. Fint spel från hemmalaget och Alex Ahl Holmström gjorde 1-1 efter ett inlägg från högerkanten. Bollen styrdes i mål av Jakob Hedenqvist.

75:e Österholm ut - Ghanoum in.

83:e. Brendon ut - Marklund in.

84:e minuten. 2-1 till hemmalaget. Alex Henriksson skarvnickade bollen via ribban och Keitas bakhuvud in i mål. Inte helt oväntat men ändå väldigt bittert. En jämn match mellan två bra lag, där utvisningen avgjorde. GAIS är nu väldigt nära uppflyttning och ÖFK får börja ladda om inför nästa säsong.