4-3 88 Kalle Holmberg

Aly Keita, Jakob Hedenquist, Myroslav Mazur, Ziad Ghanoum, Cesar Weilid (87), Albin Sporrong (83), Andrè Österholm (78), Erick Brendon, Simon Marklund, Mykola Musolitin (78), Malcolm Stolt

Ersättare: Anton Bergh (mv), Theodore Rask (87), André Nader, Kevin Jablinski, Jakob Johnsson (78), Mansour Sinyan (83), Calvin Kabuye (78)

Så spelade Örebro SK:
William Eskelinen, Niclas Bergmark (83), Daniel Hultqvist, Axel Andrésson (46), Valgeir Valgeirsson, Kevin Walker, Lucas Shlimon (83), Jake Larsson, David Seger (46), Samuel Kroon (73), Kalle Holmberg.

Ersättare: Daviel Strindholm (mv), Daniel Björnquist, Sebastian Crona (46), Victor Backman (46), Hamse Shagaxle (83), Adam Bark (73), Elias Barsoum
(83).

Jakob Hedenquist

Varningar Örebro SK Utvisningar Örebro SK
David Seger
Jämtkraft Arena

1545

Enzo Vesprini, ass 1: Fredrik Hammarström, ass 2: Sam Seno, fjärde domare: Edvin Sundquist

Temperatur: -1
Luftfuktighet: 70%
Vind: Väst 1m/sek
Mulet

ÖFK - Örebro SK 4-3 (3-2)

En del pessimistiska räknenissar såg fortfarande ett hot mot ÖFK:s fortsatta existens i Superettan. Efter lördagseftermiddagens målorgie tillsammans med gästande Örebro SK 4-3 (3-2) är dock alla tvivel undanröjda.

ÖFK tar ledningen efter André Österholms nickmål. Foto:Thord-Eric Nilssson

Lite rockader i backlinjen i och med förkylning på Theodore Rask och en avstängd Yannick Adjoumani. Jakob Hedenquist och Ziad Ghanoum in i stället. Piggast start hos gästerna och giftige Kalle Holmberg med en nick efter fyra minuter. Avaktande spel inledningsvis innan ÖFK sätter 1-0 efter sju minuter. André Österholm smyger in i mitten efter en utflykt på vänsterkanten och vidarebefordrar med pannan ett perfekt inlägg från Mykola Musolitin

Hemmalagets första rejäla besök på offensiv planhalva och stora problem vidare för dom rödsvarta med dom svartvita närkingarnas höga och intensiva press. 1-1 också helt följdriktigt efter 23 minuter när Holmberg från straffpunkten ungefär hittar en lucka mellan benen på Aly Keita i hemmaburen. ÖFK hittar efterhand in i matchen och en för dagen mycket pigg Mykola Musolitin med en bra möjlighet tillsamman med Malcolm Stolt.

Ny ledning för ÖFK igen efter 34 minuter. Österhholm sätter sitt andra mål fint framspelad av Albin Sporrong. Fin period nu av hemmalaget och 3-1 efter 52 minuter. Musolitin drar en motståndare i straffområdet och sätter lädret i nät efter bra förarbete av Österholm. Säg dock den lycka som varar beständigt, 3-2 genom gästernas Lucas Shlimon via en snygg skruv i krysset.

Öppna spjäll och raka rör alltså i första men betydligt lugnare inledning på andra halvan. Christian Järdler, Örebro-tränaren, gör ett dubbelbyte men ingen direkt effekt. Efter en kvart istället ett bra upplopp av Sporrong men Musolitin tätt över. Musolitin två minuter senare med fint pass till Stolt som drar nån våning för högt. Mycket bra period nu av ÖFK. ÖSK sticker upp och en bra möjlighet för Samuel Kroon men Keita med på dom så kallade noterna.

Med dryga kvarten kvar Musolitin och Österholm ut och in med Calvin Kabuye och Jakob Johnson. Dubbelchans för hemmalaget efter 79 minuter men William Eskelinen i Närke-buren med två fantastiska parader. 4-2 i stället minuten senare genom Sporrong snyggt framspelad av Hedenquist. Sporrong ut med sju minuter kvar och Mansour Sinyan ersätter. Kontraktet mer eller mindre i hamn men lite spännig med två ordinarie minuter kvar sedan Holmberg satt 4-3 på straff men närmare kom man inte. ÖFK reder ut dom fem tilläggsminuterna på ett förträffligt sett.

På det sportsliga planet klang och jubel i hemmaleden och om allt runt omkring fungerar finns det en fin grogrund för 2024, ÖFK är ett stabilt Superettan lag. En fin insats den här gången mot ett svårspelat och duktigt motstånd, Örebro Sportklubb. Stabilt över hela linjen men en extra blomma till Mykola Musolitin, ständigt igång, ständigt alert och ständigt farlig på sin vänsterkant. André Österholm, två mål och ett målpass bör naturligtvis också framhållas liksom Albin Sporrong som väl gjorde sin bästa match i ÖFK-tröjan. Mittfältare över hela linjen alltså, ÖFK:s placering också på övre mittfältet i tabellen, gott så!

Text av: Hasse Thor