Aly Keita,Yannick Adjoumani (89), Myroslav Mazur, Theodore Rask, Cesar Weilid, Albin Sporrong, Andrè Österholm (80), Erick Brendon (46), Simon Marklund (46), Mykola Musolitin (80), Calvin Kabuye

Ersättare: Arnold Otieno, Ziad Ghanoum, André Nader (80), Kevin Jablinski (89), Jakob Johnsson (80), Mansour Sinyan (46), Malcolm Stolt (46)

Varningar Östers IF Utvisningar Östers IF
Ivan Kricak, Dzenis Kozica, Manasse Kusu
Jämtkraft Arena

675

Kaspar Sjöberg, ass. domare 1:Danha Bachiri, ass. domare 2: Elis Kvrgic, fjärdedomare: Magnus Römo Mella

Temperatur: -1
Luftfuktighet: 94%
Vind: NV 4m/sek

ÖFK - Östers IF 1-2 (0-2)

VS Ett synnerligen vintrigt Östersund tog emot gästande Östers IF i säsongens sista hemmamatch mot dom lokala hjältarna ÖFK. 1-2 (0-2) kan man väl kalla för rättvist, bägge lagen hade i stort lika mycket av spelet på den grönvita och inte helt lättspelade rektangeln.

Målskytten Malcolm Stolt hämtar bollen ur nätmaskorna efter sitt reduceringsmål och publiken började hoppas och tro på att matchen skulle sluta oavgjord. Foto: Thord - Eric Nilsson

ÖFK med lite ändring i sin offensiva spets sedan som regel startande Malcolm Stolt denna gång fått stå tillbaka för Calvin Kabuye. En avvaktande inledning med mycket långbollar där lagen mer verkade bekanta sig med underlaget i stället för konstruktivt spel. Så småningom dock en farlig avslutning från Östers Jesper Johansson Westermark i fjärde minuten.

Mykola Musolitin i en fin kontring minuten senare men inbrytningen fastnade i det för dagen helvita smålandsnätet. Bra period sen av hemmalaget med Simon Marklund inblandad i en trasslig situation framför Öster-målet. I nittonde minuten helt hastigt och för hemmasupporters mindre lustigt 0-1 på tavlan. En högerhörna där Aly Keita i det rödsvarta målet inte får nåt grepp om bollen utan gästernas innerback Ivan Kricak vinner duellen.

Bra period sen av Östers IF och 0-2 tio minuter senare. Nästan en kopia av första målet, lite halvtaffligt ingripande av Keita och nick av Johansson Westermark. Möjligen att dom yttre omständigheterna gjorde bollen mindre hanterbar för att i någon mån skrida till Keitas försvar. Trevlig match sen vidare, ett Östers IF med mer säkerhetstänk mot ett taggat hemmagäng. En fortsatt pigg Musolitin med en fin möjlighet efter hörna innan Dzenis Kozica så när utökat för gästerna. men en för kort tå efter en kontring.

Byten direkt i andra, Malcolm Stolt och Mansour Sinyan in i stället för Simon Marklund och något överraskande Erick Brendon. Stolt också direkt med en fin möjlighet och Myroslav Mazur med en farlig frispark innan ett jätteläge för gästerna sedan Theodore Rask tappar rörligheten efter en smäll. Betydligt mer “hetta” framför målen nu och Musolitin tätt utom efter 61 minuter och smålänningarnas Bergmark Wiberg med ett tungt skott där Keita syns i sitt vanliga jag.

En pigg Stolt också i bra läge men utan nån vidare fart på nicken efter 78 minuter. Två minuter senare dock välförtjänt reducering. Bra förarbete av Yannick Adjoumani, misslyckad rensning av Thorri Mar Thorisson och enkelt i nät för Stolt. André Nader och Jakob Johnsson in i stället för Musolitin och André Östeholm med dryga fem minuter kvar till 90. Ett forcerande ÖFK mot ett Östers IF utan några andra intentioner än att hålla rent förutom en kontring av Mannasse Kusu. Årsdebut också i slutet för Kevin Jablinski efter lång skaderehabilitering.

Dom finaste rosorna den här gången till Myroslav Mazur som vanligt giftig över hela banan. Mykola Musolitin inblandad i mycket framåt och har hittar formen så här i elfte timmen. Mansour Sinyan med ett piggt inhopp på mitten. Fortsatt jakt för Östers IF på den åtråvärda kvalbiljetten till Allsvenskan, tre nya poäng efter en match med miserabla vädermässiga villkor som bjöd på helt okej sportsliga förutsättningar. All heder till planansvariga på Jämtkraft Arena. ÖFK:s jakt på femteplatsen i tabellen fortsätter med epilogen i Västerås mot seriesegrande Sportklubben därstädes. En fin möjlighet att visa vem som egentligen är bäst…..

Text av: Hasse Thor