Fjärdedomare

Temperatur 23 grader, vind 4m/sek, luftfuktighet 35%, solsken

Många chanser och tidvis bra spel, men inga mål

Skövde AIK - ÖFK 1-0 (0-0)

Matchen mellan Skövde och ÖFK spelades på Södermalms IP, vilket blev de förstnämndas hemmapremiär på den nyinvigda konstgräsplanen. Powell valde att göra flera förändringar sen sist, med Jablinski, NSa, Brendon och Grach in.

ÖFK började piggt med mycket boll och kombinationsspel framförallt på vänsterkanten. Det resulterade i två farliga skott som båda smet strax utanför stolpen från Musolitin och Hopcutt i den 8e minuten. ÖFK pressade tidvis högt och Skövde slarvade i defensiven, vilket bland annat gav Grach ett farligt läge i den 15e minuten mitt framför Skövdes målvakt Zendejas som lyckades fånga in bollen tillslut. Sporrong gav sig också chansen att avsluta i bra läge sedan Adjoumani gjort bort sin gubbe, men avslutet för löst för att hota målvakten.

Skövde med sitt första läge i en farlig kontring den 24e minuten men Mills kom ut i tid för att hindra Abraham att avsluta. ÖFK fick nytt tryck därefter med sin bästa period i matchen. Mycket spel i och runt Skövdes straffområde med hörnor och med höjdpunkt då Grach fick ett jättefarligt läge inne i boxen den 26e minuten som borde varit mål, men Zendejas stod rätt till och kunde rädda. Därefter blev det en paus när Abraham i Skövde behövde gå ut på grund av skada, och ÖFKs tryck mattades av. Skövde kunde kontra och fick med det ett mycket farligt läge i den 37e där Mills stod för en kvalificerad dubbelräddning. Ett till farligt läge i boxen precis innan paus där Mills lite turligt räddar med huvudet.

I andra halvlek var det litet övertag Skövde i inledningen, med halvbra lägen utifrån från båda lagen som inte resulterade. ÖFK med ett farligt läge först i 60e minuten där Musolitin går på volley efter inlägg från Adjoumani men högt över. Grach med ett till superläge i 62a när han lyckas tråckla sig fram till ett nytt öppet läge i boxen men återigen räddar målvakten. Skövde gör 1-0 i 63e minuten sedan ett fint inspel från den andra brodern Abraham gått till Skillermo som skjuter ribba in. ÖFK reagerar inledningsvis efter målet med att trycka på för en kvittering och närmast kommer man när en Skövdespelare nickar in i egen stolpe i den 66e minuten.

Därefter tar Skövde över spelet mer och får till några farliga lägen i ÖFKs straffområde utan att de resulterar. Men ÖFK började se trötta ut. Dubbelbytet med Winbo och Marklund in gjorde inte någon större påverkan på spelet. Närmare slutet på matchen fick ÖFK mer av bollinnehavet men man hade svårt att komma fram till någon farlighet då Skövde vann de flesta duellerna defensivt. I den 88e kom dock ett mycket farligt läge för nyss inbytte Ordóñez som nickade ett inlägg från Adjoumani i stolpen och returen strax utanför. Sporrong fick en chans utanför straffområdet i 92a men som smet utanför stolpen. Mer än så fick man tyvärr inte till innan full tid.

Matchen kan sammanfattas med att ÖFK inledde matchen med energi och med en ambition att komma ur formsvackan som man haft på sista tiden. Man hade lägen att vinna matchen men Skövde var snäppet vassare när man väl kom till lägen och det var det som avgjorde. Det är små marginaler och Superettan är en jämn serie, men ska ÖFK börja vinna igen krävs det att man blir vassare i offensivt straffområde och förvaltar sina målchanser.

3p - Adjoumani, bidrog i hög grad till ÖFKs offensiv och var stabil i defensiven som vanligt.

2p - Mills, gjorde några mycket fina räddningar och höll ÖFK kvar i matchen.

1p - Sporrong, kämpade och slet i 90+ och när det såg trögt ut så var det han som försökte driva på och få upp tempot.

Text av: Joakim Nyhlander