Mål Tid Målgörare
0-1 81 Arquimidec Ordonez
1-1 90 David Seger

Så spelade Östers IF:
Robin Wallinder, Adam Herdonsson, Mattis Adolfsson, Ivan Kricak, Lukas Bergquist, Manasse Kusu, David Seger, Niklas Söderberg, Adam Bergmark Wiberg, Albin Mörfelt

Ersättare: Carl Lundahl Persson, Tatu Varmanen, Sebastian Starke Hedlund, Thorri Thórisson, Theodor Johansson, Daniel Ljung, Oskar Gabrielsson, Alibek Aliev

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, Erick Brendon, (63), Albin Sporrong, (74),Jamie Hopcutt,(63), Nebiyou Perry, (63), Mykola Musolitin, Sebastian Karlsson Grach (72)

Ersättare: Andrew Mills, Albin Winbo, (74), Ziad Ghanoum, Michael Oluwayemi, (63), Arquimidec Ordonez, (72), Simon Kroon, (63), Simon Marklund,(63)

Försummering matchen

Då var det dags att ta en minipaus från Europamästerskapet och rikta blickarna mot Superettan och dagens möte mot Östers IF. Ett lag som i skrivande stund ligger på uppflyttningskval medan ÖFK kämpar på i botten. Men likt tidigare säsonger är Superettan oerhört jämn och en vinst hade gett vårt lag en bra skjuts upp i tabellen.

ÖFK har haft en tuff vårsäsong med skador och förlorade poäng, men nu är flera spelare tillbaka i laget. Förhoppningsvis kan detta ge oss en spännande match denna söndag.

Första halvlek

Matchen är igång och ÖFK inleder piggt. Några minuter in visar dock Östers på hur starka de är på hemmaplan, och börjar rulla mer boll på ÖFK:s planhalva. Rodic visar på snabba fötter och är nära på att skapa en farlig chans efter ca tio minuters spel, men N’sa stoppar honom och bollen går till inspark. I matchminut 15 gör ÖFK ett fint uppspel där bollen landar hos Hopcutt. Han har i princip friläge men väljer att passa Karlsson-Grach. Bollen bryts tyvärr i straffområdet efter ett vältimeat försvarsspel av Kricak. Nu har matchen ökat i intensitet och båda lagen visar hur gärna de vill få göra det inledande målet.

Efter ca 25 minuters spel börjar orosmolnen tätna då Östers avancerar framåt och skapar farligt läge på farligt läge. Keita gör dock det han ska mellan målstolparna och lyckas stoppa hemmalagets chanser. ÖFK får slita rejält i försvaret. Halvtimmen spelad och Keita sitter plötsligt ned och tar sig för vaden. Mills gör sig spelklar på sidlinjen, men efter någon minut är Keita uppe på benen igen. Det känns både tryggt och skönt att han slipper gå ut tidigt då han varit senaste omgångarna.

I den 34:e matchminuten provar Sporrong på ett halvfarligt skott, men det landar i målvaktens famn. ÖFK börjar pressa på framåt och har många spelare nära Östers straffområde. Trots flera försök lyckas hemmalaget stå på sig, och istället vänder det snabbt. Klockan slår 42:a minuter när Östers gör en snabb kontring, bollen leder till Rodic som träffar stolpen! Väldigt svårt att säga var den här matchen är påväg, men när visselpipan ljuder känner man verkligen att ett mål hänger i luften inför andra halvlek.

Andra halvlek

En högst oväntad start på andra halvlek, då det visar sig att det är ett stort hål i ena målets nät. Vaktmästare får inkallas och bli matchens (hittills) hjälte som lagar hålet med coachtejp och matchen kan dra igång igen. I den 48:e matchminuten slår Östers till med ett farligt skott och Keita gör återigen en kanonräddning som leder till hörna. Tempot har skruvats upp från första halvlek och hemmalaget är onekligen hungriga.

Första kvarten har ÖFK all anledning att svettas, och Östers verkar ha fått matchen precis där de vill ha den. I matchminut 60 blir det lite tumult i Östers straffområde, N’sa provar på skott som täcks, bollen går till Hopcutt som även han skjuter mot mål. Målvakten kan ganska komfortabelt plocka bollen. Det är inte mycket mer som händer i ÖFK:s favör och Powell förbereder för ett trippelbyte. Perry, Hopcutt och Brendon går ut, och in kommer Marklund, Kroon och Oluwayemi. Klockan tickar upp mot 64:e matchminuten och Karlsson-Grach provar på skott som går precis utanför stolpen. Det blev ett farligare läge än vad det först såg ut.

Ordoñez kommer in med knappa tjugo minuter kvar och slår till direkt. Efter fint kantspel av Kroon får han ett skott på mål men träffen blir något svag. ÖFK kommer in i någon form av andra andning och bytena verkar ha gett effekt. Nu har pressen vänts till de rödsvartas fördel. Och tror ni inte att det är just Ordoñez som i den 81:a matchminuten träffar rätt? Han drar till höger strax utanför straffområdet och slår till. Bollen smeker stolpen och går in bakom en uppgiven Wallinder. ÖFK leder med 1-0! Nu får hemmalaget svettas och man pressar upp med all möjlig kraft. Ribbträff i 86:e minuten studsar lyckligtvis ut till inspark.

Lyckan vara dock inte länge, då David Seger, efter en lång lyftning in i straffområdet, kvitterar till 1-1 på tilläggstid. Det blir även slutresultatet i dagens drabbning.

Utvärdering

ÖFK fick inte riktigt anfallsspelet att fungera idag. Det saknas det lilla extra för att deras chanser ska bli riktigt farliga. Bollar bryts i sista stund, och det är just de små misstagen som gör skillnaden.

I dagens triss vill jag lyfta fram N’sa. Han är en spännande och kraftfull spelare som vinner mycket bollar, håller bollen säkert på fötterna och skapar även en del framåt. Därmed kniper han tredjeplatsen i Dagens triss. Keita är återigen en poängräddare. Vad skulle vi göra utan honom? Trots att vi tappade ledningsmålet, hade vi sannolikt åkt hem utan poäng överhuvudtaget utan Keita. Andraplatsen är hans! Ordoñez kom in i matchens slutskede och var så nära att rädda matchen idag. Med ett effektivt och piggt inhopp visade han potential som vi ännu inte sett fullt ut. Trots dagens bitvis svaga anfallsspel, förtjänar han förstaplatsen i Dagens triss.

Öster visar återigen hur starka de är sista kvarten, och snuvar oss på en trepoängare. Sett till statistiken hade det kunnat sluta sämre, även om en pinne är bättre än noll. Vi tackar och bockar för denna gång och tar sikte mot Degerfors på torsdag!