Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, , Mykola Musolitin, (89) Simon Marklund, (71), Erick Brendon, Albin Sporrong, Jamie Hopcutt, (61), Arquimidec Ordonez (61)

Ersättare: Andrew Mills, Ziad Ghanoum (89), , Michael Oluwayemi, Sebastian Karlsson Grach, (61), Simon Kroon, (61), Nebiyou Perry, (71), Jacob Hedenquist

Wille Jakobsson -Oscar Wallin, Nasiru Moro, Mamadouba Diaby -Erik Lindell, Johan Mårtensson Kevin Holmén, Sebastian Ohlsson, Elias Pihlström - Dijan Vukojevic, Gustav Lindgren.

Ersättare: Adi Fisic, Rasmus Forsell, Luc Kassi, Jamie Bichis, Alexander Hedén Lindskog, Teo Grönborg, Bernardo Morgado

Jämtkraft Arena

Publik:
1873

Domare:
Johan Krsmanovic, ass1: Henrik Melin, ass 2: Fredrik Hammarström, fjärde domare: Håkan Modigh

VS

Kang o jubel!!! Östersund Fotbollklubbs första 20 minuter var nåt i hästväg. Även om fortsättningen gick i mera ordinärt superettantempo så var segern, 2-1 (2-0), hemma mot tabelltrean och forna allsvenskarna Degerfors IF odiskutabel.

Redan när man satte sig tillrätta i dom övre regionerna på Arenan kändes det som att den här dan skulle bjuda på nåt extra. Fint väder, skapligt med folk och ett på pappret intressant lag. Perry, Karlsson Gratch o Kroon på bänken, en signal att i höst finns alternativ för att hitta på saker.

Inte hade man dock i sin vildaste fantasi kunnat vänta sig den brutala överkörning som dom rödsvarta startade mot brukslaget från Värmland. Simon Marklund och Mykola Musolitin virvlade runt på gästerna planhalva och spred öppnande passningar till höger och vänster i ett närmast furiöst tempo. Jamie Hopcutt med ett bra skott efter hörna och helt följdriktigt också 1-0 i sjunde minuten. Musolitin med en kraftfull projektil till höger om DIF-målvakten Wille Jakobsson.

Samma grannlåt fortsättningsvis och Hopcutt in från vänsterkanten, lirkar sig förbi fint framspelad av Marklund, assist nr två och 2-0 redan efter tolv minuter. Full fart framåt och Ali Suljic med en bra nick efter hörna och glödhete Marklund med en nick efter vänsterinlägg från Hopcutt. Ett tillsynes chockat Degerfors börjar dock så småningom hitta tillbaka till sina kvalitéer och Nye Adam Bennediktsson får göra sitt första ingripande detta efter 25 minuter.

Lite sämre passningskvalitée bjuder in gästerna i matchen och en oreda bakåt ger skyttekungen Gustav Lindgren en fin möjlighet. En betydligt mer stökig tillställning fram till pausvilan. En jättemöjlighet direkt i andra ger ÖFK chansen att mer eller mindre punktera tillställningen. Quimi Ordonez rivs ner och straff för ÖFK efter 47 minuter.

Eric Brendon kliver fram men en straff med avbruten ansats var inte så lyckad den här gången. Hemmalaget lät sig dock inte nedslås utan hittade tillbaka till lite takter från första rundan och Hopcutt med ett bra skott tätt utom. Ut med Hopcutt och Ordonez efter 62 minuter och Sebastian Karlsson Grach och Simon Kroon på banan.

Bra tryck nu igen från ÖFK där Kroons förmåga att hålla i bollen firar triumfer. Marklund ut under stora ovationer och Nebiyou Perry på hans plats som tillbakadragen forward. “Vulkanerna” med en del möjligheter och inhopparen Luc Kassi med en bra sådan efter 77 minuter. Istället reducering för Degerfors tre minuter före 90 genom Dijan Vukojevic som efter en boll i djupled snurrar bort ett par tre ÖFK-are framför mål.

Inga gamla försvarssynder dock hos dom rödsvarta och man byter in Ziad Ghanoum inför tilläggstiden för att säkra upp och Musolitin lämnar efer ett synnerligen gott dagsverke. Klang o jubel som sagt, kan ÖFK upprepa det här så bör väl intresset ta fart igen för det rödsvarta garnityret. Det finns onekligen en potential när alla delar kickar igång samtidigt.

Simon Marklund gjorde väl sin bästa insats så här långt, regisserade från nr 10-roll anfallsspelet, fint assisterad av Myroslav Musolitin som pilade ut och in från sin högerkant och spred oro. Chris Nsa är numer bofast i högerförsvaret, helt rätt. Den kraftfulle kanadensaren gör hela tiden rätt saker. Nye målvakten Bennediktsson sattes väl inte för nån riktig prövning men visade bra grepp i nyporna. I övrigt vill man bara ta av sig hatten för alla aktörer. Det här minns man länge!

Text av: Hasse Thor