Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Varbergs BoIS FC
2 - 1
(0) (1)
Lör 27 Jul 2024 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 37 Olle Edlund
1-1 56 Sebastian Karlsson Grach
2-1 87 Chrisovic Nsa

Så spelade Östersunds FK:
Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, Mykola Musolitin (89), Simon Marklund (77), Erick Brendon, Albin Sporrong, Jamie Hopcutt (77), Sebastian Karlsson Grach (68)

Ersättare: Christoffer Lundhall, Ziad Ghanoum, Henrik Norrby, Simon Kroon (77), Nebiyou Perry (77), Jacob Hedenquist (89), Malcolm Stolt (68)

Så spelade Varbergs BoIS FC:
Fredik Andersson, Leo Frigell Jansson , Gustav Broman, Hampus Zackrisson , Oskar Sverrisson
Isak Bjerkebo, Olle Edlund, Marc Tokich, Anton Kurochkin, Kevin Nyarko, Azeez Temitope

Ersättare: Viktor Dryselius (mv), Niklas Dahlström, Robin Tranberg, Oliver Afonsi, Liam Olausson, Kevin custovic, aulon Bitiqi,

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK

Varningar Varbergs BoIS FC Utvisningar Varbergs BoIS FC
Marc Tokich, Aulin Bitiqi
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2518
 
Domare:
Farouk Nehdi, ass1:Robert Nyberg, ass2:Shabab Lazar, fjärde domare: Henoc Ekanga
 
Väder och vind:
Temperatur: 16 grader
Luftfuktighet: 95%
Vind: syd 2m/sek
Miulet
 
 

ÖFK - Varbergs BoIS 2-1 (0-1)

 

ÖFK ångar på, andra raka trepoängaren via nytt 2-1 (0-1) hemma mot gästande Vargbergs Bois i den så kallade “Yranmatchen”. Mycket folk på stan och också på Jämtkraft Arena som hölls på halster till 87:e minuten då backen Chrisnovic Nsa satte segermålet
Sebastian Karlsson Grach reducerar 1-1 och vild glädje på läktaren. Foto: Thord-Eric Nilsson

 

Höga förväntningar naturligt vis efter senaste urladdningen mot Degerfors IF. Även om inte den magin uppstod den här gången så är ÖFK för närvarande formstarka och fyllda av ett välgörande självförtroende. Laget har bra fart i passningsspelet och fin rörlighet. Det som saknas är väl den där lilla pricken över i, kanske en vilja att dra till när läge uppstår.

Quimi Ordonez avstängd den här gången och i hans ställe Sebastian Karlsson Grach längst fram. I övrigt samma uppställning som senast. Taktpinnen direkt i ÖFK-favör och Adam Bendiktsson i mål en svepande långpassning till Mykola Musolitin som bryter in med hörna som följd. Ett försök av Chrismanovic Nsa till cykelspark tätt utom.

Tufft spel av gästerna i ett försök att bryta hemmadominansen och en hel del frisparkar. Jamie Hopcut som alltmer börjar hitta både flås och gamla goda takter tätt utom efter 19 minuter. En glödhet Nsa fem minuter senare med inspel till Karlsson Grach som avslutar på volley men ånyo utanför ramen. Många attacker från högerkanten men en farlig nick från Hopcutt efter dryga halvtimmen.

Simon Marklund lite av offensiv regissör även den här gången och farligt avslut från norrbottningen efter tjusiga anfallskombinationer. Så då om det så ofta händer, ett lag ligger på men det andra gör mål. Dom för dagen helvita lirarna från västkusten kontrar in 0-1 i det första anfallet värt namnet. Olle Edlund med ett direktskott efter inspel från vänsterkanten invid Benediktssons högra stolpe, otagbart. Efter det lite mer bollinnehav för Varbergs Bois utan att direkt oroa. Istället nära kvittering i slutminuten efter fint samarbete Musolitin-Marklund.

Andra halvan i samma stil, ÖFK i förarsätet direkt och Yannick Adjoumani med en fin möjlighet efter inspel från Nsa. Marklund med ett bra skott efter pass av en för dagen mycket lyckad Karlsson Grach. Hjärtat i halsgropen efter 52 minuter men ett mål av gästerna döms bort för offside. Istället helt logiskt 1-1 efter 56 minuter. Sebastian Karlsson Grach distinkt efter triangelspel och fint förarbete av Hopcutt med en öppnande passning till Adjoumani.

Fortsatt fina kombinationer från dom rödsvarta och god stämning på läktarna. Fin nick av Adjoumani efter härligt pas av Musolitin. Stort jubel så i minut 68. Karlsson Grach ut och in med Malcolm Stolt som efter sju sorger och åtta bedrövelser som man säger äntligen får göra årsdebut i Superettan. 10 minuter senare ny byten med Marklund och Hopcutt ut till förmån för Nebyiou Perry och Simon Kroon

Man började rikta in sig på ett oavgjort allt enligt devisen att “inga träd växer till himlen” när först Adjoumani avlossar ett skott i “täcket” innan Nsa lyfter upp lädret i taket sedan Stolt först skjutit i ribban. Detta med tre minuter kvar av ordinarie tid. Ett för närvarande tryggt ÖFK har sedan inga större svårigheter att spela av den resterande tiden, tre nya poäng och ett kliv uppåt på allt fastare mark i tabellen.

Summa summarum, en ny gedigen insats av dom rödsvarta. Frapperande hur passningsspelet har höjts flera nivåer och därmed ett minimerande av omställningslägen för motståndet. Chrisnovic Nsa får min finaste blomma den här gången. Har genom åren sett många nytillskott komma och gå i ÖFK-familjen. Men frågan är om inte den outtröttlige kanadensaren skall skattas högt på den listan. Dominerar sin högerkant och framgångsrik i man-man spelet.

Ali Suljic sopade rent i luften och är väl ett defensivt fynd för ÖFK, verkar trivas bra i den här miljön. Sebastian Karlsson Grach gör ett stort jobb i alla matcher men jag tycker att “steget” inte riktigt hållit för elitfotbollen. Det gör det visst, med rätt inställning kommer man långt. Hur lång vårt ÖFK kommer får väl framtiden utvisa, det är i alla fall skoj på "Arenan" nu.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Chrisnovic Nsa 3
  2. Ali Suljic 2
  3. Sebastian Karlsson Grach 1
Yannick Adjoumani 18
Ali Suljic 16
Quimi Ordoñez 9
Chrisnovic NSa 7
Andrew Mills 6
Mykola Musolitin 6
Aly Keita 5
Nebiyou Perry 5
Simon Marklund 5
Ziad Ghanoum 4
Sebastian Karlsson Grach 4
Jacob Hedenquist 2
Simon Kroon 2
Albin Sporrong 2
Erick Brendon 2
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Oense skrev | 28 Jul 2024 - 11:58
Det är fascinerande att läsa detta dissande av Karlsson Grach, han gör minst lika mycket bra som andra i laget.., Detta hyllande av Stolt däremot är helt obegripligt.
Gäst: Ey 2 skrev | 28 Jul 2024 - 03:30
Utan Grasch mål idag är han en av de sämre på planen. Tycker kritikten innan är befogad
Gäst: eeey skrev | 28 Jul 2024 - 00:27
vad snackar ni för snackelisnack om Grach, han är grym!! han håller för både superettan och allsvenskan!!
Gäst: Andreas skrev | 27 Jul 2024 - 20:30
Nya har en stor brist i passningsspelet ifrån kanterna.Oftast handlar det om att han inte vågar.
När det funkar kan han få högsta betyg
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
5
kommentarer
Spelomgång 18 div.4 Jämtland 2024
av Lasse Granbacka | 4 Sep 2024 - 10:53
Slutspurten i serien har börja
4
kommentarer
Om målvakten Aly Keita
av Haldo Jonsson | 6 Sep 2024 - 19:26
2
kommentarer
Råplan i Torvalla har fått konstgräs - på den plan
av Haldo Jonsson | 3 Sep 2024 - 13:26
Torvalla FF och ÖTFF:s klubbm&
1
kommentar
ÖFK vill behålla Mansour Sinyan - även Mykola Muso
av Haldo Jonsson | 6 Sep 2024 - 09:35
Mansour Sinyan. Foto. Jenny Å
1
kommentar
Om Malcolm Stolt
av Haldo Jonsson | 3 Sep 2024 - 09:28
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 10:16
fotbollz.se på Facebook