Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Örebro SK       Östersunds FK
4 - 1
(0) (0)
Fre 2 Aug 2024 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 24 Sebastian Karlsson Grach
1-1 33 Kalle Holmberg
2-1 50 Kalle Holmberg
3-1 59 Sebastian Crona
4-1 71 Erik Andersson

Så spelade Örebro SK:
Malte Påhlsson, Valgeir Valgeirsson, Jesper Modig, Erik Mc Cue, Tobias Björnstad , Samuel Kroon, Elias Barsoum, Sebastian Crona, Erik Andersson , Karl Holmberg, Ahmed Yasin.

Ersättare: Mohammed Saeid, Theodore Hansemon, Daniel Strindholm, Hamse Shagaxle, Niclas Bergmark, Lucas Shilmon, Adam Bark.

Så spelade Östersunds FK:
Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, (83), Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, Mykola Musolitin,(51), Simon Marklund, (63), Erick Brendon, Albin Sporrong, Jamie Hopcutt,(63), Sebastian Karlsson Grach, (63)
Ersättare: Christoffer Lundhall, Ziad Ghanoum,(51), Ahmed Bonnah, (63), Michael Oluwayemi, Nebiyou Perry,(63) Jacob Hedenquist, (83) Malcolm Stolt (63)

Varningar Örebro SK Utvisningar Örebro SK
Valgeir Valgeirsson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Chrisnovic Nsa 2, Nebiyou Pery Chrisnovic Nsa
Arena:
Behrn Arena
 
Publik:
3351
 
Domare:
Kaspar Sjöberg
Domare
Hana Mohammad Saleh
Ass. domare 1
Jonas Dahl
Ass. domare 2
Honraw Ghassali
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur: 18 grader
Nederbörd: 2%
Luftfuktighet: 69%
Vind: 2 m/s
 
 

En match som var omöjlig för ÖFK att vinna

 

VS

Örebro - ÖFK 4-1 (1-1)

 

Det blir spännande att se om ÖFK kan fortsätta den positiva trenden och gör en bra match i dag, även om ÖFK av hävd har haft det svårt mot Örebro.

Vi tror på att ÖFK kan klara det här, samtidigt som vi sätter oss ner i TV-soffan för att se en som, vi hoppas, bra match.

Startelvan

Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Ali Suljic, Christopher Nsa, Mykola Musolitin, Simon Marklund, Erick Brendon, Albin Sporrong, Jamie Hopcutt, Sebastian Karlsson Grach.

Genast kan vi konstatera att en av mina favoriter Quimi saknas i truppen av okänd anledning.

Nu börjar matchen som startade i högt tempo.

Sammanfattningsvis var det en match som blev otroligt motig för ÖFK. Med en utvisad spelare och två straffar emot sig så var matchen körd för ÖFK.

Domaren Kaspar Sjöberg såg osäker ut och satt sig själv i centrum. Huruvida beslutet om främst första straffen var rätt, kommer säkert att diskuteras.

ÖFK kunde inte göra sig själv rättvisa. Trots allt det negativa som hände så gav ÖFK ändå inte upp. Trots tio man så satsade man offensivt mot slutet och skapade chanser. Stolt var två gånger framme i hyfsade lägen.

Första halvlek blev ganska jämn, men inte den propagandafotboll från ÖFK som man såg i de två senaste matcherna på hemmaplan. ÖFK får ändå godkänd för sin insats, speciellt de första 25 minuterna av matchen då ÖFK var pigga och hade ambitioner att spela anfallsglad fotboll.

Första skottet på mål levererade Nsa redan i femte minuten.

I 24:e minten kom första målet för ÖFK.

Bollen gick som på rep.

Först passade Bonde bollen till Marklund som gav bollen vidare till Grach som befann sig i anfallsläge. Grach var stark och vände bort sin motståndare och sköt otagbart i mål. Det var ett vackert och effektivt mål.

ÖFK hade startat bra och det fanns tendenser att det skulle bli en bra insats av ÖFK.

Sedan kom en period av bollhållande från ÖSK då ÖFK i långa stund fick jaga boll. Yasin var ständigt ett orosmoment för ÖFK genom sina ständiga löpningar i djupled. Han hade ett bra samarbete med Kalle Holmberg. ÖFK:s försvar stod emot bra, men visst hade Yasin ett par farliga lägen.

Tidvis hade ÖFK svårt att få passningarna att gå rätt, vilken gjorde att man tappade boll.

Första svåra motgången för ÖFK kom i 33:e minuten då man fick en straff emot sig. Domaren friade först, men efter samtal med assisterande så ändrade domare sig och dömde straff.

Målvakten Benediktsson räddade först straffen som slogs av Kalle Holmberg, men returen slog Holmberg i mål och det stod plötsligt 1-1 som blev ställningen i halvtid.

Andra halvlek var händelserik och började inte alls bra för ÖFK.

Nsa sträckte ut handen vid att anfall och nuddade bollen. Domaren stegade fram och gav Nsa sitt andra gula kort som slutade med rött.

Musolitin byttes ut och Ghanoum tog Nsa:s plats.

De negativa fortsatte för ÖFK.

Strax efter blåste domaren straff nummer två.

Vid en frispark för ÖFK tog tydligen en ÖFK- spelare bollen med en utsträckt hand och domaren tvekade inte. På reprisen går det inte att se om handen hade bollkontakt.

Kalle Holmberg gjorde sitt andra straffmål och rullgardinen drogs ned för ÖFK.

Allt kändes så fel i en match som börjat så bra för ÖFK och där domsluten inte var självklara.

I 59:e matchen gjorde Crona 3-1 utifrån banan och i 71:e minuten blev det 4-1 av nye spelaren Andersson.

Därefter gjorde ÖFK tre byten. Ut gick Marklund, Grach och Hopcutt och in kom Perry, Stolt och Bonnah.

ÖFK ska ha en eloge för de inte gav tappt utan fortsatte i slutet av matchen att satsa offensivt. Stolt var bra framme i ett par gånger.

Nu kommer vi länge att fundera på hur det kunde bli en sådan matchutveckling?

Lagkapten Ali Suljic får bästa poängen i Trissen. Han visade upp bra försvarsspel och var därigenom ett föredöme för alla andra spelare. Två poäng får Philip Bonde för sitt vårdade spel och sin offensiva rusch. En etta får Erick Brendon. Det var inte hans bästa match, men han är ändå värdefull att ha på plan.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Örebro SK
Trissen
sammanlagt
  1. Ali Suljic
  2. Philip Bonde
  3. Erick Brendon
Ali Suljic 19
Yannick Adjoumani 18
Quimi Ordoñez 9
Chrisnovic NSa 7
Andrew Mills 6
Mykola Musolitin 6
Aly Keita 5
Nebiyou Perry 5
Simon Marklund 5
Ziad Ghanoum 4
Sebastian Karlsson Grach 4
Erick Brendon 3
Jacob Hedenquist 2
Simon Kroon 2
Albin Sporrong 2
Philip Bonde 2

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: @Von Anka skrev | 4 Aug 2024 - 11:48
Ingen har väl egentligen ifrågasatt handsen, även om man kan diskutera hur det kan vara avsiktligt att sträcka ut handen , när han inte såg på bollen, så hur visste var bollen skulle komma?

Domaren gjorde dock en del andra väldigt konstiga domslut

Den första straffen borde inte varit straff, det var en riktigt bra brytning av Nsa och offside innan dess... Kaspars fel blev att han inte vågade stå fast vid sitt första beslut..

sen kan det mycket möjligt vara så att ÖFK hade förlorat ändå, men domarens tydliga misstag bidrog väldigt mycket till matchbilden, så nog var domaren en stor del av det som hände
Gäst: Von Anka skrev | 3 Aug 2024 - 08:42
Givetvis domarens fel att öfk förlorar. Hans fel att öfk spelarna gör massa misstag. Hur tusan kan domaren vara så dålig så att öfk spelaren sträcker ut handen och tar bollen med handen. Dessutom tråkigt med en så orutinerad domare bland alla dessa stjärnspelare.
Gäst: Offside skrev | 3 Aug 2024 - 00:36
Realist1, jag tycker att det ser ut som offside på de vanliga tv-bilderna. Har kollat flera gånger nu. Han är förbi N'Sa när bollen skarvas och Bonde är högre upp i banan. Hade en kass vinkel på plats och reagerade när jag såg detta i efterhand. Men som sagt ÖSK var heta idag och hemmaklacken hade ett bra tryck.
Gäst: Ope skrev | 3 Aug 2024 - 00:25
@Realist1. Jag kan hålla med dig om Varbergsituationen även om jag tycker det är 50/50 och jag tror ksmeravinkeln ljuger lite. Dock är det två "soft penalties" idag och domaren visar på dålig känsla när han visar ut Nsa när han själv bevisligen inte såg den första situationen som han ändå väljer att varna för. Den första situationen går inte att bedöma trots två olika kameror. Jag tror det är en bolltouch från Nsa men den är inte stor. Domaren avgör matchen. Det är inte två solklara straffar och Nsa's hands kan mycket väl vara en naturlig pendelrörelse med handen. Frispark men inte varning.
Gäst: Realist1 skrev | 3 Aug 2024 - 00:12
Har inte sett någon repris som visar att det skulle vara offside men du får gärna länka till en sådan så kanske jag blir övertygad. Så länge man kör utan VAR får man dock räkna med ett visst svinn där marginalerna ibland går med och ibland emot (exempelvis att hårfina offsider som släpps igenom och vice versa).
Gäst: Offside skrev | 2 Aug 2024 - 23:56
Realist1, det är offside vid första målet och då ska det inte vara straff eller kort på N'Sa. Tror iofs att ÖSK hade blivit svåra även utan den missen från domarna.
Gäst: Realist1 skrev | 2 Aug 2024 - 23:17
Tycker det är löjligt att skylla på domaren. Örebro var bättre både före och efter utvisningen och förtjänade att vinna. Personligen tycker jag att den första straffen ser korrekt ut men det som är märkligt är att huvuddomaren fattar beslutet efter snack med den assisterande. Den senare står både mycket längre ifrån händelsen och i en mycket sämre vinkel. Det andra gula kortet på Nsa känns solklart eftersom han avsiktligt slänger ut armen och ändrar dess bana. Sedan tycker jag domargnället även blir inkonsekvent och partiskt. Tror inte jag sett någon som kommenterat Varbergs andra mål i föregående match, det som högst tveksamt dömdes bort (Varbergspelarna var, liksom jag, väldigt frågande till den avblåsningen efter att ha sett reprisen). Om Varberg gjort 0-2 i det skedet hade det nog inte slutat med ÖFK-seger.
Gäst: Offside skrev | 2 Aug 2024 - 22:58
Första straffen föranleds av en ganska klar offside vid framspelningen. Vilket innebär att N'Sa inte ska ha något kort då i alla fall.
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
 
9
kommentarer
Efter en sådan här insats är det bara att ta fram
av Agne Svärd | Igår - 01:43
6
kommentarer
Anders Cederberg ny ordförande i Östersunds FK Eli
av Haldo Jonsson | 16 Sep 2024 - 21:47
Ordföranden i ÖFK Bengt O
5
kommentarer
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
av Lasse Granbacka | 18 Sep 2024 - 20:08
ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )
5
kommentarer
Den väldiga allaktivitetshallen i Krokom börjar vi
av Haldo Jonsson | 16 Sep 2024 - 22:11
Det är fantasiskt, att det for
5
kommentarer
Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen
av Stefan Roos | 15 Sep 2024 - 18:48
Foto; Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet igår kl 01:43
 
 Skrivet igår kl 13:11
fotbollz.se på Facebook