Blytung förlust för ÖFK på övertid - borde ha avgjort i första halvlek

VS

Trelleborgs FF - ÖFK 1-0 (0-0)

Bortamatch på anrika Vångavallen mot ett för stunden formsvagt Trelleborg med 1 vinst på 6 senaste matcherna.

Östersund kommer ner till Trelleborg i behov av 3 poäng så att man kan lämna bottenskiktet på riktigt.

Det är en tung matchrapport att skriva då det finns så mycket bra som ÖFK gör i matchen men man har gjort för vana att i i matcher man gör bra så ska man tappa allt på övertid. Lite typiskt denna säsong enligt mig.

Matchen inleds och det är ganska jämnt första 10 minuterna utan att det blir några riktiga farligheter, Trelleborg har en hel del bollinnehav men ÖFK är dom som får chanserna. Vid en hörna tidigt i matchen får ÖFK en hörna där det blir ett trippel läge men bollen vill inte hitta in till nätmaskorna.

ÖFK ligger på i Första halvlek där Marklund är riktigt bra med sina offensiva kvaliteer som både kan driva boll samt hitta rätt läge att släppa bollen. Många har rätt bra avslut som räddades av Trelleborgs målvakt Andreas Larsen med olika resultat men bollen vill inte hitta in.

Karlsson Grach har en boll i ribban som är lite typiskt för denna match, timingen eller "turen" finns inte riktigt för dagen. Marklund har även ett avslut som lämnar retur men anfallaren hinner inte dit då bollen studsar åt fel håll vid retur. ÖFK släpper dock till ett farligt läge då Nsa ramlar vid 1 mot 1 läge och Benediktsson hamnar helt fel och är i ingenmansland, som tur är får Othmane Salama fri med målvakten som är långt från straffområdet inte alls till avslutet och resultatet står 0-0 i halvtid med stor kontroll av ÖFK med massor av lägen i första halvlek.

Andra halvlek börjar lite mer 50/50 och spelet blir av och till väldigt böljande och bolltapp från båda sidorna. Brendon som varit matchens lirare hittils försöker hämta bollen nere vid eget straffområde och att lägga avgörande passningen på sista tredjedelen, här måste ÖFK hitta en bättre balans då han får dra tåget nästan hela matchen. Min känsla är att Sporrong inte riktigt hittar rätt i laget även om han gör mycket nyttigt.

Det ser ut som att matchen ska dela poängen vilket nästan är rättvist då ÖFK skapat alla chanser i matchen i princip, men annat ville tidigare nämnda Salama göra då Trelleborg får ett läge efter en lite tilltrasslad situation i 94:e minuten och kan curla in bollen i borte runt försvarare och målvakt. Inte helt välförtjänt men det är väl sportens värld, även ÖFK 2024.

ÖFK borde göra minst 2 mål idag om man är skärpt och har lite flyt med sig men förlust idag och jag förstår många spelares frustration att förlora denna matchen då man över 90 minuter skapar nästan alla lägen och styr. Förlust 1-0 och nu bara 3 poäng ner till negativ kvalplats.

Bubblare, hur ska ÖFK göra alla mål vi behöver om ryktet stämmer att Malcolm Stolt är på väg att säljas till annan klubb ute i Europa. Pengarna är såklart välkomna och Malcolm ska få chansen, men mycket tråkigt inför hösten om det stämmer för oss alla ÖFK:are.