Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Karlbergs BK       Östersunds FK
2 - 1
(1) (1)
Ons 21 Aug 2024 18:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 22 Miguel Sandberg
1-1 92 Chrisnovic Isemoli Nsa
2-1 102 Kamil Dawid Dudziak

Så spelade Karlbergs BK:

Så spelade Östersunds FK:
Adam Ingi Benediktsson,Yannick Adjoumani, Ziad Ghanoum, (73), Ali Suljic, Jacob Hedenquist, (70), Mykola Musolitin, Nebiyou Perry, (70), Erick Brendon, (80), Albin Sporrong, Ahmed Bonnah, (55), Arquimides Ordonez, (55)

Ersättare: Christoffer Lundhall, Philip Bonde, (73), Henrik Norrby, (80), Sebastian Karlsson Grach, (55), Chrisnovik Nsa, (70), Simon Marklund, (55), Jamie Hopcutt, (70), Michael Oluwayemi

Varningar Karlbergs BK Utvisningar Karlbergs BK
Modoumatarr Mbye, Kamil Dawid Dudziak, Adrian Hamidi

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Arquímides Ordónez
Arena:
Stadshagen IP 1
 
Domare:
Mohammed Al-Hakim
Domare
Alexander Milovanovic
Ass. domare 1
Omar Majid
Ass. domare 2
 
Väder och vind:
Temperatur 16 grader, Vind 1 m/sek., Luftfuktighet 92%, regn
 
 

ÖFK utslaget ur Svenska Cupen

 

Karlberg -ÖFK 2-1 (1-1)

Det tomma målet efter matchenpå Stadshagens IP illustrerar den tomhet vi alla kände efter förlusten mot Karlberg. Nu gäller det för ÖFK att snabbt svälja förtreten och starkt komma igen mot Skövde på söndag. Vi ses där!

 

Nu sätter vi oss tillrätta i fåtöljen ock kollar på Karlberg - ÖFK i en match där hemmalaget har allt att vinna och knappast något att förlora. För ÖFK är de viktigt att gå vidare till gruppspelet. Allt annat är inte godkänt. Stadshagens IP på Kungsholmen, där matchen spelas, kan bli ett problem för ÖFK. Vi får se.

Dagens Startelva: Adam Ingi Benediktsson, Yannick Adjoumani, Ziad Ghanoum, Ali Suljic, Jacob Hedenquist, Mykola Musolitin, Nebiyou Perry, Erick Brendon, Albin Sporrong, Ahmed Bonnah, Arquimides Ordonez.

Ersättare: Christoffer Lundhall, Philip Bonde, Henrik Norrby, Sebastian Karlsson Grach, Chrisnovik Nsa, Simon Marklund, Jamie Hopcutt, Michael Oluwayemi.

Vi ser att Powell har möblerat om lite i startelvan. Det ska bli intressant att se några nya spelare. Jag nämner Ahmed Bonnah, Arquimides Ordonez.

Nu startar matchen. De ska bli spännande.

Det blev inte en halvlek som ÖFK kan vara nöjd med. ÖFK skapade nästan ingenting framåt.

Det var först i slutminuterna som ÖFK kom upp i några halvchanser.

ÖFK gick inte att känna igen. Karlberg var bättre i det mesta. De hade större bollinnehav och skapade flera chanser, varav två var mycket bra som kunnat sluta med mål. Där blottade sig ÖFK.

Karlberg hade små tekniska spelare som ÖFK inte klarade av. De valsade runt på planen tidvis nästan som de ville. ÖFK såg stela och oföretagsamma ut.

Karlberg kunde visa sin förmåga att spela bollen till varandra. När ÖFK försökte så blev det en felpassning eller så tappade man bollen

Halvleken började med att båda lagen kände på varandra. Det hände inte mycket den första kvarten från någotdera av lagen

Sedan blev det en uppvisning av Karlberg som tidvis gjorde lite som man ville på plan. ÖFK hann inte med och vi såg inte mycket av ÖFK:s offensiv.

En kalldusch levererade ÖFK i 22:a minuten. Det var en för lös passning av Brendon till Benediktsson som Magnus Hallberg hann emellan på och kunde enkelt göra mål sedan han rundat målvakten.

Det var det som inte fick hända att Karlberg gjorde första målet. Målet gav näring åt Karlberg som fortsatte sin offensiv.

Det var först i 35 minuten som ÖFK visade lite offensivt spel med ett par halvchanser.

Halvleken var en besvikelse för ÖFK.

Nu satt vi och hoppades på ett nytt ÖFK i andra halvlek, ett ÖFK som vi sett tidigare.


I andra halvlek hade ÖFK piggare ben och som helhet var det mer offensiva. Det skapade förhoppningar, men vi måste även konstatera att Karlberg fortfarande var pigga och ville ha mer.

ÖFK hade stundtals fortfarande svårt att få grepp om Karlbergs snabba och tekniska spelare. Insatsen i andra halvlek för ÖFK var dock mycket bättre än i första halvlek.

i 55:e minuten började bytena för ÖFK. Då gick Bonnah och Quimi ut och in kom Grach- Marklund. Det var rätt byte, Vad har hänt med den store Quimi? Ha har totalt tappat formen.

Grach blev en injektion som ÖFK behövde, men hans avslut blev inte lyckade. Vi noterade en suverän chans för Grach i 64 minuten, men han sköt över i fritt läge.

Strax innan hade Brendon kunnat revanschera sig med ett skott intill stolpen, men målvakten gjorde en kanonräddning.

I 70:e minuten gick Perry och Hedenquist ut och in kom Nsa och Hopcutt. Bytet av Nsa visade sig senare vara ett bra byte.

Strax efter gick Ghanoum ut efter skadekänning. In kom i stället Bonde som mittback.

Det var en period i andra halvlek då båda lagen skapade flera farliga chanser. Vi kan då tacka målvakten Benediktsson för att han höll kvar ÖFK i matchen.

Oj, vad vi längtade ett mål när ÖFK såg ut att gå mot förlust.

Grach var nyttig och ville mycket när han kom in och hade en del farliga lägen. Ett läge som kunna bli mål kom i 89:e minuten.

På övertid, när vi alla nästan hade gett upp hoppet, så kom det förlösande målet för ÖFK. Det var en bakåtnick av Suljic som nådde Nsas panna och bollen gick i mål och det blev förlängning.

Nu började vi hoppas igen.


När förlängenen startade så började ÖFK med ett par riktiga fina chanser som kunde ha resulterat.

Förlängningen karakteriserades av att ÖFK ville mera, hade mera bollinnehav och var mer offensiva och skapade en hel del chanser som kunnat resultera. Karlberg å sin sida blev mer defensiva.

Bitvis så kände vi igen ÖFK för deras spel i Superettan.

Det hindrade inte att Karlberg stack upp med farligheter och var svåra att tygla.

Rullgardinen drogs ner för ÖFK. I 102:a minuten Det blev mål av Karlberg vid ett anfall då målskytten blev serverade en smörpassning i straffområdet och han sköt sedan distinkt i mål.

Trots ett par riktigt bra chanser då Grach var inblandad så blev det ingen ändring av resultatet. Grach misslyckades i slutmomenten.

Faktum var att ÖFK är utslaget ur Svenska Cupen denna gång.

Nu måste spelglädjen komma in i ÖFK igen. Skövde vädrar morgonluft på söndag mot ÖFK.

Vilja hade slagit klass, men Karlberg hade ett riktigt bra lag som imponerade.

Sportchefen Lennart Sandahl ska ha beröm för ett bra utfört jobb.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 22 Aug 2024 - 16:38
Öfk mötte Skövde I en träningsmatch innan serien startade, förlust med 1-0, Öfk radade upp målchanser.
Gäst: Curva Middle skrev | 22 Aug 2024 - 13:24
ÖFK kan möta Giffarna och blivande superettalaget Umeå. Det är bra motstånd.
Gäst: Ny tränare skrev | 22 Aug 2024 - 11:22
Powell skall ha all heder till jobbet första året med kvalsegern och räddat S1 kontrakt.
Men jag ser ingen som helst utveckling i det fotbollsmässiga efter det, vilket är obegripligt med tanke på att man har en bra S1 trupp.
En handfull matcher har man övertygat, annars ser det likadant ut match efter match. Segt, tempofattigt, ”lojja” spelare, uddlösa attacker, dålig coachning..
Total oförmåga att göra mål..
Vill man bli ett topplag måste ny tränare in som har ett annan taktisk förmåga!
Stefan kan värva hit Sandvikens tränare, otroligt skoj att se dom spela!
Gäst: Flatte skrev | 22 Aug 2024 - 10:37
Nya tag på söndag mot Skövde, nu sluter vi upp på arenan och hejar fram öfk.
Forza öfk❤️🖤
Gäst: Lars Larsson, Stockholm skrev | 21 Aug 2024 - 22:11
Jag tror att det på vissa håll råder brist på kunskap om vad som menas med medgångssupporter alternativt motgångssupporter . Medgångssupporters är där när det är medgång och bra. Annars uteblir de. Motgångssupporters är alltid där oavsett hur det går för laget. Inget av begreppen är förknippat med att inte få ge kritik eller ej.
Gäst: Mera mål skrev | 21 Aug 2024 - 22:07
Vi behöver en ny forward. Ordonez såg helt loj omotiverad ut idag. Han håller alltid i bollen för länge, Tar en touch för mycket och orkar inte sätta press.

Grach brände 3-4 kanonlägen i denna match.

Dessa två har även haft problem med målskyttet i år i superettan.
Eftersom Stolt lämnar måste en ny forward in.

Antingen en riktig stor stark target eller en extremt snabb djupleds löpande som pressar, ligger på sista backen och hugger.
Gäst: Stackars öfk skrev | 21 Aug 2024 - 21:53
Jag tycker verkligen synd om ÖFK, deras fans är enbart medgångssupportarr, ÖFKs fans vill bara sola sig i glansen. Blir det inte medgång så bara gnäller man och blir pinsamma
Jag skäms…..inte för ÖFK utan för deras sk supportrar
Gäst: Sral Greb skrev | 21 Aug 2024 - 21:52
Svårt att förvänta sig något när ÖFK spelar sina matcher. Underpresterar mest för jämnan. Botten i dag igen. Var finns lagledningen? Kunnande etc.Hur leder man ett lag? Är det inte dags snart och byta ut tränarduon?
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 21 Aug 2024 - 21:34
Idag bekräftades en av mina stora farhågor, dvs att Powell har fel när han säger att det är bra konkurrens i truppen. Startelvan idag var alldeles för svag. Med fem av de vanliga ingående spelarna utanför kunde laget knappt spelmässigt mäta sig med Karlberg. När man dessutom genom slarv bjuder på två mål. Dels med en för lös bakåtpassning från Brendon, dels en dålig utspark från Benediktsson rakt i famnen på en fristående Karlberg spelaree. Då hjälper det inte att en back (N’sa) gör ett mål (framspelad av en annan back) och att Benediktsson gör två paradräddningar.
Det görs alldeles för många grundfel. Spelarna kan inte skjuta. De vet inte när det är dags att skjuta eller hur man träffar mål. Man spelar inte på spelare som visar att de vill ha boll. Många spelare förstår inte nyttan med medspelare eftersom de inte använder dem. Tempot är på tok för lågt. Laget måste finna på bättre uppspelsvarianter. Den nuvarande har de inte kapacitet för, Vid fasta situationer står spelarna stilla och väntar på boll. De möter inte upp i spelet heller. Alltför många vågar inte gå in i närkamper osv. Allt detta och mycket mer blev uppenbart idag. Jag skäms.
Gäst: Surgubben. skrev | 21 Aug 2024 - 21:26
Åk hem och Skäms!
Gäst: Supporter skrev | 21 Aug 2024 - 21:24
Uruselt! Uruselt!Uruselt!Uruselt!Uruselt som vanligt!
Gäst: Öfkare skrev | 21 Aug 2024 - 21:08
Käftsmäll för Öfks högavlönade primadonnor.Allsvenskan ja tjena!
Gäst: Bort skrev | 21 Aug 2024 - 20:53
Sparka Powell.
Bottenlag 2022
Bottenlag 2024 och utslagna ur cupen
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 31 Aug 2024 - 21:11
Tränare är som blöjor, dom ska byta
22
kommentarer
Magnus Powell leder inte ÖFK mot Helsingborg - led
av Haldo Jonsson | 11 Sep 2024 - 13:35
Magnus Powell. Foto: Haldo Jonsson
4
kommentarer
Ope IF -Kubikenborgs IF 0-4 - bilder från matchen
av Stefan Roos | Igår - 18:48
Foto; Stefan Roos
4
kommentarer
Många åsikter finns det
av Per Lagerbäck | 13 Sep 2024 - 09:30
Magnus Powell har lämnat Ö
4
kommentarer
Att det ska vara så förbannat svårt att säga som d
av Agne Svärd | 12 Sep 2024 - 21:35
4
kommentarer
En stark profil har lämnat ÖFK - Magnus Powell
av Haldo Jonsson | 12 Sep 2024 - 21:30
Magnus Powell leder träningen
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 22:08
 
 Skrivet den Tor 12 Sep 21:35
 
 Skrivet den Lör 17 Aug 10:16
fotbollz.se på Facebook