ÖFK var inte riktigt med i matchen

vs

Degerfors - ÖFK 2-0 1-0

.

Det är 2 revanschlustna lag som möts på Stora Valla idag. ÖFK efter förra matchens tappade vinst på övertid mot Skövde.

Formstarka Degerfors vann förra omgångens match mot ÖIS på ett övertygande sätt. De har inte förlorat sedan juli och den matchen förlorade man mot ÖFK. Tränaren William Lundin var inte nöjd med deras prestation i den matchen och de vill visa sitt rätta jag. Nu på hemmaplan och på gräs är förutsättningarna bättre. En tuff motståndare för ÖFK.

Matchen inleds starkt av Degerfors. Bägge lag vill med sitt spel föra matchen. Men det är Degerfors som inleder starkast och skapar omedelbart ett tryck mot ÖFK. Efter 6 minuter når ett inlägg en fri Holmén som trycker till direkt med högt över.

Diaby är stark på sin vänsterkant och ger N´sa en utmaning med sin styrka och snabbhet. Flera gånger. När ÖFK vinner boll försöker man hitta sitt spel men Degerfors sätter hög press och vinner ofta tillbaka bollen snabbt och högt.

Flertalet bolltapp av ÖFK och ett aggresivt spel av Degerfors gör att de äger matchen helt inledningsvis med sin höga press.

Efter 15 minuter har ÖFK sitt första anfall sedan sitt avspel vid matchen start. ÖFK når sista tredjedelen men Degerfors försvarar bra och bryter. Vid bollvinst sin egna planhalva är det tydligt att man vill spela ett snabbt och rakt omställningsspel. Det är effektivt och man är utmanande i sitt anfallsspel.

Men ÖFK växer sakta in i matchen efter Degerfors första starka 15 minuter. En stark anledning är att Degerfors inte är riktigt lika intensiv i sin höga hårda press, men också med många tekniska missar.

I 25.e minuten tar Degerfors ledningen. De vinner boll på egen planhalva. Rak omställning på sin högra kant. Degerfors kommer igenom djupt på högerkant. Inlägg mot Holmén. N´sa är med

och försöker bryta inlägget mot Holmén men bollen träffar olyckligt honom. Bollen styrs förbi Benediktsson som inte har en chans att rädda bollen.

I samband med en skada på Degerfors målvakt i 33.e matchminuten gör ÖFK ett byte av N´sa som har utmanats starkt under matchens inledning. Hedenquist ersätter som höger mittback.

Under matchminut 36 har ÖFK ett av få anfall. Det når sista tredjedelen, men ett bolltapp gör att Degerfors ställer om snabbt.

I 37.e minuten gör ÖFK sitt första avslut. Boll till Karlsson-Grach som nickar utanför.

Efter skadeavbrottet och ÖFK och Degerfors byten pressar inte Degerfors lika hårt. Det öppnar upp för ÖFK, som får en chans att växa in i matchen och etablera mer av sitt spel.

Men ÖFK har under halvleken igenom flera bolltapp. Ofta i hårda duellspel, men också med många egna tekniska misstag som ger bollen till Degerfors.

I första övertidsminuten ges ÖFK chans till anfall. En boll ned på djupet till Karlsson-Grach vars avslut går tätt utanför.

Halvleken avslutas med en frispark till ÖFK. Den lyfts fram till Suljic som nickar på mål. Halvleken tydligt till Degerfors som är det klart bättre laget. Stark press och bollvinst ger bilden av matchens karaktär.

Andra halvlek börjar mindre intensivt än första. I 52.a minuten får ÖFK sin första hörna. Hörnan når Sulijc som nickar över.

I 54.e matchminuten vinner ÖFK boll på egen planhalva. Degerfors kommer igenom på sin vänstra kant och försöker med ett inspel längs marken nå ytan vid bortre stolpen. Det ger ÖFK möjlighet att ställa om och Bonnah yta driva upp bollen in på Degerförs planhalva. En passning mot en felvänd Karlsson-Grach. Bollen har inte tillräckligt bra kvalité och gör att Degerfors kan bryta uppspelet och ställa om snabbt och rakt igen.

I 57.e spelar Hedenquist till Marklund som driver upp bollen mot straffområdet. Marklund tar ett avslut mot höger kryss, men en bra placerad målvakt räddar säkert.

I 58 följer en period där ÖFK ökar sin intensitet mot Degefors. Hörna efter Hedenquist uppspel längs höger kant. Inlägg som ger ÖFK hörna. Det följs direkt upp av ny hörna och nytt avslut. Nick av Bonde mot bortre stolpen. Sporrong fyller på och är när att nå bollen vid bortre. Men bollen går precis utanför.

De första 15 minuterna av andra halvlek är starkare av ÖFK än under första halvlek. De är mer med i matchen och har mer eget spel.

I 62.a minuten är Karlsson-Grach nästan igenom, men bollen bryts i sista stund av Degerfors med en avgörande brytning.

I 71.a minuten efter en period där ÖFK varit mer konstruktiv i sitt spel straffas ÖFK. Ny bollvinst av Degerfors på egen planhalva. Rak och snabb omställning ett 3 mot 3 läge. Degefors anfaller upp på sin vänstra kant och med en boll Snett inåt bakåt ger Lindell läget och sätter 2-0 för Degerfors.

I 76.e minuten ges Lindell en ny chans efter en ny omställning. Från vänsterkanten hittas Lindell centralt men avslutet över mål.

I 78.e minuten får ÖFK en frispark utanför Degerfors straffområde. Inläggsläge men Marklund försöker överraska med en frispark mot mål men den går högt över.

I 80.e minuten anfaller ÖFK upp längs höger kant. Inlägg mot Karlsson-Grach som inte riktigt når bollen för att nicka den mot mål.

I 85.e minuten nytt bolltapp för ÖFK efter en hård press av Degerfors. Det ger dem ett nytt läge men avslutet utanför.

Resultatet blir 2-0 till Degerfors. ÖFK tilläts inte riktigt möjligheten att vara med i matchen med det spel som man vill spela. Degerfors är det klart bättre laget idag. Den andra halvleken var mindre intensiv än den första. Men den innehåll bra press, bollvinst och snabba omställningar. Det var receptet för att hantera ÖFK idag.