13 plusgrader och molnfritt.

13 plusgrader och molnfritt

FÖRLUST I DERBYT FÖR ÖFK EFTER SENT MÅL I MATCHEN

ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-0 )

Simon Marklunds frisparksmål som gjorde att publiken började hoppas. Foto: Thord- Eric Nilsson

ÖFK – GIF SUNDSVALL
Derbymatch med förhoppningar för båda lagen att ta tre poäng och förbättra sin plats i tabellen. ÖFK är inte på säker mark ännu då det är 24 poäng fortfarande att spela om. Sundsvall på nedflyttningsplats och skriande behov av poängen. ÖFK kommer från vinst mot Helsingborg senast och Giffarna oavgjort mot Brage.
Team Eliassen/Lundin ledder ÖFK även i denna match. ÖFK gör en förändring i startelvan Perry ut och Bonnah in.

Första halvlek
Första tio var det avvaktande spel från båda lagen där det inte var något ordnat spel från något av lagen.
Farligheten hade Giffarna i minut två då Finey och Bengtsson kom fram i en målchans.
Adjoumani får fram en fin boll till Musolitin i minut 12 men skottet tar på Gif spelare och ut.
ÖFK hörna i minut 13 som tas av Adjoumani och skottet efter hörnan av Brendon över.

Marklund och Bonnah i samarbete och inlägg mot Hedenquist på bortre men ut till inspark i minut 16.
Lite mer bollinnehav för ÖFK nu 20 minuter in i matchen. Gult kort för Hudu då han fäller Adjoumani.

ÖFK får frispark i bra läge minut 21 då Hedenquist fälls. Marklund och Adjoumani vid bollen. Tas av Marklund som slår den i mål och målvakten på bollen men kan inte ta den och stolpe in. 1 – 0.

25 minuter in i matchen och inget direkt skönspel och chansfattigt förutom målet.
Sporrong provar skott i minut 26 men utanför och några små chanser för lagen fram till minut 39 då GIF försvaret slarvar och Karlsson-Grach kommer förbi men skjuter i målgaveln. I samma minut höll ÖFK försvaret att ställa till det då Sporrong felpassar och Kralj och Bengtsson i GIffarna kan komma fram i en farlig chans men skottet över.
Halvleken spelas klart utan att det händer så mycket.

Andra halvlek
Giffarna börjar bäst i andra halvlek och får till en farlighet via Finey och Bengtsson som skjuter via ÖFK:are till hörna redan i minut 46.

Adjoumani drar på sig ett gult kort i minut 47 och Giffarna får ett bra frisparksläge. Frisparken tas av Finey som lägger den otagbart för Benediktsson i ÖFK målet och det är kvitterat till 1 - 1

ÖFK får ett bra frisparksläge i minut 51 ca 10 m utanför straffområdet då Sporrong fälls. Frisparken tas av Marklund men skottet utanför.
Första 10 minuterna till Giffarna som nu har ett visst övertag i bollinnehavet,
Nytt farligt läge i minut 54 för Sundsvall där Benediktsson får svårt att få kontroll på bollen och lite tjafs efteråt så domaren får gå emellan.

Sporrong fälls i minut 56 och Kralj i Sundsvall får gult kort. Upprepas i minut 60 men då är det Brendon som får gult då GIF-spelaren så när kom fri.

ÖFK gör första bytet i minut 61 då Bonnah går ut och Hopcutt kommer in,
Kralj har en farlig nick i minut 63 men Benediktsson kan ta bollen.

25 minuter kvar och tempot har gått ned i matchen igen.

Bra chans för ÖFK att ta ledningen igen i minut 66 då Musolitin spelar fram Karlsson-Grach och sedan avslut av Hedenqvist utanför men till hörnan. Hörnan tas av Brendon och Suljic nickar men strax utan fört till höger om målvakten.

Skadesituation i minut 68 då Finey i Sundsvall blir liggande så spelarna passar på att dricka och få instruktioner av Eliassen,

Trippelbyte i Sundsvall där bl.a. Engblom kommer in i minut 70.
Frisparksläge för ÖFK som Brendon tar men resultatlös i minut 74.

Kvarten kvar av matchen och Sundsvall gör ytterligare byten och ÖFK i minut 84 då Perry kommer in istället för Marklund och Nsa för Hedenquist.
Suljic och Engblom har en löpduell och där Engblom kommer igenom och kan göra 2 – 1 till Giffarna i minut 88.
Bästa målchansen i slutet av matchen har ÖFK i minut 91 och 92 då målvakten i Sundsvall Jonas Olsson får göra några räddningar från Suljic och skott utanför av Sporrong.

I slutminuten kommer ÖFK målvakten upp i samband med en hörna och ÖFK har flera chanser och hörnor men resultatlöst och segern i derbyt till GIF Sundsvall med 2–1.

Sammanfattning
Ingen bra match om man ser till hela matchen. Få riktigt bra målchanser förutom frisparksmålen och Engbloms mål. Mycket spel på mittplan. Rekordpublik på Jämtkraft 2024 med 4012 för åskådare som ändå gjorde att stämningen var bra på läktaren. Vem var då bäst på plan idag? Ingen som kom upp riktigt i nivå idag men vill ändå ge Simon Marklund ett högre betyg för att han var involverad i det som hände i anfallsväg för ÖFK, Sebastian Karlsson Grach för det slit han gör på topp oftast ensam som idag och Ali Suljic som är målfarlig med huvudet men inte hade precisionen idag men bra i försvarsspelet.