Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Utsiktens BK       Östersunds FK
3 - 1
(0) (1)
Lör 26 Okt 2024 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 44 Sebastian Karlsson Grach
1-1 60 Kalipha Jawla
1-2 78 Eric Wstermark
1-3 83 Lucas Lima

Så spelade Utsiktens BK:

Så spelade Östersunds FK:
Adam Ingi Benediktsson, Ali Suljic, Mykola Musolitin, (89) Ziad Ghanoum,(82), Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Simon Marklund, Jamie Hopcutt,(89), Erick Brendon, (82), Albin Sporrong, Sebastian Karlsson Grach (74)

Ersättare: Arnold Origi, Sunday Anyanwu, Henrik Norrby, (82) Chrisnovic Nsa, (89), Ahmed Bonnah, (89), Arquimides Ordonez, (74) Nebiyou Perry( 82)

Varningar Utsiktens BK Utvisningar Utsiktens BK
Alexander Faltsetas, Predrag Randelovic

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Erick Brendon, Ali Suljic, Arquímides Ordónez, Sebastian Karlsson Grach
Arena:
Ruddalens IP
 
Publik:
173
 
Domare:
Kaspar Sjöberg
Domare
Elis Kvrgic
Ass. domare 1
Marcus Strandberg
Ass. domare 2
Bartek Svaberg
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 12, vind 1m/sek., luftfuktighet 88%, mulet, tidvis regn
 
 

Svidande förlust när ÖFK tappade det mesta i andra halvlek

 

VS


Utsiiktens BK - ÖFK 3-1 (0-1) Nu med referat av Joakim Nylander

 

ÖFK ställdes mot Utsikten under lördagseftermiddagen i en viktig match för att vid vinst kunna nå säker mark. Tränare Thomas Gabrielsson gjorde två förändringar sedan vinsten mot Landskrona, ut med Ordoñes och Hedenquist (avstängd) och in med Grach och Ghanoum. Utsikten hade tre spelare avstängda.

Inledningen på matchen var ganska jämn med några halvchanser till båda lagen, och ett igenkännligt Utsikten med sitt tuffa spel. Hemmalaget kändes något vassare i offensiven men utan att skapa något som utmanade Benediksson i mål för ÖFK. Philip Bonde hade ett lite farligare avslut i matchminut 23, ett skott utifrån som målvakten Hadaya i Utsikten kunde fånga in. Det var startskottet till något bra, för ÖFKs spel förbättrades sedan betydligt under andra delen av halvleken.

De gånger ÖFK stack upp involverade ofta Grach, som först lyckades vinna några dueller och ge ÖFK frisparkar i hyfsade lägen, utan att de resulterade. I slutet av första halvleken fick Grach även ett par lägen att göra mål, till en början utan att få in den. Farligt var det när han blev fri mot Hadaya i den 39e, men avslutet hamnade långt över. Tillslut skulle dock Grach få fira. Efter en farlig hörna i 44e där Suljic hade ett vasst skott, kunde Grach i efterföljande hörna ”tåa” dit 1-0 efter nytt farligt Suljic-avslut med pannan.

Utsiktens tränare Bosko Orovic var inte nöjd med den första halvleken då han gjorde dubbelbyte redan i paus. Kanske var det de som gav en tillfällig injektion åt båda håll, först med ett par farliga lägen för Utsikten och sedan ett nytt friläge för Grach i den efterföljande kontringen, dock kunde Hadaya blocka avslutet. Sedan en inledning på andra som påminde lite om inledningen i första, med få chanser åt båda håll men ett litet övertag för Utsikten. I den 60e minuten skulle ändå Utsikten göra mål efter en bättre period spelmässigt. Det kom genom ett inlägg från höger som Ghanoum nickade rakt till forwarden Jawla som enkelt kunde placera in kvitteringen i Benediktssons högra hörn.

ÖFK försökte offensivt efter målet, men kändes inte särskilt farliga. I den 78e var det istället Utsikten som fullbordade vändningen genom ett liknande läge som 1-1 målet. Denna gång var det Benediktsson som gjorde en miss i straffområdet efter ett inlägg från höger, då han kom ut för långt och bjöd Westermark på 2-1. ÖFK kändes fortsatt tama framåt och istället kunde Utsikten utöka till 3-1 i den 83e genom Lima, som tråcklade sig förbi ÖFK-försvaret och satte bollen i krysset.

ÖFK inledde matchen helt okej, jobbade sig in i den och avslutade den första halvleken riktigt bra. Den andra halvleken var inte alls lika bra från ÖFKs sida, som kändes avslagna. Utsikten var inte bra de heller, men tackade och tog emot när ÖFK-försvaret bjöd på vändningen. Så kan man inte göra när man är i den position man befinner sig i. ÖFKs dystra bortafacit i år, med endast en seger mot ett decimerat Oddevold, håller i sig. Nu måste ÖFK vända den trenden mot Örgryte i nästa match, annars blir det i bästa fall kvalspel.

Trissen:
3p - Sebastian Karlsson Grach: Bidrog mest till ÖFKs offensiva spel den här matchen. Kunde ha gjort fler mål i första halvlek än det han gjorde.
2p - Erick Brendon: Med undantag för en duell i den andra halvleken som hade kunnat sluta med rött kort, så bidrog han som vanligt till ÖFKs bollinnehav och gjorde en stabil insats.
1p - Simon Marklund: Krigade en hel del i offensiven och var den som försökte mest i den andra halvleken, men utan att uträtta särskilt mycket.

 
Text av: Joakim Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Utsiktens BK
Trissen
sammanlagt
  1. Sebastian Karlsson Grach 3
  2. Erick Brendon 2
  3. Simon Marklund 1
Yannick Adjoumani 29
Simon Marklund 25
Ali Suljic 22
Mykola Musolitin 12
Sebastian Karlsson Grach 12
Quimi Ordoñez 10
Chrisnovic NSa 8
Erick Brendon 8
Andrew Mills 7
Nebiyou Perry 6
Albin Sporrong 6
Adam Inge Benediktsson 5
Aly Keita 5
Ziad Ghanoum 5
Philip Bonde 4
Simon Kroon 2
Jacob Hedenquist 2
 
 
Herrar
av: Publik | 15 Okt 2024 - 11:27
Konstigt att man inte får ange komm
8
kommentarer
Medlemsinformationen i går kväll - många viktiga f
av Haldo Jonsson | 23 Okt 2024 - 16:41
6
kommentarer
Startelvan i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 12:06
Adam Ingi Benediktsson, Ali Suljic,
6
kommentarer
Betyder fotbollen något för samhällets utveckling?
av Haldo Jonsson | 22 Okt 2024 - 11:20
Sundsvalls kommun ingår samar
2
kommentarer
Utsikten gjorde ÖFK sämre i andra halvlek
av Per Lagerbäck | Idag - 15:31
ÖFK gör en riktigt bra
2
kommentarer
Nu gäller det
av Per Lagerbäck | Igår - 13:13
Nu väntar säsongens tre s
 
 Skrivet den Lör 12 Okt 20:13
 
 Skrivet den Ons 25 Sep 00:59
 
 Skrivet den Ons 16 Okt 09:39
fotbollz.se på Facebook