Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Västerås SK       Östersunds FK
0 - 2
(0) (2)
Lör 11 Nov 2023 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-2 15 Calvin Kabuye
0-3 31 Malcolm Stolt

Så spelade Västerås SK:
Daniel Tegermark Svensson, - Umit Aras, Frederic Nsabiyumva, Alex Douglas - Simon Gefvert, Mohammed Mahammed, (46), Daniel Ask, (73),Max Larsson (45),- Filip Tronêt, (92),Ibrahim Diabate, Patric Åslund. (82)

Ersättare: Anton Fagerström, Herman Magnusson,(73), Filip Strompf, Simon Johansson,(46), Olle Edlund, (46), Anders Hellblom, (82), Adam Padovan (92)

Så spelade Östersunds FK:
Arnold Origi, Andrè Österholm, (83), Ziad Ghanoum,(68), Theodore Rask, Jacob Hedenquist, Cesar Weilid, Albin Sporrong, Erick Brendon, (83), Mykola Musolitin, (61), Calvin Kabuye, Malcolm Stolt

Ersättare: Christopher Lundhall, Yannick Adjoumani, (68), André Nader, (86), Kevin Jablinski,(86) Jakob Johnsson, Simon Marklund (61)

Varningar Västerås SK Utvisningar Västerås SK
Umit Aras

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ziad Ghanoum, Theodore Rask, André Österholm ¨¨¨¨
Arena:
Hitachi Energy Arena
 
Publik:
2207
 
Domare:
Martin Strömbergsson
Domare
Daniel Gustavsson
Ass. domare 1
Fredrik Hammarström
Ass. domare 2
Erik Mattsson
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 6 grader, vind 2m/sek., luftfuktighet 91%, mulet
 
 

Stabilt och tryggt ÖFK tillfogade VSK första förlusten för i år på hemmaplan

 

Västerås SK - ÖFK 0-2 (0-2)

Trissvinnaren mot Västerås SK Erick Brendon och tvåan Malcolm Stolt. Foto: Haldo Jonsson

 

.

Årets sista match borta mot nästa års allsvenska lag Västerås SK. VSK som redan var seriesegrare mot ÖFK som jagade femteplatsen i serien och viktiga pengar in på kontot. På förhand kändes det som att ÖFK därmed hade mer att spela för. Annars var det en säsongsavslutning med flera spännande matcher. De två stora överraskningarna inför matchen var att Origi skulle ta plats mellan stolparna då Keita fått lämna sent återbud efter handskada samt att Adjoumani började på bänken. Visste inte mycket om Origi mer än att han har rutin så det räcker, men hans form var oklar för mig. I övrigt gick mina funderingar före matchen kring vem som skulle ta hand om den fysiska jätten och årets spelare i VSK Jabi Adihaki. Nu kom inte han till match pga skada vilket ÖFK ska vara nöjda med.

ÖFK mönstrade en ganska väntad elva, i Mazurs frånvaro klev Ghanoum in som mittback. I övrigt inte en full bänk och juniormålvakten Lundhall på bänken. Startelvan; Arnold Origi – Jakob Hedenquist, Theordore Rask, Ziad Ghanoum, Cesar Weilid – Erick Brendon, Albin Sporrong –André Österholm, Calvin Kabuye, Mykola Musolitin – Malcolm Stolt.

Bänken; Christopher Lundhall, Kevin Jablinski, Simon Marklund, Jakob Johnsson, André Nader, Yannick Adjoumani

Innan matchen drog igång hyllade publiken och ÖFK spelarna det nya allsvenska laget.

Första halvlek. Båda lagen började piggt men ju längre den led tog VSK över spelet även om inte ÖFK var ofarliga. Det är en fröjd att se VSK rörlighet och vilja att ta löpningar. ÖFK skulle dock komma att ta ledningen efter frispark i den 14 matchminuten. Brendon slog frisparken från höger som Kabuye kom högst på och mötte med pannan och via ribban går bollen i mål, 0-1. Därefter är det mycket VSK. I den 20 matchminuten löper sig Tronet fri och fintar bort ÖFK back, ensam med Origo gör denna en kanonräddning till hörna. Origo står i 24:e minuten återigen för en bra räddning denna gång på inspel/skott från VSK högersida. I 29 matchminuten kommer Stolt igenom till höger, han slår in bollen som går parallellt med mållinjen. I 31 matchminuten löper Brendon centralt med med bollen och slår en mycket fin boll på djupet till Stolt som gör bort två VSK försvarare och sätter 0-2. I 40 minuten får VSK frispark från höger och som blir till en farlig chans och där bollen går tätt utanför Origo högra stolpe, nära 1-2. I 44:e får Stolt återigen en farlig möjlighet att sätta bollen men den täcks via VSK försvarare på Stolt och ut. I 47:e får VSK en farlig frispark på straffområdeslinjen, täcktes av muren. En halvlek där VSK har mycket boll, man skapar en högklassig chans som Origo räddar. ÖFK är tajta bakåt och nyttjar sina chanser.

Andra halvlek. En halvlek där VSK har mycket boll och skapar lägen som borde resulterat. ÖFK står dock för ett bra uppoffrande försvarsspel. Faktum är att det är få lag som stått för en så stabil försvarsinsats mot VSK på Hitachi Arena denna säsong. I 52:e trodde sekretariatet att det var 1-2, målmusiken ljöd och 1-2 tändes på anslagstavlan. Detta efter fint inspel av VSK från höger och som avslutades med skott men som tog i burgaveln. I 60:e byter ÖFK ut Musolitin mot Marklund. I 68:e åter ÖFK byte Ghanoum ut och Adjoumani in. I 75 matchminuten står Origo återigen för en fin räddning vid sin vänstra stolpe. Kort därefter kommer nytt VSK inspel snett inåt bakåt från deras högerkant och som blir till skott. Bollen går precis utanför Origo högra stolpe. I 83:e kommer så ÖFK sista byten, Nader och Jablinski in, Brendon och Österholm ut. Återigen en halvlek där VSK har mycket boll, man skapar chanser men är inte ett ÖFK ben i vägen stod Origo där. Framåt skapar inte ÖFK mycket i andra men vad gör det en sådan här dag.


Sammanfattningsvis gör ÖFK en riktigt stark insats och blir första och enda lag att besegra VSK på deras hemmaplan denna säsong. VSK hade mycket boll men ÖFK gör en mycket bra försvars- och arbetsinsats vilket gör att man avgår med segern. Det är många ÖFK spelare som förtjänar beröm idag. Origo visste vi inte mycket om men visst var han helt ok. Han har inte Keitas fötter men reaktionssnabb är han definitivt, dessutom gillar jag det sätt han gick ut och motade bort höjdbollar på främst i första halvlek. Magnus Powell kommenterade efter matchen att ÖFK har Allsvenskans och Superettans bästa målvaktstränare. Annars var Powell uppenbart nöjd efter vinsten, detta var en lagseger. På frågan vad som händer nu svarar han att förberedelserna för 2024 börjar direkt.

Tack för denna säsong. Hoppas nu att ÖFK lyckas förlänga med nyckelspelarna Mazur och Adjoumani samt att man kan krydda med en eller två snabba yttrar och som kan göra sina motståndare. Då ska ÖFK definitivt kunna satsa på att bli minst topp tre 2024.

 
Text av: Martin Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Västerås SK
Trissen
sammanlagt
  1. Erick Brendon 3
  2. Malcolm Stolt 2
  3. Arnold Origi 1
Myroslav Mazur 21
Malcolm Stolt 18
Aly Keita 17
Yannick Adjoumani 16
Erick Brendon 136
Calvin Kabuye 11
Teodore Rask 11
Cesar Weilid 10
André Österholm 8
Chovanie Amatkarijo 8
Mansour Sinyan 8
Mykola Musolitin 8
Simon Marklund 8
Jacob Hedenquist 7
Andrew Mills 3
Sebastian Karlsson Grach 3
Jakob Johnsson 2
Ziad Ghanoum 2
Albin Sporrong 1
Simon Kroon 1
Arnold Origi 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: @öfkare skrev | 13 Nov 2023 - 23:36
Håller med, fick en chock när han tog straffen till Malmö, svagt att missa Elfsborgs i början också. Inte likt honom, men väldigt bra i övrigt tycker jag.
Gäst: Öfkare skrev | 12 Nov 2023 - 18:22
Bra gjort öfk .Mår illa efter finalen i Allsvenskan Nyberg pallar inte för trycket i Malmö missar solklar straff för Elfsborg i början av matchen tar sen en otroligt diskutabel straff för Malmö i slutet dåligt.
Gäst: Ulf W skrev | 11 Nov 2023 - 18:58
Grattis ÖFK är så väldigt stolt över alla Er 5e plats suveränt.
Gäst: Robert skrev | 11 Nov 2023 - 17:10
Vilken insats av Origi idag!
 
Herrar
av: Pman | Idag - 09:31
Det tar olidlig lång tid att följa
6
kommentarer
Jämn match som slutade med vinst för Häcken
av Haldo Jonsson | 17 Feb 2024 - 17:22
vs Häcken - ÖFK 2-0 (0-0)
3
kommentarer
Dagens träning imponerade
av Haldo Jonsson | 21 Feb 2024 - 17:25
Arkivbild
3
kommentarer
Trots dagens förlust är jag nöjd över vad vi fick se
av NN | 18 Feb 2024 - 17:44
Efter matchen Häcken - ÖFK i Svensk
2
kommentarer
Träningar före mötet med BP
av Haldo Jonsson | Igår - 11:14
1
kommentar
Spelschema 2024 Division 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 14:43
Först ut av länslagen är Obbola - D
 
 Skrivet den Sön 31 Dec 15:05
fotbollz.se på Facebook