meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -23
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

AMIR AZRAFSHAN - EN UNIK TRÄNARE I ALLSVENSKAN NÄSTA SÄSONG.
av Haldo Jonsson
Publicerad 6 Jan 2021 - 14:49 

ÖFK:s trupp under hela nästa säsong året nu klar

Bild: Amir Azrafshan. Foto: Haldo Jonsson

Amir Azrafshan en unik tränare i allsvenskan nästa säsong. ÖFK får inte registrera nya spelare under de två närmast kommande fönstren. Den domen fällde Cas för en tid sedan som påföljd för ÖFK:s strul vid Ghoddos övergång till Amiens. Det

Amir Azrafshan skall hantera en säsong som ingen annan svensk tränare hittills har gjort. Det är helt andra förutsättningar för ÖFK:s lagbygge i år än tidigare. Det kommer att krävas mycket av Amir. Frågan år ändå om det inte var bättre att ÖFK fick värvningsförbud än att ha blivit dömd till miljonskadestånd till den spanska klubben Huesca. Att ÖFK inte drabbades av detta det finns det anledning att ännu jubla över nu och i flera år framöver. Det kunde inte ha funnits så stora möjligheter ändå nästa säsong för ÖFK att satsa så mycket på nya i, varje fall kostsamma, spelare. Det är mycket som är ovisst. Vi vet ännu inte om att publik kommer att tillåtas.

Nu ha ÖFK en sammansvetsad grupp som vet att det är vi som skall göra det. Ingen annan. Det kan ytterligare stärka deras målsättning. Vad är ÖFK:s målsättning nästa säsong? Besked kanske kommer.


Tränaren Amir Azrafshan säger, att det trots värvningsförbudet, inte ska inte vara några problem med truppens styrka. Han gör den bedömningen att ÖFK har en bra trupp som håller i konkurrens med andra lag i allsvenskan. Det känns tryggt att höra.

Skadorna får dock inte bli för omfattande, det förstår vi alla. Devisen "rätta mun efter matsäcken" blir ganska så överensstämmande med verkligheten denna säsong.


Nu är ÖFK:s trupp klar för säsongen 2021.

Trots värvningsförbudet får däremot spelare säljas. Det har ÖFK redan använt sig av genom att nyligen sälja Thomas Isherwood till tyska Darmstadt. Det var lite överraskade eftersom ÖFK:s vd tidigare gått ut med att inga spelare skulle säljas. Övergångssumman sägs vara mellan 5.9-10 miljoner. Vidare har till Ljungskile-utlånade Admin Catic, enligt egna uppgifter, brutit kontraktet med ÖFK. Detta är dock ännu inte officiellt. Plötsligt har ÖFK reducerats med två spelare. Det är viktigt att det inte blir flera.

Om någon fler spelare kommer att säljas, är beroende på efterfrågan, om spelaren har en het vilja att gå till annan klubb, hur mycket klubbarna är villiga att betala och om ÖFK är i behov av akuta pengar. På grund av Coronan är det många klubbar som drabbats ekonomiskt, så intresset att värva är nu inte lika stort som tidigare. Hur det blir i framtiden vet vi inte så mycket på om. Det vi kan hoppas är att publiken snarast får återkomma till arenorna och ekonomin därigenom för klubbarna kommer att förbättras.

25 spelare finns i truppen, förutom två målvakter och så har ÖFK tre ungdomar som är utlånade till andra klubbar. Det är ingen stor trupp men den bör räcka. ÖFK saknar en målvakt sedan Andrew Mills slutat. Det var synd, för han var en glädjespridare och sådana behövs i ett lag.

ÖFK har ett sparkapital på tre spelare som vi hoppas får en bättre säsong än de hade i år. Det är Jerell Sellars, Simon Kroon och Revan Amin. Det är tre spelare med hög kvalité. När det är friska och bra tränade kan de nästan räkna med en vikt startplats i de flesta av matcherna. Mittfältaren Rewan Amin får vi vänta med. Han blir spelklar till sommaren. Då hoppas vi på att han är spelsugen värre. Kroon och Sellars bör i bästa fall vara färdigbehandlade till träningsstarten den 11 januari, men osvuret är bäst.

Ledarstaben har tyvärr lika överraskande som när kan kom till ÖFK reducerats på ass tränaren Pero Kapcevic. Amir och Pero hade ungefär lika tankar om fotboll. Han var en ödmjuk och trevlig kille. Även där hade de likheter. Det blir en förlust för ÖFK för Pero hade ÖFK-andan.


ÖFK har antagligen ingen brådska att tillsätta någon ny assisterande när Pero slutar. Amir kan tills vidare ta hjälp av de duktiga ledare som redan finns i klubben. Om Amir, som det skrevs i mittmedia, att han ska gå tränarutbildningen i vinter, stämmer. Det blir bra. I så fall behöver han inte ha någon annan utbildad tränarhjälp vid sin sida. Det skulle vara tillfredsställande. Då är allt slutdiskuterat i den frågan och ÖFK får en nyutbildad huvudtränare med fräscha kunskaper.

Det som inte är bra är att Sören Åkeby fick abrupt sluta. Han hade varit en resurs med den erfarenhet han har från sin långa fotbollsverksamhet på högsta elitnivå. Dessutom är Åkeby alltid ödmjuk inför uppgiften. Som det nu är har ÖFK ingen med fotbollskunskaper om elitfotboll. Det är på sikt och i även kort perspektv inte tillfredsställande.

Det var heller inte bra att Leffe Widegren sa upp sig som ordförande i sportkommittén som nu består bara av två man där Vd Schahine ingår. Leffe kan mycket om fotboll och han har många betydelsefulla kontakter inom fotbollen som han kan dra nytta av.


Om Michael Schahine ska orka med all annan verksamhet borde han slippa mycket av fotbollen, annars kan jobbet i längden bli för betungande. I den mån att ekonomin tillåter det, borde ÖFK så snabbt som det är möjligt, anställa en fotbollskunnig person som kan detta med elitfotboll, men urvalet är viktigt. Det måste vara en person med ansvar och stort kunnande som har lätt för att samarbeta.

 
 
2 Kommentarer:
Gäst: Hoppfull skrev | 7 Jan 2021 - 07:50
De oddsen är bra, självklart är han kvar, tror han kommer att göra ett fantastiskt jobb
15
Gäst: Udde skrev | 6 Jan 2021 - 19:45
Oddsen på att Amir är öfk tränare efter sommaruppehållet?
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Startelvan i dag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:06  
 

Adam Ingi Benediktsson, Ali Suljic, Mykola Musolitin, Ziad Ghanoum, Yannick Adjoumani, Philip Bonde, Simon Marklund, Jamie Hopcutt, Erick Brendon, Albin Sporrong, Sebastan Karlsson Grach

 
  Läs mer...  
 


 
  Juniorfotboll i dag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 08:58  
 

Kval till P19 Superettan grupp 1 och P17 Allsvenskan B-slutspel Norra

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu gäller det  
  av Per Lagerbäck | Igår - 13:13  
 

Nu väntar säsongens tre sista matcher för ÖFK. Hoppas jag.

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Utsiktens BK - ÖFK via fotbollz.se  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:19  
 

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se, ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och läsa vad andra tycker om matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
24 Okt 2024 - 23:20 Utsiktens BK - en svårstyrd skuta som kan hamna på grund
24 Okt 2024 - 14:29 Simon Marklund en viktig kugge i ÖFK - blev Trissvinnare mot
23 Okt 2024 - 16:41 Medlemsinformationen i går kväll - många viktiga frågor togs
22 Okt 2024 - 11:20 Betyder fotbollen något för samhällets utveckling?
21 Okt 2024 - 11:39 Player of the match ÖFK- Landskrona -Yannick Adjoumani
20 Okt 2024 - 21:15 Det var viktigt det som hände efter matchen mot Landskrona
20 Okt 2024 - 16:13 Bilder från ÖFK - Landskrona 2-1 (0-0)
19 Okt 2024 - 22:20 Sagt efter matchen ÖFK - Landskrona
19 Okt 2024 - 19:58 Matchreferat ÖFK - Landskrona BoIS 2-1 (0-0)
19 Okt 2024 - 18:34 Matchens prestation
19 Okt 2024 - 17:35 Sanslöst viktig seger
19 Okt 2024 - 17:28 Matchens överraskning
19 Okt 2024 - 14:04 Startelvan i dag
18 Okt 2024 - 18:22 Rapport från träningen - allt positivt men svårt att välja a
17 Okt 2024 - 21:38 MÅNGA MINNESBILDER AV ÖFK- FEM ÅR LÄNGS 'VIA DOLOROSA'
16 Okt 2024 - 18:25 Sex ÖFK spelare i farozonen för avstängning
16 Okt 2024 - 09:39 Svagt agerat av östersunds kommun
15 Okt 2024 - 23:01 ÖFK har fått bud på Yannick Adjoumani
15 Okt 2024 - 11:20 Ken Sema satsade pengar till ÖFK? - En klubb som jag håller
14 Okt 2024 - 22:36 Glädjen stod högt i tak i dag i ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Publik | 15 Okt 2024 - 11:27
Konstigt att man inte får ange komm